Tuesday, 30 August 2011

selamat hari raya aidilfitri~

pejam celik,..pejam celik..dh 20x ak menyambut hari raya aidilfitri...kejap je kan??semakin ari,umo semakin bertambah...tp x sedar2 gak,,byak dosa dh aku kumpul....hari ni,hari raya pertama..tp ak tak  rase pun kemeriahan menyambut raya pada thun nie...entah la,xtau ape sbb nye..mungkin,thun nie terlalu byak perkara yg terjadi dlm diri ak..(my mum adalah sumber kekuatan ak..idola ak...mak org pling tbah yg pnah ak jumpe...)
skrg nie pun kpala ak pening gler..(~___~")..per0t mmg kenyang..ak sumbat 1 batang lemang dlm perut...waaa..huda!nanti gem0kkk...jgn makan byak2...
cite la skit ape jd ari raya pertama nie(mood=bosan)..
1)smlm dh kt rumah nenek sblah mak...
2)raya la...minta maaf...dpt duit raya..makan ketupat..lemang....kenyang!alhamdulillah...p rumah pakcik.mak cik...makan lg~~
3)then,ptg after zohor p rumah nenek sblah ayah plak...kejap je..(ad la sbb2 tertentu..xleh di tulis di sini)..s0ry!
4)skrg??ak duk dpan lappy..on9..tp XDE ORG PUN!!huh...yela..org sibuk raya kan..ak je yg gini..kemurungan..(sekeh gak krg ak ni)....
ak duk dpn lappy ni,tggu someone..mane nie???ak lewat beberapa minit on9 td..ak tgk tv,tp lappy mmg on la dr magrib tb..s0b3...=(

thun ni gak,ak x wish raya kt kwan2 pun...mlas nak taip mesj send kt org..sape yg antar msj..ak blas la...huhu..xsangka,ad gak kwan2 bukan Muslim ucap selamat hari raya...=)...ada gak,kwan2 yg rapat dgn ak,x ucap pun...diam je..huhuhu....serius,mmg malas nak antar msj..s0ry la kwan2 yea~~skrg ni,mo0d mmg hancuqq berkecai...bosaaannnn sggtttt...eeeee~~~knape ni??puasa x penuh ke??(dh pmpuan,pham2 la)...
hah!duit raya ari ni,byak gak la..leh la wt tmbah perblanjaan tuk p langkawi(entah jd,entah tidak)..
mata dh berat ni...xtau dpt than ke x dpn lappy nie~~~hurrmmm...==

p/s=selamat hari raya aidilfitri.maaf zhir dan batin dr aku insan yg serba kekurangan...=)

Sunday, 21 August 2011

daftar sub sem 3

pergghh..malas nak update blong mengarut nie...
hari ni,aku kna daftar sub
EET206/4: Electric Circuit II
EET202/4: Digital Electronics II
EET205/4: Analog Electronics
EQT203/3: Eng. Mathematics III
EUW212/2: BI U



tp pesal kredit ak sikit sgt????12 jam kredit x termasuk bi U la...gler la gitu...

Sunday, 14 August 2011

wat is love??

ha!..benda ni mmg buat ak serabut dr dulu smpai sekarg...mandi wangi2,mkan semngat..kenyang!..study rajin TP X FOKUS..haha..senyum sorng2..mood ari2 hapy...tiap2 masa tgk Hp..b4 sleep tgk hp,bgun tgk hp...
bnda2 di atas akan cube ku elak bermula dr awal thun lepas..sbb aku bukan seorg yg faham akan perasaan sendiri...perasaan org la susah nak faham kan???mane yg ikhlas mane yg x..susah la...s0,elakkn la ye huda oii dr semua ni..hahaha

aku bukan jenis memilih..kaya ke susah ke..xkisah..hensem ke tak...lg x kisah..yg penting,hati aku dpt terima die..buat stakat ni,ak minat org je,org tu kaya..cet!!..ak mata duitan ke???mane ad l0rh..ak minat dulu..tetibe dh minat bru tau yg die ada kete la..mcm2 la..hehe..susah la nak cari org yg dpt terima kita seadanya..-___-"
sbb sekrg ni,ak mmg susah gler nak caya org..susah sgt..xkisah la tua ke muda,kaya,miskin,pmpuan ke lelaki...dunia sekrg penuh dgn permainan manusia yg pntingkan diri,yg pntingkan duit dr kebhgiaan...yg pentingkan dunia dr akhirat.....biaq la org ckap ak pmpuan xmoden ke..ape ke..yg pnting,aku nak jd seorg prpmpuan yg di redhai di sisi Allah...=)

Saturday, 13 August 2011

bulan puasa~

bulan ramadhan ni,rezeki mmg melimpah ruah...waaa...sya bersyukur dgn semua ni...
target ak mau diet..nak kurus ma~tp bile tgk dan perhatikan dr puasa pertama hingga ke-13 ni,aiyaa..peratus mau kurus,manyak rendah ma~~
menu hari ni just....satay,masak lemak ikan pari....
then blik dr bazar,ad murtabak...acu bg...then kul 8.30,kwan mak dtg bg rendang ayam...kemudian klu 10.00 td kwan mak lg sorg dtg bg nasi minyak,ayam masak merah dan bubur lambuk 2 bekas....BANYAK NYE~~~~~...kt rumah ni,just ad abah,mak and aku je...3org nk mkan byak tu????-__-"
klu x makan??membazir...org dh bg...how2??dalam dilema...kahkahkah..
thanks kpd jiran+sedara+kwan my mum yg rajin bg makann..dianggrkan tiap2 ari aku akan dpt makann percuma...fikir balik...Alhamdulillah..syukur sgt,rezeki yg Allah s.w.t kurniakan kt aku dan keluarga ak...cube tgk negara luar..sampai mati akibat kekyuranagn makann..kurng zat..ak ni??mengembang je..sihat....
aku ad simpan 1 cita2..hope aku dpt realisasikan la...dan hope aku x lupe dgn hasrat aku ni,bila ak dh dpt bnda yg ak inginkan...=)..bantu aku Ya Allah...sekrg,ak x da ape2 kemampuan nk tolong org2 susah dgn duit...Doa je yg mampu ak smpaikan...=)...

Friday, 12 August 2011

B0ut suger~

SUGER = Siti Asyura...
skrg cerita pasal siti asyura..siapakah die??..1st jumpe syura(bdak EI)..perrgghh,budak ni mmg pndai bergaya la..blink,blink...hehe...kan aku sorg je bdak pmpuan melay dlm kos EST,so,budak2 laki course ak mengharapkan aku tuk menjadi org tengah dlm mengUSHA asyura...dulu,mane sya rapat dgn suger ni..tegur pun x penah..maluuu~~~hehe
aku start rapat dgn suger, sejak kami pegi UPM,Serdang..blik dr UPM tu,ak ajak la die mkan dgn kwan2 ak..(ikhwan,billa x ingat ada ke x)...lucu2..suger malu2 kucing...cover gler la.......................................dipendekkan cerita,skrg syura telah berubah menjadi....hahahha..sporting gler!hapy x syura ko kwan dgn aku dan billa??hahah..*perasan plak ak ni..entah2 syura terpaksa..kah3..buueekkk...
syura suke ajaq ak buat bukan2...buat mask la dgn telur..(-___-")------>lebih kpd kecantikan+make up...*ak x suke make up..LOL
suger urut kepala ak bila ak skit kepala...hehehe...

*c0mey kan???hehe..

Wednesday, 10 August 2011

next b0ut Kecik~=p

mula2 ak rpat dgn Bella kan(itu pun sbb roomate ak...=p)...then,ikhwan and syawal...next mcm mane ak leh rapat dgn kecik(siti Aishah)...ni h0usemate ak..kmi rapat sbb p a.setar gak...hahaha...
sian die duk rumah sorg2..so kami pun bwak la die..mcm adik ak kan die ni???3Xganda besarnye ak...hehe..tp,hakikatnya dia adlah kakak kpd aku dan billa..um0 2011 ni,21...tp mcm 12 kan?kan???(*kecik jgn marah yea)...lepas kejadian tu,semkin rapat la kami....p jlan2 kt swah..p lepak m.lampir malam2...dr malam smpai tgh malam dan sampai ke pg..bur0k gler perangai..SAPE YG AJAQ AK MELEPAK NI????...HEHE~ tp kecik ni mmg suke blnje org.tu yg best tu.,pastu die suke menyanyi..wahaha...


*sila perhatikan muke Billa...cuak gler..org x pnah msuk sawah la kate kan...dh la kasut terbenam kt sawah..hahah



Tuesday, 9 August 2011

cat rumah,,RAYA ma~

rumah 99% aku yg cat..BANGGA....wess!!pesal pintu ak bur0k gler ak cat?yeaaaakkk...ak tgk tension gler..rasa nak campak je pintu ni..mak!!tolong~~~~

ak mencabar diri sndiri..tak mau bukak fb selama 1 minggu..
ak penggila fb..setiap ari mesti bukak...hehe..tp 1 ari dah ak x bukak...sya ad TAGGED.COM
dulu mcm x best,skrg dh best skit la..hehehe..
kenapa ak suke tagged.com???
-sbb ak x knal sape2 pun kt situ..s0,ak rase ak lebih mengenali lebih byak org..(mcm2 perangai)..xde kwan dr SDm,xda dr Matrik,xda dr UniMap...
-tp tagged ni,klu akaun tu p0mpuan..sure kwan2 die 90% lelaki..begitu la sebaliknye..(*termasuk la ak)...HEHE..org add,ak just approved..tp klu lain macm je,ak reject l0rh~
-jgn salah guna 0k!!..=p

hah!!!terdgar radio ni..pnah dgr lagu "cinta muka buku"??...
"bnyak persoalan yg bermain di minda"
sbb byak la aku x nak buka muka buku...=p

saya penggemar muzik..=)

I NEED A D0CTOR
*aku layan semua muzik~jiwang karat???yg ni,xlayan l0rh~hehehe...
ak pling minat LINKIN PARK...hp+lappy aku pnuh dgn lagu2 mereka(latest album dia ak kureeng suke)....
lagu kegemaran ak LYING FROM YOU...hoh0...(*makne mendalam...)