Wednesday, 29 February 2012

create~

"life isn't about finding yourself...life is about CREATING yourself"

that's why byak manusia skrg yg hilang arah dan punca kerana sibuk mencari siapa diri mereka sebenar termasuklah aku...yap!b4 ak jumpe ungkapan ni,mmg ak selalu confuse dgn diri ak dan selalu bertya pada diri sendiri "siapa aku yg sebnarnya??" and after aku terjumpe ungkapan ni(in Hlovate page),pada ptg 29.4.2012
aku faham apa yg kita perlu lakukan untuk jadi seorg yg berguna...
hidup kita,bukan untuk memburu dan mencari siapa kita..sampai bila2 pun kita tak kan jempa bnda ni..coz kita tau ke apa yg akan terjadi pada masa kan datang???no!...
hidup kita adlah menghasilkan/membina siapa diri kita..yap! to create...try the best,dan do the best in your life...=)
Hanya Allah yg tahu apa yg terbaik untuk kita....

Tuesday, 28 February 2012

ha...ha...ha!

aku tak memilih..dpt husband mcm kamal adli pun dh cukup!!..hahahaha...geler lelaki melayu la muke die...
*tak main la laki muke jambu mcm korea...hahaha
I believe that everything happens for a reason. 
People change so that you can learn to let go, 
things go wrong so that you apprieciate them when they're right, 
you believe lies so you eventually learn to trust no one but yourself, 
and sometimes good things fall apart so better things can fall together.

Saturday, 25 February 2012

ptg sabtu...

kalau dah menjejakkan diri di kg.way,aku mmg jarang makan ptg..sbb mkanan ptg kt sini tak best...nak nampak nasi campur mmg susah.kalau ada makann panas pun,mhal gler....lg satu masalh,tak de member nak p kedai mkan ptg2 ni..segan ak klu kadai penuh dgn laki...jgn tnnya mane member2 aku...aisyah(kecik) jauh..=(

td aku p tgok pertandingan Muroc,antara U...syok gak tgok robot...haha..pandai deh sape yg cipta..dan 1 berita "gembira"" yang ak dpt for my Mini Project this Sem..subject Microcontroller,aku kena buat Robot..hah????macam nak kena sawan bila dpt tau..

kadang2 aku smpai terfikir,cube la kwan2 laki ak tu pmpuan msti syok...ha..ha...ak penah ckp kt ikhwan and syawal,best klu korang pmpuan...sekrg ni,ak confuse dgn diri aku sendiri...aku confuse,sapa ak..means,mcm mane perangai aku sebenarnya...and prob is,aku tak dpt cari sape2 yg boleh dgr masalah aku dan tolong aku..anyone yg boleh ajaq aku pasal tafsir Quran???mmg ak boleh bca Quran dgn baik,tp kosong bila kita x fham ape yg kita baca...kenapa ak boleh fham dan usaha baca buku circuit yg susah tu,sedngkan aku x usaha untuk fahami Al-Quran?????yap!sape tak da niat tak nak berubah kan???

Thursday, 23 February 2012

"sometime the best way 2 stay close 2 someone u love is by being just a friend :D"
copy from my bff,fatin azura...100% ak setuju dgn kenyataan di atas...
sometimes,ak boleh gelak,senyum sorang2 bila bca status kwan2 kf fb..tp aku lebih suke bca status kwan kpd kwan ak(means not to close just frnd dlm fb)....ad sorg mamat ni,die marah kwan die..dgn lemah lembut die tulis.."setupid"...bnda ni mmg buat ak glak....kdang2 ak perhatikan,org yg blajar kt oversea,pemikiran mereka agak lain..I means,diorg berfikir sgt baik dan bnda tu kdng2 kita x terfikir...tu salalh 1 penybb mmbuatkan ak nk study oversea.. fb jugak,dpt menonjolkan penampilan kita sebenarnya..siapa kita,perangai kita...s0,korng mesti tau perangai ak kan???(ak cepat emo)...terlalu byak bnda yg ak x pelajari lg di dunia ni...ak sgt2 sgt2 jahil pasal Ilmu Allah...Ilmu yg Allah turunkan sgt2 byak.....kdang2 ak keliru dgn ape yg ak sedang lakukan skrg..adakah betul atau salah...adakah pilihan ak tepat atau salah...ak dh masuk sem 4 skrg ni,tp ak xdpt lihat hala tuju yg ak nak...sesetgah org ckap.."buatlah sesuatu yg anda suka,yg mengembirakan anda"...ak mmg minat seni,dan itu memberi 1 kepuasan bg ak..tp mungkin klu ak melibatkan diri dlm bidang seni,ak x de masa dpan????sbb tu Allah tentukan ak untuk mencebur dlm bidang kejuruteraan..its to hard for me,and also perempuan la..but.......ak hya mmpu berdoa dan cuba yg terbaik...ak percaya,Allah dan tentukan yg terbaik untuk setiap umatNya di muka bumi ini....
"Jodoh ditentukan oleh Allah sejak kita berumur 4 bulan didalam kandungan ibu".

Monday, 20 February 2012

1st day for sem 4

good evening..
pabila ku melangkahkan diri ke Utara ni,aku x rasa bermasalah tp dugaan kot..ceh!~
1st skrg ni,terlalu byak dilema yg perlu ak hadapi..ha..ha...ak di atas pagaq la ni.xtau nk terjun kt mana..serba salah je..susah nk buat keputusan..no,no,no.bukan pasal cinta ok..my prob is always but frendship..xde spe tau,sbb pendam thap biskut dimasukkn dlm bekas kedap udara..LOL...tp ad gak segelintir yg tau(itu pun sbb terima nasib yg smaa dgn ak)...
Oh..ape la nasib ak sem ni???xde spe yg tau..td bru dpt group lab..ak 23x..xsama dgn pravina...farhan,arief,ikhwan..ni je yg sma geng ak 1st year dulu..and remy..=="
ad ke die nk sma group lab dgn ak(means dlm 1 experimnt,2org la)..ak mane tau pasang circuit..sblum ni,ikhwan pasang circuit..ak duk tepi,gelak2 dgn org lain..tolong x langsung..keje ak kna wat report..ok la tu..(mati ak waktu keje nnti)..xde mood nk tulis blog skrg ni,just mengarut je..bosan duk rumah sorg2..==

Saturday, 18 February 2012

at UniMap..hehe...
dlm kul 6.15pm ak smpai kangar dgn selamatnye..Alhamdulillah...
dan aku selalu berada dlm dilema..

Wednesday, 15 February 2012

rindu matrik~

ha..ha...ha...dulu waktu duk matrik,sentiasa berbaju kurung..p outing pun..tp ak dgq matrik lain,klu outing boleh pkai baju biasa..tp matrikulasi kuala pilah n9,kna pakai bju kurung...s0,ak p seremban ke,Bahau ke,Ulu Bendul ke..mmg sweet la..perempuan melayu...auuww.~~hehehe

.................................................................................................................................................................
but why?why???why???and why???..ak x  boleh marah ko lama2..ak tauching pun pling lama 1 hari..bile ko ckap dgn ak,automatik jd biasa2 je sdangkan b4 tu perang habis... mmg ak emo,mengamuk..tp........
dont know la..perasaan ni mmg susah la nak tafsir..bile ak x tau je pasal ko(kwan2 tya),mesti diorg ckap.."gaduh ke??"....perlu ke ak ambik tau semua pasal ko????xkan..mmg byak la bnda jd..xtau nk luah kt sape...hanya Allah je yg tau...

Tuesday, 14 February 2012

"~Lelaki yang BAIK itu, TIDAK AKAN MENYENTUH KAMU. TIDAK SESEKALI AKAN CUBA MENYENTUH KAMU. Bukan sahaja tangan mulus kamu..BUKAN juga 'menyentuh' mata bening kamu...dan yang paling UTAMA, dia TIDAK akan MENYENTUH HATI LEMBUT kamu..mereka TIDAK AKAN MENYENTUH selagi mana mereka TIDAK BERSEDIA..dan pada ketika dia SUDAH BERSEDIA, dia akan MENIKAHI kamu dan pada saat itulah, BARULAH DIA BERANI MENYENTUH HATI kamu~♥"

dh bace???ok fine..adala sorg budak dr klas SE bg bnda ni kt ak..means????ok,ak fikir dia nk sebarkan ilmu..bagusla tu...saling ingat mengingati..tp bnda kt atas ni ad kna mengena dgn pmpuan ke???entah..ayoo..forget it~

Monday, 13 February 2012

selamat pagi~

dah hari selasa,tinggal 3hari je lg sblu balik ke Perlis yg aman dan permai tu...hurrmm~tak tau la ape yg bakal ak hadapi tuk sem4 ni,tp ak dh dpt rasekan kesengsaraannya..ya,study+kwan2+org sekeliling...blum start study pun,ad yg buat hal dgn ak...ok,fine..malas nk ckap byak pasal hal ni...
BTW,bak kata kwan ak.."ak mlas nk study,tp ak nk kepuasan belajar dulu,ak nk kertas sijil dgree 2 je,kalo la boleh main beli je..."....ha..ha...ha...mmg betulkan???klu la kita belajar,tp x de final exam,xde kuiz,xde asgmnt...waaaaaaaaaaa..kita just dtg kelas,belajar je...hehe..syokk ma~~bru belajar kita jd ikhlas,bukan terpaksa...haha..bunyi mcm gler..mmg giler!!!~~

sambung merepek..

jikalau ada perkataan bahsa inggeris atau berkaitan yg melibatkan BI...owhh..ak sgt benci kan ia...dan 70% untuk ak dpt C sgt besar...contohnya...
sem1,ak ambik Bi foundation..bljar grammer+basic ak dpt c+
sem2,ak ambik com skill...blajr mmg fully BI tp jwap boleh dlm Bm...so ak dpt c+ juga!!
bgaimanakah nasib sub thinking skill and EE???????????...hope lec ajaq in malay...
nasib la subjct2 core like circuit,digit..dan lain2 byak calculation..selamat2 ak ambik kos engin..klu ak ambik kos bio,dh la bi..byak hafal..mmg mati le....hehehe...
byak gak kelebihan ak ambik letrik walaupun ak merasakan ketensionn yg melampau...!!!~~~~

Sunday, 12 February 2012

sem 4 bakal bermula~

this sem...my core subject..
1)microcontroller
2)signal&system
3)electrical power
4)engn statistic....
subjct wajib u...thinking skill..Bi U..and koko..but subject wajib ni mmg gler la...adoii..susah beben0 nk dftar...

aku bersykur kpd mu Ya Allah..alhamdulillah,result sem ni,ad peningkatan lg dr sem lepas..walaupun x dpt Dekan....berbaloi la dgn usaha aku..=)...bersyukur sgt..
but im waiting result ikhwan kamil!!!!!!!!!!!!..ak geram dgn ko..susah sgt nk bgtau result berape...xpe2..ak tauching!!!

Monday, 6 February 2012

"perempuan yg melayan byak lelaki tidak sesuai dijadikan Isteri"...penah dgr x statment ni??
ak s0kong..tp..eemm..
klu mcm aku??kawan dh mmg byak lelaki..ok,ak buat kesimpuln la..
untuk bljaq x salah,klu tau batas dan x da niat nk menggoda dan mengada2..*niat yg pling penting dlm melakukan sesuatu perkara..right???huhu..tetibe terfikir pasal ni..

~aku hanya mnusia biasa yg serba kekurangan..

Sunday, 5 February 2012

Ya Allah,bantulah hamba-Mu ni untuk berubah kpd mndji hmbaMu yg solehah...
*yap!!!saya boleh berubah!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!>>>>>>
im emo dan susah nk kawal perasaan...thats my weakness~ =(
i hope someone can c0ntrol my emotion(ak mmg kuat terasa,lebih tepat sensitif dlm sesetgh perkara)...huurmm~

Saturday, 4 February 2012

sahabat~





Kau ada dikala ku suka,
Dikala ku duka,
setiap tangisan dan juga ketawa,
Kau ada dikala ku perlu,
setia menemaniku,
Pegang erat tanganku bila aku jatuh.

Kau lah yang selalu,
Selalu menemaniku,
Mendengar kisah pahit manis
Hidup ku

Kau lah yang di situ,
Setia menunggu ku,
Kau lah yang satu,
Menjadi sahabatku.

Ku tahu ku kan selalu ada,
Pada dirimu,
Dan ku harap kau juga rasa begitu.

Kau lah yang selalu,
Selalu menemaniku,
Mendengar kisah pahit manis,
Hidup ku.

Kau lah yang di situ,
Setia menunggu ku,
Kau lah yang satu,
Menjadi sahabatku.

Kau lah yang selalu,
Selalu menemaniku,
Mendengar kisah pahit manis,
Hidup ku.

Kau lah yang di situ,
Setia menunggu ku,
Kau lah yang satu,
Menjadi sahabatku.

Sahabatku.

*nice s0ng adik najwa latif...=D

headache c0ming~

maybe coz cuaca yg tak menentu kot..skjap panas terik,skjap mendung,hujan,panas balik...fuh~
hari ni je,2x ak kluaq bwak my sis..tu kpala pusing ni..tekak pun lain macm je...oh~jgn la selsema..=(

Friday, 3 February 2012

"seni di dlam jiwa sedang memberontak!!.."
tp skill melukis dh byak hilang terutamanya lukis potret,skill mewarna,skill mencanting batik,byak lg skill yg ak dh lupa..as u know,seni mmg kna selalu practice bru dpt hasilkan yg terbaik dan berkualiti...lbih kurang 3thun ak x pnah melukis dh..."saya sedar,saya di dunia kejuruteraan"...=(
ramai org ckap,u practice la klu ad msa.."mana ad masa.fham2 la kos yg ak ambik..tiap sem nangis sbb this course to hard!! I'm try da best..rezeki mmg kt sini kot.."

kdang2 jeles tgok org pndai seni..and automatik ak jatuh cinta dgn org2 yg terlibat dlm dunia seni..I hope my fture husband seorg pncinta seni dan alam smula jadi..and also reti main piano..(mcm demand je kan??nk yg perfect!)..hehe

aim ak,nk bli DSLR..tp no m0ney!!!..sape2 nk bg ak hdiah DSLR????luv u la...
*tgh fikiq,cara2 nk kumpul duit bli dslr..paham2 la pelajar ni,duit sentiasa cukup2 je!!..huhuhu

Thursday, 2 February 2012

...................................

Birds may stop flying,
Candles may stop melting,
Fishes may stop swimming,
Heart way stop breathing,
But I will never stop,
Missing you~