Sunday, 22 April 2012

signal..oh signal..

jem otak aku bile bukak note Signal...susah nak mati...Signal,all application from mathematics..but dlm math,pemalar,penyebut,unkwn semua yg di gunakan adlah sma...so,stakat A pure,mmg senang la nk skor...mcm korek hidung je(ayat Sufi)..tp bila dah diaplikasikan di dlam dunia Signal dan System otak ak jd hang....==
complex number boleh plak byak jenis...fourier series plak tetibe tuk Periodic signal..then,fourier transform tuk non-periodic..apakah semua ni????tak cukup lagi tu..die nk bagi otak ak jd jem basi,die tambah plak ad graf bentuk expont,segi empat,segi tiga,berbunga,berpokok,berulat,berlalat,dan ber..segala ber la...ggrrr...ari ni je,1 ari ak hadap signal,1 bab pun tak habis....
pmpuan sensitif klu tya.."pesal moody,period ke??"...klu pmpuan tu emo bile laki tya gitu,sah die bukan dr kos/budak biology....sape yg blajar biology,mmg tau la smua pasal laki/pmpuan..complete...tula,beljar biology ni hebat tau..sbb kita lebih mengenal dgn mendalami ciptaan Allah yg sgt2 unik..berbanding blajar engring(cipta robot yg tak kan sempurna sprti Allah cipta manusia)...sebaik2 ciptaan,adlah manusia...
cube kite duduk diam2 smbil dgr lagu kan,fikir la...bagaimana organ dlam kita berfungsi???serantak plak tu...if u all kaji pasal 1 red blood cell je,mcm2 tau..how hemoglobin berfungsi???oksigen masuk??darah boleh pecah,darah ad jenis2 ye...sgt byak la...mcm mane drah boleh mengalir dlm bdan kita....itu la kuasa Allah s.w.t....hebatkan???^__^
ak jga kagum dgn kitaran hidup obor2...dr sejenis tumbuhan di dasar laut,boleh terhasil obor2...benda ni sgt2 unik...sbb tu ak minat sgt biology..tp aku belajar biology just tuk tahu..bukan tuk exam..sbb tu,ak tak leh skor waktu kt matrik...org duk hafal..ak relex je..ak fham!,tp too much term2 yg pelik dan susah nk ingat ak tak ingat..waktu exam,main taram je la...dpt la C for cacing...*cacing pita sgt hodoh..try la google.hehehe
dulu la,waktu kecik2..ak selalu fkir,langit ni tinggi smpai mane??klu kite bina tangga,boleh tak smpai langit???hahaha..lucu kan??ak suke ckap,knapa smua bnda jatuh ke bawah???..pling lucu la,mcm mane ibu lahirkan aku??berak pun sakit bile taik keras...
skrg,bile blajar bru tahu...
Allah sangat2 Hebat dan Berkuasa...Saya Sayang Allah s.w.t........

No comments:

Post a Comment