Friday, 29 June 2012

fuh!

my 1st henset..gaji pertama ak keje mengajar....



jngka hayat dlm 2 thun..habis matrik nk masuk UniMap....saya beli ini...guna duit lebih belanja wktu kt matrik..hoh0
 
 then...i got this..thanks mama bg pinjam duit dulu..nnti along byar...sbb along tak kan susahkan ibu dgn benda2 yg mengarut ni...
isnin ni sya dh mula keje..mengajar balik di sek ren agama seri suria...dekat dgn taman desa subang..=,=
hope isnin ni,everthing ok...seram gak lama tak mengajar ni..ustazah lg gitu...
tak pe!smbil mengajar,smbil tambah ilmu juga tuk diri ku ini...

 

tak canggih mane pun..janji ak minat hp ni..huh!

Wednesday, 27 June 2012

hi

ak dh delete account Tagged sbb tak de langsung kepentingan...so,ak ambik keputusan tuk delete je la...dan sgt2 tak berguna pun...
then,fb mmg tak leh delete la sbb sgt2 penting..hahah....fb sgt2 berguna time2 nk test or final exam..
disitulah kita nk kumpul smua hint2 exam dan soaln2 bocor..
dan fb jugak dlam kwanlan lg la..sbb all frends yg jd kwan2 kt fb smua mmber2 rapat dan dipercayaai lah..
so,tak de la takut sgt..skrg ni,mcm2 jd..jenayah siber..tipu menipu..=oo=
blog???utk ak membebel...thanks blog...=,=

im really2 miss u so much....

Monday, 25 June 2012





rasa comel plak pic ni..hoh0!





ni kereta yg sgt2 ak puja la..comel kan!..hoh0



Thursday, 21 June 2012

home sweet home

hyep!..saya sudah di rumah...hoh0!cuti telah bermula dgn rasminya...
ak nak keje,nk beli hanset baru la..he..he....tp nk keje ape yea???masalah skit klu pmpuan ni kan..
dan ak telah melantak durian..tak sure lah berapa biji sbb my mum dh kopek smua masuk dlm 1 bekas yg agak besar...ha..ha...ha........

Tuesday, 19 June 2012

20/6

yeah!malam ni....balik kampung..ooo..balik kampung terus cuti raya...puasa kt rumah..glrr syok la!!..
semangat nk balik tu mmg berkobar2 lah...tp sungguh malas nk packing smua barang and angkut p stor...
sungguh byak dan berat...buku sahaja dh penuh 1 bagasi yg pling besar+1 kotak...brang2 merepek seperti baldi,kasut,bekas2 biskut,bekas2 botol air,raga,beg2...1 beg besar...baju?????ak cuba sedaya upaya menyumbat di dalam bagasi yg sederhana dan perlu di bawa pulang kerumah..
kalau la ad skendal/bf kt sini,sedap gak ak buli suruh angkat beg2 ak p stor yg jauh gler tu!...tak larat kot..sumpah berat gler bagasi yg penuh dgn buku tu...1 buku,page beribu...dan darab la dgn buku ak dr sem 1...blum lagi note2...
nak kemas barang pun ak stress..berfikir,mcm mane ak nk had kan brang2 ak supaya muat dlm 2 beg besar...tp mlangnya skrg ni,dh ad 2 beg besar,1kotak..baldi2 tak kemas lagi..masih ada baju kt ampaian yg ak bru basuh malam td mggunakan mesin basuh yg gler(tak spin baju ak..ggrr)...
tetibe skrg ak rase nk mkan aiskrim cornetto love..ha..ha..ha...tp malangnya kedai tutop la plak...
bila ak stress,makn aiskrim coklet..sedap u~~~><
..................................
pelik yea klu ak single??.. ha..ha...ha...tp kwan2 yg rapat tau la ak mcm mane kan....bukan tak caya pada lelaki,tp ak tak nk jadi bodoh sebb cinta..cinta pada kekasih yg sgt poyo dan ego smpai mintak kaki...buta sbb cinta yg agak bangang...biasala kan,kwan2 ak smua kapel..jd,byak la cite2 yg ak dgr..ha..ha...ha......
klu pakwe diaorg tu,bf ak..mmg GOOD BYE la..
1)ak benci laki yg tak reti berdikari...
2)ak benci laki yg suke marah prempuan+tak reti kwan emosi sbb prmpuan mmg Allah ciptakan dgn penuh emosi dan lelaki tuk mengawal emosi mereka.
3)ak benci lelaki yg kapel,sbb dia tgok pmpuan tu mendatangkan byak faedah kpd dia..contohnya,kapel just tuk siapkan asgmnt,kapel sbb pmpuan tu pandai...kapel sebab kaya,duit
4)ak benci lelaki yg tak reti buat keputusan dan bergantung pada prpmpuan..dan juga tak bijak membuat keputusan.. buat sesuatu just tuk diri dia sendiri....
5)ak benci lelaki kedekut dan merokok...klu kedekut,mmg ak kikis bg habis la duit korang..*emo
6)ak benci laki yg buat pmpuan nangis..dan tengking prmpuan depan2 dan tak jaga maruah perpmpuan...
7)dan lelaki yg gatal+bermain kayu 10 di blakang+kasanova+playboy+bajet hot..puiihh...
ha,,ha...ha...terlepas gak emo ak kan..ni smua,ciri pakwa kwan2 ak yg mmg mintak kaki kalau jd bf ak..huh!!
dan ak sgt tabik dgn kwan2 pmpuan ak yg sgt sabar dan dpt bertahan dgn perangai2 lelaki ni...huda tabik sama u all..sgt sabar..compare dgn diri ak yg agak panas dan emo dan garang..kot..zzzzzzzz

akhirnya...

dgn secara rasminya ak mengumumkan bahawa ak dh habis final...dan genap 2 tahun ak duduk di UniMap..
esa0k dh boleh balik kg tp sungguh malas utk mengemas brang2 ak yg bertimbun2 ni dan menghantar ke stor pnyimpnn barang..dh le jauh...ggrrr..
tp UniMap ni bgus gak..walaupun cuti lama,pelajar still boleh simpan brang ke stor kolej kediaman...compare dgn U lain,bial cuti akhir sem,smua brang kena bawk balik..jenuh gitu...

dlm bnyak2 kenangan kt UniMap,waktu study week adalah kenangan yg pling syok la tiap2 sem..walaupun stress dgn exam,sibuk tp nilai bersama kwan2,study sama2 mmg the best in the world la..
sem ni,dewan dpn rumah ak tak di bukak tuk study week..so,every day,ak kena p library...kalau kt rumah,mmg kirim salam la nk study..tido lebih utama...
dan juga sem ni,ak mmg jarang stay up tuk study..hope,result ok la..
thanks to Nana,Ikhwan,Della,Zakwan,Remy,abg rizal and Amzar... ni la geng2 ak study..tp della slalu dgn amzar...mane boleh kcau daun org2 kapel ni..hahaha...abg rizal waktu cuti je dtg,sbb dia dh ad family,ad anak..tp mmg tabik la,die smgat nk smbung blajar lg..
so,tinggal la ak,na,wan,ikhwan dan remy duk pulun study smpai lebam ari2...hahaha...perngai mmg macam2 la..
Na-"huda,lapar..jom mkan"...mmg syok la..mkan aje..gelak non-stop klu study dgn na
ikhwan-ak mmg pening la dgn perangai die..mmg kami tak leh 1 meja..gaduh aje..ak slah tulis skit je pun,habis jadi bahan...tp 3 paper,ak tak study dgn ikhwan..gaduh!..haha..2 paper last,bru kmi study sama2..
Wan-susah nk tgok laki yg smgat study kan?haha..wan time study week mmg smgat gler la..library belum bukak,die dah muncul kt depan pintu...pastu,merajuk bila Nana dtg lambat..
Remy-ni mmg muka cop suke ponteng kelas..tp tetibe sem ni,dia smngat gler nk study...join ak study..p library ari2..bangun awal pg.."wa,remy dh berubah la"..ramai gler kwan2 yg terkejut..ha..ha...ha...

mmg ak menggilai study week...study dgn kwan2 mmg syok..hope result kami sem ni,smua ok...kami dh usaha...so,just doa and tawakal....=)

Sunday, 10 June 2012

go0d luck..

pejam celik,pejam celik..yeaa..esok dh start final paper untuk semester ke-4..
ini bermaksud ak ada 2thun tuk meninggalkan dunia Degree..hopflly ak dpt grad la..
1st paper dimulakan dgn POwer Tecno pada pukul 9.00am..
good luck huda..u can do it1..><

Saturday, 9 June 2012

aku bukan pelajar yg poyo rajin ari2 p library...
sbb utama ak p library ialah ak nak air-cond...sbb kt rumah ni panas dan tidak selesa tuk study....
sbb ak diminta oleh beberapa kwan2 ku tuk mengajar mereka.....ilmu tak perlu kedekut kan???
ak just mmpu bg apa yg aku tahu...
DAN
tak salah kalau seseorg ingin berubah kpd kebaikan...
dan kita jgn sesekali memandang siapa mereka dahulu..tetapi pndanglah siapa mereka skrg...
=)

Friday, 8 June 2012

smua org tidak sempurna..

yoo...ak mmg dilebel kan sebgai slah seorg yg agak bijak oleh kwan2 ak..sebab??pointer lebih dr 3 than,ak tidak kedekut..mybe...
then,dlm masa yg sma mereka ingat ak ni mmg bijak dlm semua subject..
mmg ak ok dlm subject mathematics,tp ak sgt2 bodoh dlm subject Signal dan system..
buktinya..ak lah salah 1 org yg memiliki markah paling rendah di dalam kelas..
carry mark ak jus 11.5 drpd 20...dan test,all ak buat sendiri...no tiru,no copy..
kwan2 ak yg lain,buat sendiri kot....=,,=
compare dgn statistik...28 dprd 30...
ak redha je..pling rendah,ak terget singnal dpt B..and ak kna fokus kt micro-c and I hope ak dpt at least A- dlm subjct ni....
usaha,doa,tawakal..insyaallah...^__^

Tuesday, 5 June 2012

aku dah bangkit awal....ak dh mandi awal....
tp harini ak tak minum kopi sbb ak puasa nazar...
ak nazar,if ak dpt slip exam,ak puasa.....

tp masih tidak ada mood nk study...dh berjam2 ak duk atas meja study..
bukak note,pegang pencil..highlight note, tapi....
apa pun tak masuk dlm otak ak yg bijak dan comel ni...=,=

rumah ak kt Kg.Way ni mmg berhantu skit...dr sem lepas,ak sgt2 malas dan tak de mood bila study kt rumah..
tp bila study kt libry atau dewan,boleh plak fokus...ayyooo..
kan senang kalau study kt rumah kan..zzzzzz
btw,mlam td ak mimpi somthing yg buat ak nangis dlm mimpi tu dan........ah!abaikan...redha je dgn ape yg terjadi..
study week-----> 4 hari lagi...^__&

alhamdulillah...

akhirnya,ak berjaya mendapatkan sekeping kertas yg dipanggil "slip peperiksaan"....
dan boleh la study dgn aman kan..^__^

dan adakah aku seorang yg garang???..ha...ha...ha...
byak dh org kata gitu...yea?mybe k0t..
td ak ajar remy statistik...Na ckap,"amboi huda garang"...ha..ha...
ikhwan ckap ak garang..syawal....farhan...nasim..mejoriti la lelaki ckap ak garang...
ha..ha...sory la kwan2..dh ni mmg diri ak..ZZzZzZzzZz~~

dan ak malas nk study Thinking skill...
1)nota dlm bahasa inggeris..
2)banyak fakta2 mengarut yg dikeluarkan oleh org2 putih yg giler
3)final paper ada 2 karangan...
  -pasal teori
  -diberi 1 situasa,kita kna selesaikan dgn bijak berdasarkan teori2 yg kita belajar..
4)ad soalan objective...ni mmg giler la.klu salah,trus salah...
5).................ak benci benda yg ada ayat2 dan huraian dlm bahasa inggeris sbb ak sgt2 bodoh dlm BI...
ak rase,budak sek rndah lg bijak dr ak...=,=

Saturday, 2 June 2012


Aku tak bisa mengatakan perkataan
Kelu lidah bila berdepan kamu
Percaya pada naluri hatiku
Yang nyata sudah ada depan mata

Tapi aku masih belum mengenalmu
Untuk menikmati rasa sebenar-benar cinta

Aku tahu dimana nak cari cintamu
Disini tak mungkin mengalah
Dengan apa yang mendatang

Yang ku tahu ku cuba terbaik untukmu
Yang indah jadikan kenangan
Yang duka perbetulkan

Ini caranya bagi diriku
Caranya bagi diriku

Tapi aku masih belum mengenalmu
Untuk menikmati rasa sebenar-benar cinta

Aku tahu dimana nak cari cintamu
Disini tak mungkin mengalah
Dengan apa yang mendatang

Yang ku tahu ku cuba terbaik untukmu
Yang indah jadikan kenangan
Yang duka perbetulkan

Aku tahu dimana nak cari cintamu
Disini tak mungkin mengalah
Dengan apa yang mendatang

Yang ku tahu ku cuba terbaik untukmu
Yang indah jadikan kenangan
Yang duka perbetulkan

Ini caranya bagi diriku
Caranya bagi diriku