Saturday, 22 October 2011

ibu,rindu sgt..

mlm td ak mimpi ibu ak...rindu sgt!!..sbb bila ak sakit,ibu jaga ak..kt sini,xde sapa nk jaga...xde sape nk belikan ubat,xde sape pun nk bwak p klinik..nak urut belakang bila batuk malam2....dh la,ak x kan p klinik,if xde org paksa...skrg ni,batuk+selsema semkin teruk..dah 4hari..nasib bdan xdemam..ahad,klinik mane bukak...klu,ari ni x reda gak,esok pg2 ak skip klas,p klinik...waaa..!!rindu ibu sgt2!!!!!!!~..nak blik..=(
rumahku syurgaku...mmg pun!kt rumah la ak dpt ketenangan sgt2..kt rumah la ak rase aman sgt...kt rumah ak rasa semangat ari2...kt rumah,ari2 ak hapy...kt sini???rase nk nangis je..nasib dh besar,malu la nk nangis..tahan je!!!...huhuhuhu~~~
~kita kna pura2 senyum+ketawa walaupun dlm hati skit sgt..bru hidup boleh hapy..hehehe
~kita kna pura2 mcm xde masalah walaupun ada masalah..so,bru boleh berfikir dgn baik,dan menylesaikan dgn aman..jeng~jeng~jeng
~kita kena cool dlm study,walaupun kepala dh nak pecah sbb xfham2...bila cool,bru otak tenang then boleh study dgn aman..yg penting,kualiti bkan kuantiti..
~kita kena pura2 sihat,,supaya otak menyimpan memori bhawa kita sihat..so,akan jd sihat la..(gunakan kuasa otak!)
~kita kna relex mcm duit byak je dlm bank tu walaupun,nak mkan mcm x lepas je smpai akhir sem...so,boleh ke relex?????!!!!...
~kesimpulannye,hidup kena cool dan sentiasa simple....=D..bukan poyo+berlagak poyo...eeee~~

No comments:

Post a Comment