Wednesday, 30 May 2012

mini project done..

akhirnya,penyiksaan ak  tuk sem ni telah selesai...pg td,ak dh bentang mini project..
Viva presntation,ok gler...but in demo..robot tetibe wat hal...sangkut bila nak belok..
Thanks Allah,sbb mempermudahkan smua nya..Alhamdulillah dpt berjalan dgn baik wlaupn robot ak tak selancar org lain....kerjasama dr anim,tikah, dan ikhwan(zzz)...smua ok...
skrg..ad 1 week tuk ak prepare final paper....s0,huda..dont waste ur time..masa smnggu mmg kejap je...
hopefully,sem ni..ak dpt tingkatkan lg pointer...yg penting,usaha dan doa...brulah kita tawakal....
tak perlu lah kita jadi yg terbaik dr klngan org lain..cukup lah jd yg terbaik tuk diri kita sendiri...setiap mnusia,kemmpuan berbeza2..sbb tu Allah ciptakan manusia bermacam2 kelebihan,kekurangan..=)
ni la robot yg memberi byak masalah kpd kami..=(

Monday, 28 May 2012

stress and tired

1 mggu b4 study week,mmg sibuk giler
mmg hobi pensyarah akan bg asgmnt dan project pada last min kan...robot ak pun dpt berjalan dlm maze dgn agak baik wlalupn org ckap robot kami sopan...
report part ak pun 90% dan siap...
tp mmg tak study langsung tuk test II signal pada hari Rabu ni...
ak sgt2 tension dgn maslah yuran..
sem ni,UniMap ketat la plak...kalau yuran tak byar,slip peperiksaan tak keluar dan kita dilarang tuk menduduki final exam...tp bukan slah ak,tak byar yuran..smua slah UniMap..
klu nk byar skrng mmg la boleh..tp cek yg zakat selgor kluarkan nnti atas nama Unimap..so,klu ak byar dulu,cek burn gitu je..melayang 1400 aku...rugi2...
so,td ak p unit peperiksaan dan ak dikehendaki membuat surat rasmi..hantar kpd Dekan PPK sistem elektrik dan kna dpt pengesahan dr Naib cancelor....ah,rumitnye....
tp apakan dya....buat je la..ad rezeki ambik exam,ad la tu...
blik dr pejabat,ak trus p library dan akhirnya siap gak surat tu....esok kna p antar kt dekan...
tak tau la,brape lama lg urusan benda ni...
11/6 1st paper...mmg kna uruskan dgn cpt la..Ya Allah..=(

Thursday, 24 May 2012

akhirnya,dpt gak tgok 1 cerekarama yg bertajuk "Alamak 7 hari lagi"
ak sgt teruja tgok cite ni...sbb..
1)KAMAL ADLI adalh hero

2)pelakon pmpuan tu nama Huda...

sgt2 jarang nama huda digunakan di dalm lakonan..(sbb nama huda terlalu comel tuk dipnggil)..><
*awak,tgok la cite ni...XD

Tuesday, 22 May 2012

1.29am

"nothing on u babe"...oh,power electronic kenapa la byak sgt nk kena kira...sape cipta transformer???menyusahkan betul la..zzzzzzzz
eh,ak jahat yea...ak suke kacau org je pown...
mangsa terbaik ak adalah Farhana(bff waktu sek men)...
cerita bermula,farhana ni minat org muke mcm korea,putih mata sepet...
kemudian,dia meminati gler2 la kwan aku ni...
aku akan mereka cerita dan menjadikan ia sungguh gah,sehinggakan farhana ni jeles gler..klu ak ad dpn die,mmg mati ak kena kerjakan...
benda yg simple..selalunya kwan ak just mesj or call sbb tya jadual bus(maklum la,ak ni muka p Kangar)..
tp ak cerita kt farhana,mcm nak ajak p dating,dinner candle light jew...farhana2..sory...
suke buli ko!..hahha
eh,esok ak ad test kan?????30% je ak dh study...70% nothing and ak just buat soalan tutorial...
dan sgt malang,jika soalan esok lain dr soalan tutorial dan aku akan mengumumkan bahawa test esok bakal hancur..
tp harap2 la soalan yg keluar,adalah yg ak study sahaja....=,,=

Saturday, 19 May 2012

ya...itu dia..stress sudah datang kpd diriku...berlumba2 dia mengerumini diri ku..
lemas aku!!...
dear stress~
"jgn lah awak dtg kpd diri ku di saat aku memerlukan ketenangan tuk study"
akhirnya,arini terkeluaq juga air mata ak sbb terlalu stress dgn ape yg ak belajr skrg ni...
ibu!!!!!!!!...
mcm mane la ak dh hdap thun 3 nanti..LI lg..final year projct...
aku cuma nk jadi cikgu je!!..nk mengajr skolah menengah.....
ak tak nk jd jurutera yg kaya dgn duit,hidup senang lenang,duit bgaikan berterbangan di sekeliling kita...

aim hidup ak cuma mahukan kebahgiaan,kegembiraan,dan keberkatan dr Allah...
ak tak nak rumah harga berjuta2..cukup la skdar keselesaan tuk keluarga ak...
ak tak nak kereta berpuluh2 bijik..cukup la skdr mlindungi anak2 ak dr hujan dan panas..
Ya Allah..bantulah aku tuk hadpi hidup di dunia engnring ni....='(

0rg smua ckap..
"huda,pndai"..."huda,minat belajr"..."huda,rajin"...."huda,study relex je"..
hey awak2...org yg tak pernah nangis dpn korang,org yg sentiasa senyum+gelak,org yg sentiasa cool...
selalunya,dia memendam kesakitan dlm hati secara sndiri tau..itu la aku....aku mmg tak pndai nk luah perasaan kt org(fb dgn blog bukan org)...=,,=


Friday, 18 May 2012

u are everything~

assalamualaikum...
"ibu,i miss you"
"abah,i miss you too"
...........................................................................................................
kembali kpd zman dulu..
- dulu wktu kecik2,mula umur 3thun,arwah atok ak suruh bela rambut..jgn potong smpai la ak akhir darjah 4,rambutku terpaksa di potong...waktu darjah 4,rmbut ak smpai lutut(tp ak kecik+pendek dulu)..hehe...
dari kecik,smpai la ak darjah 4,mak ak yg syampo kan rambut ak..yg sikatkan,..yang dandankan tocang kuda...waktu tadika, mak aku suka tocang 2,then buat sanggul+ikat reben...s0,cute(puji diri)..zzzz..ak ingat lg,baju tadika ak warna merah kotak2..
- lepastu,ak selalu kena marah bila ngaji main2..rotan mesti ada kt tepi bila my mum ajar ngaji...Ibu garang gler waktu ajar ngaji...ak start ngaji mukadam waktu habis tadika,then khatam Al-Quran waktu darjah 4...
- waktu sek rendah smpai sek men my mum/dad yg antar ak pgi sekolah naik moto..ak bukan org senang,naik kete...bila hujan,ak mula la duk selubung dgn baju hujan kt belakang..di sebabkan ak anti kekotoran,ak sarungkan plastik pada kasut supaya kasut tak kotor..0rg selalu ckap,ak anak manja..haha..biarla,mak dgn ayah ak syang kami..
- ape yg aku buat,nk p mana,mesti aku akan bgtau mak/abah wlaupun hanya p rumah nenek yg mengambil masa 5 minit je dr rumah ak..
- klu abah plak,die mesti marah klu ak buat keje2 yg bahaya..dulu la,wktu form 2 k0t,nk belah kelapa je pun,kena bebel..skrg dh besar..hehe..klu jalan kt semak(ad rumput skit),sure kena marah....yap!abah sgt2 jaga keselamatan anak2 nya..sgt2 jaga!!..
miss both of you!!!!!..=(

Wednesday, 16 May 2012

mengarut part11

thanks to all yg wish..
thanks to syura bg dompet wanita...
thanks to all my frnds yg buat aku hapy....
"cik,hari ni birthday huda,kite habis kelas awal yea??"....
"huda2,duk sini"...sambil sapu2 kerusi...
"hapy birthday,huda"....thanks to all my coursemate,sistem tenaga....
sbb korang lelaki,ak segan la skit bila org wish depan2..bukan ak sombong tau..heuww3
bg ak,ak tak perlukan birthday party..ak tak perlu org ingat birthday ak...
ak cume mahu,org sekeliling ak hapy bila bersama aku bila2 masa shaja...
my adik call gune public fon after class and wish birtdhay.."along hapy birhtday,tp duit adik ad seposen je ni,tek leh ckap lama2..kbye"....
kwan matrik ak call mlm td,nyanyi lagu hapy birthdy versi melayu,english dan jepun...huhu...
setiap hari, setiap jam, setiap minit, dan setiap saat yg berlaku pd diri kita jika kita hargai, bila kita hayati,dan bila kita syukuri ia akan menjadi satu benda yang cukup indah dan cukup berharga...


Tuesday, 15 May 2012

hapy birthday to me..

today,16mei..dan ak dilahirkan pada 16Mei1991 pd pukul 4....ptg di hospital Tanjung Karang.ak dilahirkan oleh ibu tersayang ak.sbb tu ak berkulit gelap,lahir petg..kuihh3...
dah 21 kan umur ak..kejap je..lg 10 thun,31thun....smkin hari,semkin hampir dgn hari kematian kita...
ape persediaan ak tuk hadapi hari kematian???cukup ke amal ak selama ni???dosa semkin byak ada la..hurrmm~~
ak tak penah hapy dgn hari lahir ak..sbb???byak la sbb..skrg im 21!!..dh dewasa,tp ak mcm mane??????
ak sedar,ak bukan sorg yg cukup matang tuk hdapi alam dewasa...
but im waiting someone to wish my birthday...and still waiting...waiting...thanks kpd siapa yg mmg ingat,,
spa yg ingt,mmg wish gune fon la...yg post kt fb,sbb fb ingtkan..hahhaha....
hope kehidupan aku diberkati Allah dan sentiasa di bwah keredhaan-Nya...
dan menjadi hamba-Mu yg solehah...amin

mengarut part 10

smlam test II statistik,pukul 10.30-12.30am at DK6, kampus alam,Pauh...hehe
ak telah melakukan beberapa keje giler,dan ia lucu gak..hahaha..
ak di booking waktu test II smlam... waktu otw nk p kelas,dlm bus..hp ak vibrate..tak smpat nk angkat hp dlm kotak pensil..then,msj masuk.."huda,test nk duk sblah ko"..b4 tu,malm.."huda,ko la harapan ak esok."...
bile ak melangkah je ke dewan kuliah,dgn senyuman lebar,capik dgn remy.."huda"...hahahaha..

then td,ak pya la bosan dlm kelas statistik..ak kluar sorang2..konon2 nk p toilet..bukan buang ayaq pun,ak p betulkan tudung..lalu dpn kefe,"makanan"...hahaha..ak pun beli 2 pek gula2...sumpah ngatuk gler dlm kelas td..ak pun masuk la kelas,bg kwan2 pmpuan ak gula2 yg ak beli td...habis la 1 pek..
then,remy memanggil.."nak gula2 gak"..ak buat bodo je..die bgun dr set,p dtg mintak gule2...ape ak mampu buat??/bg je la...hahahhaha...mcm2 perangai..ad yg tido,lentok habis la..nsib la air liur basi tak kluar...

compare dgn budak2 lepasan matrik(lelaki shaja)..umur smaa ak la kan,diorg agak "poyo"..bukan,"bajet dewasa"..means,control macho...dan aku tak suka lelaki yg bajet hebat!..ya!.muke mereka sprti memimta penampar dr ak...euuww...

Sunday, 13 May 2012

test 2 coming~wargghh

yeah!tomorrow morning,10.am test II statistik...go0d luck tuk diri sendiri..
hopefully,esok dpt jwap dgn baik..no careless mistake,yakin...fokus...
malam ni,mmg nak tido awal...ngantuk,dr kul 8.30-3pm ak pulun study arini..
s0 tired!!..
esok pg2 nk study skit2 je lagi...
bantulah aku Ya Allah untuk menjwap test II esok..amin...
good luck tuk kwan2 yg lain..try the best babe~~~><

Friday, 11 May 2012

hye!

pagi tadi ak memaksakan diri ak dan diri nana pergi ke library UniMap yg terletak di bandaraya Kangar...
bout 8.45am smpai la....lunch rice plate rm6.00....p pasaraya terbesar di Kangar,Aneka(besar la sgt,besar mcm lubang hidung gajah je) membeli brang2 keperluan yg dh habis...terbang la duit ak sebyak rm30..
-white coffie(old town)-rm8.00
-biskut murah-rm2.50
-pencerah muka fair and lovely-rm9.00(kena guna,dh la muke itam,bg la cerah skit)
-brang wanita-rm8.00
ok,now im stresss...
---->pasal draf for final exam dh kluar dan.....demmmm!!!!...pek gler mcm ikan sardin basi
11/6-power9am

12/6 thinking skill 9am
13/6....................................
14/6 micro-c(4credit sub)...king of killer paper
15/6......................................
16/6......................................
18/6statistik 9am
19/6 signal 9am
------->bout my yuran la rm1380
td ak p la bukak portal,nk dload slip exam(2 mggu lg kan b4 study week)...
ok fine! yuran ak tak setel lg...call zakat slagor,die ckap pihak UniMap tak buat tntutan yuran..surat diorg dh antar kt Unimap pada bulan 3...ak call jbtan bndahari UniMap,die ckap nnti die cek(dh la tak sopan,ckap cpet2,ak nk explain pun tak sempat)....2bulan tu,tak kan pihak bendahari tak leh setel kan??just antar fax pada zkat selgor then dpt la duit byaran Yuran ak...masalah ke???susah ke??????*please buat keje dgn baik,nnti gaji tu tak berkat..zzzzzz
-------------->pengesahan subject sem4
ak lupe ak belum jumpe RPS tuk pengesahan...ya Allah..pesal ak lalai ni???????
bukan ak je,ikhwan pun leh lupe..adoii..selalu die yg ingatkan ak..pravina pun skali...2 minggu je lg ni....
sah2 la slip peperiksaan ak tak leh dikeluarkan...aggrrrhhh...
someone,help me!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!



Wednesday, 9 May 2012

morning thursday~

ak nk membbel pasal couple lg...couple..berdua..hoh0!
dr pemerhatian dan pendengaran dan penceritaa dr org sekeliling..betulkan???
1)sesetgah perempuan couple,mmg la sbb cinta,syang,kasih,manja, tetapi dlm masa yg sma mereka juga perlukan duit dr teman lelaki mereka...ada faham???
lagi-lagi kalau couple 1 Universiti.Sekolah lain cite la,mak ayah bg duit tiap2 pgi nk p sekolah tu....=..=
bila belajar 1 Universiti,kekerpan untuk mkan bersama/dating adalah kerap sehingga menceceh 90%
apabila dating berlaku pastinya memerlukan duit,sama ada untuk mkan,duit minyak kete,belum lagi sewa kete,wayang,main bowling dan makan lg..siapkah yg akan membayar kos semua ni????ya!
pastinya golongan lelaki(klu tak,bayar mmg tak macho la bang)...
kite dating naik basikal je la..><

       situasi ini tak menjadi kepelikan pd aku,bila pasangan couple itu jarang berdating..tetapi yg ak pelik,si lelaki menanggung mkan minum si perempuan tu.(tiap2 hari jugak la)...s0??????*lelaki mkan kuat kot,belum lg merokok,patut la lelaki cepat kering..=,,=
bg ak la,klu situasi ini berlaku,ak cdangkan nikah gantung je la..pasti 100% keperluan kita si suami yg tanggung..
dan agak tak patut la si perempuan buat gitu..tp ada gak yg sebaliknya.lelaki mengikis duit perempuan.kite nk label kan sbgai apa plak??????biawak??or mengkarung??
      mybe ak tak berada pada situasi di atas....so,tak tau la kan..just pndapat ak..mmg kurang patut la..
entah la dunia..mcm2 perangai org..aku pun jahat gak.klu marah,bukan nk istigfar,mencarut gak mulut ak ni...BUT tak slah klu kite berusaha memperbaiki diri..ya!ak mmg mengaku ak jahat da jahil,tp tak mcm sesetgah org yg bersikap sgt2 hipokrit..org mcm tu,mmg mintak penampar la....lain yg dia buat,lain yg dia ckap kt org..watever...keep smile dan cuba jd yg terbaik dr kalangan yg baik...=D

cinta adalah satu benda yg susah kita huraikan dgn kata-kata. kdang-kdang kita tidak sedar bahawa cinta seseorng telah hadir dlm hati kita..tetapi cinta Allah Yang Maha Esa adalah segala-galanya....