Saturday, 31 December 2011

2011 melabuh tirai~

skjp je dh tamat thun 2011...esok 2012..umo ak 21thun...s0,tua dah...
takde bnda pun yg buat ak teruja tuk smbut new year...xda azam baru,xde smgat baru..
yg penting,tirai 2012 dibuka oleh final exam untuk sem III...

xde mood nk tulis blog elok..xde mood nk blogwalking...=(
I MISS MY SWEET HOME..<3

Friday, 30 December 2011

dear study week~

ak mempunyai baki study week selma 2 ari..bukan ak saja sia2kan..tetapi masa yg x mengizankan diri ku tuk menyetadykan diri..hehe...start mlam ni,TIME TO PULUN STUDY SAMPAI LEBAB..BUUTTTT...sakit tekak.dan selsema,.Ya Allah..dugaan..mlam td ak langsung x dpt tido dgn baik.tekak rasa panas je smpai skrg..dh la perlis ni mmg panas..
nak Ibu.klu ibu ada,mesti dia belikan ubat..jaga makan minum ak..rindu sgt!..pastu rindu Abah gak..Abah suruh makan ubat ari2...klu x mkan,kna marah...my sis,sembang tnpe hnti walaupun ak x larat berckap..rindu my fam!!!...<3

Wednesday, 28 December 2011

mini pr0ject~

alhamdulillah..finally my mini project berjaya dibentangkan pd ptg ni..FUh!.rase lega gler la...
skrg tinggal lagi 4ari je study week..esok nak siapkan lab analog,.then,jumaat ad klas math..after all this thing..bru lah bermula miggu study week ak yg sebenar..(only 2 days)..=="
xpe la..ape2 pun,im must try the best for this sem...=D

Sunday, 25 December 2011

study week bermula`

sblum bercerita pasal study week..to guys yg sgt merimaskan,jgn la duk usha2 ak..rimas2 tau x..dh ak xlayan tu,fham2 la..

the main point now,today 26/12/2011,hari isnin bermulanya secara rasmi "study week" untuk sem 3 di UniMap..BUT study week ak menjadi kucar kacir disebbkan asgmnt(lab analog) and mini project..s0?????i don know la mcm mane nk uruskan masa ak...syukur sgt,jadual final sgt baik..setipa subject ad gap yg memuaskan...let check it out...
~mathII-4/1
~etnik-6/1
~analog-11/1
~digital-13/1
~instrumnt-16/1
~circuit-19/1
walaupun terpaksa blik lewat,tp ak sgt beruntung,ad gak gap tuk ak study nanti...tiket pun ak x bli lg..20hb la blik kot cos 19/1 exam ak mlam...
to all my frendz x kira di mana berada,utara,selatan,timur dan barat..SELAMAT BERSTUDY DAN GOOD LUCK FOR UR FINAL EXAM....i miss u guys..

Friday, 23 December 2011

test dh berakhir~~

Alhamdulillah,akhirnya segala test tuk sem 3 dh berakhir...
dan pengalamn yg ak dpt td..AKU TERTINGGAL BUS..=="
nsibla bukan ak sorang,ak dan pravina...tepat 8.30pm ak smpai dewan..then,dh ka pakcik bus turunkan kami kt simpang je..terpaksalah ak memecutkan diri berlari tuk smpai ke dewan yg berada di hujung skali..
dh smpai dewan,boleh plak diaorg tepuk tgan..kuang ajaaqq(lembut je sebutan tu)...

and study week sudah bermula...chayookk huda..try the best for final exam..><

Thursday, 22 December 2011

tomorrow last class~

yea,..tomorrow last class for this sem..mcm lega,mcm x..skjap ke kan??ak sgt bersyukur sbb dh submit lab,asgmnt td..rase ringan je beban ni skit walaupn msih byak asgmnt yg blum selesai..TAHNIAH la~~
esok gak,my last test II..digital electronic..
try the best huda..good luck tuk diri sendir..=D

Monday, 5 December 2011

digit luv u lah..

dlm byak2 subject yg ak ambik,digital electronic mmg ak suka gilak la...dh jatuh cinta sgt2 dr sem lepas!!..ak boleh study digit non-stop but if circuit teory 5min,ak rasa mcm sejam then i want rest..my brain like unfunction(broken BI)...

~this is 4 main book yg ak gunakan tuk sem ni(means 3 week je lg berguna)FINAL come~

skrg ak tgh merehatkan diri dr menjadi seorg yg terkana sawan akibat memahami circuit di dalam subject digit..YA..CIRCUIT!!!...all state table,k-map,state digram,asm dan adik beradiknye ak dah fham...now,ak confuse how to combine 3 type of counter and Dff di dlam sebuah circuit yg lengkap.... with have 4 state,and 8 input..lalalalalalallalalaaa~~~
lebih mudah diterangkan,AK SEDANG MEMBUAT TRAFIC LIGHT..
ni pun ak x tau kan...if used PLC easy la...digit more complicated lorh~~

Sunday, 4 December 2011

blog paling pemalas..

bru semlam ak merajinkan diri meronda2 blog org lain dan menziarahi mereka..=D
dan kesimpulan yg boleh ak lakukan ialah...
1)BLOG AK YG PALING BURUK DI DUNIA

2)BLOG AK YG PALING PEMALAS(x make-up,letak blink2)
 
3)BLOG YG DITULIS TANPA ADA SEBARANG INFO..i means,blog ak pling mengarut

4)BLOG PALING EMO