Thursday, 29 March 2012

thun 2,sem2

jeng2..ni la gmbar budak2 klas ak(kemasukan diploma)...ni half je..total my class is 75 studnt...mmg ramai la yg xde di sini....smua ni kakak dan abang2 ak sepatutnya..tp dh sama kelas(umoq lain),ak still guna ak,ko dlm pertuturan..sory,bukan tak hormat..sya hormat smua org yg mengormati saya...^_^
ramai kawan laki ni,mmg syok..lucu pun ad..ari ni je,mcm2 jadi...
1st-punya la "pemalu" si Remy ni,boleh mesj ak kt lab tya pasal programing..how to explain kt plv...ha..ha..tya je la trus kt ak...
2nd-elango x puas ati dgn jam tgn yg ak pakai..hahaha..die ckap,jam tuk laki tu...ganas sgt jam tu...e'eleh..jam je kot...
3rd-amzar boleh bwak kacang tumbuk p kelas..mkan waktu kuliah micro-c..(ari ni,ak duk blakng)
4-makhluk mana la yg p sain kedatangan ak td...bila smpai turn ak,nk sain,tgok2 dh ad sain ak..dah la tiru sain ak buruk..senget plak tu...ayoooo..@_@
sory coz im hurting u again..sory tuk semuanya..tp itulah jalan yg terbaik tuk kita berdua....ak bukan membuang ko sbgai shabat ak..ak bukan membenci kau sperti yg kau rasa,dan aku tak pernah tak mencintai kau sbgai shahabat..tp ak tak mahu lagi menyakiti hati sesiapa...perpisahan is the best way sbb aku mmg tak mampu tuk hadapi "banda" ini...ak tak mampu terima kenyataan ini..dan ak tak kuat dgn semua ni..jd,ak memilih tuk mendiamkan diri,menjauhkan diri....mungkin ko rasa,ak benar2 berubah..tp ak terpaksa...sory again...

Tuesday, 27 March 2012

mengarut part10

skrg pukul 4.12am....mata masih membulat tp otak dh mula slow...signal???ada sdikit perkembangan..ak dah tau ape yg aku tak tahu...so,ak perlu tahu...dan bgaimana untuk ak tahu???ikhwan,i need u now...*sbb dh x de org lain..*tauching semlm,tolak tepi sat...susahkan nk cari partnerr blajar.dr sem 1 smpai skrg,ak hanya boleh study dgn ikhwan je..dgn org lain,mmg susah..susah ak nk fham ape yg org tu cube ajaq ak..da ak jugak x pndai nk ajaq org lain...
b4 tu,aku hanya mampu berkata "sory" to ikhwan girlfrnds, merangkap my ex bff..sbb ak x dpt approve fb dan aku juga terpaksa mmblok anda atas sbb2 tertentu yang anda pun tau...ni la jlan yg terbaik tuk kita semua..dan aku perlu jaga hati ak,yg mmg dah hancuq berkecai ni...dan tolong la,jgn ganggu hidup ak sekrg ni...aku lebih selesa menjauhkan diri...sbb aku tak rela disakiti lg..tQ
*poyo je ayat di atas...huhuhu
good luck for my signal test tomorrow...try the best..n0w,time to sleep...and insyaallah ak cube membangunkan diri pada pukul 6.30am,solat dan smbung my study...=D

Monday, 26 March 2012

byak bnda yg kita tak boleh lafazkan,byak bnda yg kita tak boleh huraikan,byak benda yg kita perlu pendam dan hya pada Allah aku mempu mengadu...Ya Allah,tabahkan la hatiku ni...SIGnal2 kenapa la susah sgt....=(
ha'ah..ak tauching dgn ko ikhwan oii...so,what?????..dah lma ak mkan hati dgn ko..tp simpan smpai skrg..tak tau la brape lama lg boleh than..ko pun,mesti tak than dgn perangai aku kan??..entah la..bnda yg tak boleh diungkapkan dan dihuraikan...

ibu!!!!!!!!!!!!!!

along tension...rabu test signal..nk nangis dah ni..=(

Sunday, 25 March 2012

go0 night,,,XD

fuh!malam ni mau tidoq kul brape yea???tooo maannyyy asgmnt..dh la susah,klu senang xpe gak...grrr~
mata pun dh ngantuk gler wlaupun ptg td ak bantai tidoq smpai kul 6.30pm...my bad!..ak mmg xleh tido pas asar,nnti otak loading gler....tp ptg td,mmg x tahan...blik libry kul 4.00 trus pengsan...angkat baju,tido...zZZzZzzzZ
*wah!best ni klu ad pakwe,leh gayut mlm2...isy3..XD
dan ak terfikir,aku paling malas bergaya..td p mkan mlm dgn Na,ak leh pakai baju t-shirt labuh smpai lutut,warna pink,tudung sarung..sluar t yg kembang tu...bak kata kwan ak.."ko suke pakai baju tido ni p mkan"..."relex lu,makan je pun"..waktu matrik,ak suke pakai bju tido gmbar pooh p koperasi,then ak srung sweeter la..kah3
dan ada gak yg tgur ak.."huda,p kelas pakai seliper"...oh,ni hobi ak..jgn tegur penampilan ak..ak x suke ikut gaya org..yg penting selesa bg ak...bju kelabu,krdigal coklet,tudung ungu,seliper ungu...normal bg ak..ha..ha...!!
tak pun,bju kurung merah hati,kasut ungu...kadang2 buat bnda yg lain mmg best.><....sem lepas beg ak oren.nasib sem ni beg hitam..jenuh cari beg yg berkenan tak jumpe..(rm5.00)

dan kalau aku berbaju kurung..ayat ni pasti ak dgr.."huda,ayu gler la ko"...dan ak menjawab bersama muke toya mcm ikan busuk,,"baru tau ke???tgok org la.."ha...ha...ha..bukan ap,klu ak pakai baju kurung ke,lagi2 klu sedondon..rase terOVER penampilan..ak sgt x suke menonjolkan diri..klu boleh,nk masuk dlm kotak...

tp sejak masuk UniMap ni,org ckap ak HOT???WT...ggrrrr~mmg ak dikenali oleh byak org(muke poyo)
hahah..xde la..sbb Kos ak x byak pmpuan kan..dan ak diCOP muke best studnt dan WT....klu best studnt,ak dpt DEKAN la wey..naik pentas tiap sem..perli ak yea..ceytt...

*bila putera idaman ak ni nak muncul...hahaahahaahaha..bosan hidup single ni..=p
~asgmnt time!..bye3

Friday, 23 March 2012

studnt life..

gini la hidup seorg studnt..penuh dgn asgmnt...jari jemari ak yg halus dan runcing ni dh keras disebbkan menaip asgmnt yg datang...oh,aku rindukan klas yg dipenuhi dgn kaum wanita..waktu ak sek men,20 org pmpuan dlm kelas..waktu kt matrik lg la,7 org je laki and yg lain smua pmpuan...tp skgr..grrrrr...aku rindu kelas yg dulu...nak tak nak,mmg ak kna buat muke toya hari2 masuk kelas..ak bukan lah seorg yg gatal dan melayan semua lelaki tetapi mereka je kwan2 yg ak ad...berkwan dan bersifat gatal lain ok!...laki duk sblah waktu kelas,dh biasa dh..ak sorg pmpuan,dan yg lain laki dlm group asgmnt,dh biasa dah...malu tak???tipu la..ak segan gler dgn kaum berlainn jenis dgn ak...tp.....oh,nk hidup kt dunia engnring...grrr..ak kasar??luaran je..kih3..sbnarnya ak seorg yg lembut dan penyanyang..kah3...kata my mum la..ZzZzZzzz~~

oh,smlam test sttistik..pravina x ambik test smlam..so,ak je la bdak ST pmpuan...yg lain laki dan bdak ks fotonik...smpai2 je,ikhwan2..mane ko..kna duk sblah die,sbb nak semak jwpan nnti..dan smlam sempat semak 2 soalan je..hahha..jahat kan ak ni..ad ke meniru..tp final exam,ak jujur..test je ak jhat skit..hoh0!

dan skrg ak mengalami kelaparan yg melampau....asgmnt part ak dh siap..skrg ak mmbuang masa menunggu pravinag yg sdang bermesyuarat..tak kan nk balik kot...ak xeh duk lama2 dlm library ni..elergik...kepala dh pening..ibu lapar!!..=(

Tuesday, 20 March 2012

heyp~

hari2 yg sibuk telah bermula tp walaupn sibuk ak tetap on9 fb non-stop...hahhaha...
Jumaat ni my 1st test 1..Statistic Engin...=D
fon ak x berfungsi dgn baiknye..kamera dh rosak,suke pura2 pengsan..huh~nk hp baru,tp xleh susahkan my mum/dad..nak keje cuti ni..hope WD kt Penang bukak offer tuk stdnt UniMap mcm thun lepas..sebulan boleh dpt smpai rm1500..s0 sweet...dan ak nk kurus blik..target 56kg..hoh0..tp mcm kering plak sbb tggi ak 164cm..langsing2..wa..ha!

2minggu lg,mid sem break slama seminggu...asgmnt dh menunggu ak,test 1 tuk core subjct lg..signal,power,micro-c...ZzZZzZz~

Monday, 19 March 2012

serius,mulut ak mmg tuttttttt...agak lezer..ggrrr..tp xpe,kita boleh berubah sikit-sikit...
dan ak perlukan seorg suami yg dpt mengawal ak...ak mmg susah nk terima teguran dr org...kna ada skill yg betul tuk tegur ak... dan dgn senang nye ak dpt terima...dan org yg boleh tegur aku hnya My MUM...
my dad,klu tgur aku terus ak nangis,walaupn ak dh tua skrg ni...hahaha..rindu abah!...

Saturday, 17 March 2012

bersarapan bersama chocolate flavour cream wafer sticks..ZZzz~

Thursday, 15 March 2012

pagi...=D

my breakfast today-kopi_+maggie gorengg...euuww,sunggh tak sesuai cmbination ini...xhabis pun makan maggie tu perut trus...######%

alah,tak boeh la plak dload pic..*maklumla bb dh nak limit...ZZZzZzzzz~
hari ni,my target habiskan study statistik and malam buat tutor statistik...(harap la bnda ni menjadi)...
sekrg aku dah mula happy dgn budak2 kelas(kemasukan diploma)..mybe sbb kolej kediaman lain2..tu yg susah skit nk rapat dgn diorg..dan aku kan seorg yg pendiam..pendiam??tuuttt!!!!....
dan mereka mmg tua dr ak la...(saya adik..muda kot!)..tp sya antara yg tertinggi dikelas(sbb smlm waktu ambik pic,yg tinggi kena duk tgah dan akulah org tu..meooww)..so,mmg x nampak sgt la beza umur di situ...XD

Tuesday, 13 March 2012

stress and uncontrollor emotion...

Monday, 12 March 2012

hujan..=)

hujan itu rahmat...I like rain...tenang,suke dgr air hujan yg jatuh ke bumi...aku suka angin yg sejuk dan nyaman yg bertiup..(but not ribut)...hujan yg lebat,tnpa kilat dan guruh...then,aku suke tgok pokok yg hijau after hujan..bau yg segar...ceh!(saya bukan org jiwang,sbb tu ayat xsedap utk dibaca)..hahahaha
edit pic sbb bosan kan...belakang tu lukman,my classmate ok!..huhu
i miss this moment...kawan dtg dan pergi..so,terima lah hakikat ini..mungkin diriku yg slah,but......dont know lah...hurrmmm

Sunday, 11 March 2012

bantulah aku Ya Allah..

aku perlu berubah,berubah walaupun sedikit demi sedikt....perlu paksa kan diri...
dan terima kasih to Hlovate(Contengan Jalann)..dr ilham ak mmbaca buku itu,ak cuba 1 kaedah untuk berubah..
1)aku mesti catat apa yg perlu aku lakukan apa hari ini...yap!mesti ak lakukan...then,ak tanda "right" bila bnda tu ak dh lakukan...
aku berharap,usaha ku bukan la sprti hangat2 tahi ayam...
tak pe..Allah sentiasa ada membantu kita..=D
tp kita kna cekal dan kuat....

Tuesday, 6 March 2012

Firman Allah S.W.T:
“Dan janganlah kalian mendekati zina; Sesungguhnya zina itu adalah suatu perbuatan yang keji. dan suatu jalan yang buruk.” (Al-Israa’: 32)
Allah menurunkan ayat ini kerana iman manusia ada turun naik nya, mungkin hari ini iman kita setebal tembok batu tapi mungkin keesokannya iman kita menjadi lebih nipis daripada kulit bawang. Bagaimana kita bisa menjamin kekuatan iman kita sedangkan kita mendekati zina?
...................................................................................................................................................................
6.30am-alarm berbunyi but ak matikan,dan tersedar 6.40am....and trus p toilet ambik wuduk..
sedang ak berada ditoilet,ak terfikir,kelas math pukul 8am,kna tggu bus kul 7am...OMG!!...aku boleh lupe,dan dgn pntasnye,ak mandi dan bersiap2 dlm masa 20min..hoh0!*nasib tutor dh siap
8.am-math class until 10.00am..(ada la budak kelas ak yg "comey lg bergaya" p isap rokok waktu lec bg take 5,then masuk dwan kuliah..Ya Allah,rokok apakah ini??bau busuk gler..rokok made in Langkawi ke bang????????
10.00am-thinking class was start...and arini tjuk "luhur and lahir bout agama"..huraikan...fuh!nasib ak x kna debat kt depan td...dan ak sgt2 sedar bhawa pengetahuaan pasal agama ak sgt2 cetek dan sgt2 rrendah....Ya Allah.....
12.00pm-take my lunch..ikan+sayur+air sirap
rest..........
8.30pm-lab micro-c..nsib by group and im group with Ikhwan(best stdnt)....*aku tumpang kesenangan je la..leh la goyang kaki skit wat lab..hoh0!!..
*jadikan hari ini lebih baik dari semlam...and try the best atas setiap yg anda lakukan....=)
*im not perfect,but im try to be a good girl...

Monday, 5 March 2012

what to say?

6.30am-wakeup,solat subuh(utara lambat skit,masuk waktu solat)
8.00am-wakeup again-prepare nk p kelas yg pertama-engnring statistik
10.00am-kelas bermula-smangat berkobar2 sbb 1 kelas dgn budk yg ak minat..hoh0!*org pendek mmg comey..
12.00pm-kels habis,waiting bus to go kg,way...
1.00pm-take lunch with nana,rehat,solat zohor
2.00pm-signal class start but im coming about 2.15pm..he..he
4.00pm-kelas habis dan on9 smbil mkan coklet
5.30pm-bersihkan diri+solat asar(malas bsuh baju)
6.00pm-on9 bersama secawan kopi..update bloody blog...
.....................................................................................................................................................................
"walaupun sesibuk mana pun study,walaupn along keluar p jalan2,tgok wayang..solat jgn lupe..."
"keberkatan dr Allah s.w.t tu penting..."
I MISS MY MUM and MY DAD so much......
lg satu,ak x la baik atau pun alim..tp ak rase sgt bersalah...dosa kan,klu kita x tegur kwan kita,sbb die tak solat..Ya Allah..apa yg perlu aku lakukakn....ak berdoa,cepat la habis sem ni..xsabar nk tukar rumah...

Friday, 2 March 2012

unintended,,


you could be my unintended choice
to live my life extended
you could be the one i'll always love
you could be the one who listens to my deepest inquisitions
you could be the one i'll always love

i'll be there as soon as i can
but i'm busy
mending broken
pieces of the life i had before

first there was the one who challenged
all my dreams and all my balance
she could never be as good as you

you could be my unintended choice
to live my life extended
you should be the one i'll always love

i'll be there as soon as i can
but i'm busy mending broken
pieces of the life i had before

(repeat)

before you