Monday, 30 July 2012

maggie = hancuss~

9.30pm,dapur sek ren agama sri suria,taman desa subang...
akhirnya ak menyedari,ak sgt looser dlm memasak...ya..memasak maggie pun ak tak lepas..
*masak not rendam k....
1st- tumis bawang..then,bawang tu hangit..look soooo BLACK u!..euww
2nd-masuk air dulu,bru perencah mggie kari...what the food??...zzzz
3rd-masukkan maggie...sgt2 teruk warna maggie tu,sgguh pucat dan tak menyelerakan...
4rd-ak masukkan sayur kobis.....kobis mggu lepas,yg tak habis..so layu
5-ak masukkan 1 biji telur....then..arrgghh..mggie dh kembang dan kenapa???kenapa???
air maggie pun hampir kering...telur tak masak lg..syur pun...zzzzzzz
6-dan siap dihidang....taraaa><
*so...so....TERUK!!.rasa???buueekk..ak pun tak lalu nk mkan..sgt2 tawar dan tak sedap......
dan utk menyedapkan diri ak sendiri,ak pun berkata
"ak jarang makan mggie,patut la tak reti masak mggie.kt kolej just rendam not masak like 'thissss'.."......

for my future husband(who??dunt know lah),"sorry...im so..soooo..and soooo bad dlm memasak(buat masa ni jela,student lg la katakan)"...=,,=

Sunday, 29 July 2012

hi

perghh...tegur ak ke?terkejut i..lama tak tegur,lebih dr setahun kot,ingat lg rupanya ak duk area2 kg tu..ha...ha
ak ingt lg,ko ckap,ko tak suka duk kg2 ni..*dlm hati ak dulu,reject laki gini..bajet!..huh
patut la berani tguq ak arini,dh ad awek baru..in relationship tu..ha..ha...ha...
then,tujuan tegur pun sbb nk ambik adik dia study kt poly sabak bernam nu,tya2...~
selamat berbahagia lah budak tudm/gen-2 dgn awek mu.....=)
............................................
cerita dlm novel ni smua tipu..sbb tu ak tak suka sgt baca kcuali dh bosan yg terlampau...=,=
hidup mcm cinderella..putera hensem,kaya aja yg ad...ha..ha...
cerita sweet sour ni,ak bg 3 bintang la dr 5 bintang kan..ok la...
jalan cerita mula2 syok..cume ending mcm tak best sgt..ha...ha...terabur skit...
 ...............................................
tetibe ak teringin makan lotong mak ak masak...sedapnye!...
org selalu ckap,
"huda tak masak ke???"
"malas,tak de masa nk belajar duk asrama"..
"mak huda masak sedap,blajar la"..
"dh conform ad calon suami,bru belajar masak nnti.skrng tak de mood lg..hehe"....
"haha...tak kan tak de pakwe??"
"ceh,tak de sape nak"...ZZzZZzz

Saturday, 28 July 2012

new hp cover..comel kan XD

lappy kesayanganku...^_^

for u~

When we first talked to each other
I knew we would always be friends.
Our friendship has kept on growing
And I'll be here for you to the end.

You listen when I have a problem
And help dry the tears from my face.
You take away my sorrow
And put happiness in its place.

We can't forget the fun we've had
Laughing 'til our faces turn blue.
Talking of things only we find funny
People think we're insane-If they only knew!

I guess this is my way of saying thanks
For catching me when I fall.
Thanks once again for being such a good friend
And being here with me through it all.
 
 
I know I'm not a perfect friend,
You're broken heart, I've tried to mend.
Instead I made you hurt and cry,
Maybe I should say goodbye.
Would it be better for me to go?
But believe me, You're not the only one that's sad.
I made my best friend hurt like mad,
If I left would you be glad?
Deep in my heart,
I'll always know,I'll love you always,
and miss you

Even if u go!

bazar!

akhirnya,harini ak dpt menjejakkan kaki ke bazar ramadhan di subang..
waaa...byakknya makan..
tp ak hanya mmbeli air tebu,nasi kerabu and pulut udang..><
skrg dh 9.13pm tp perut still penuh dgn air,nasi tak masuk lg...haus gler,panasss~
....................
i miss u..zzzzz
nak msj byak2,takut awk sibuk..buzy..malas nk ganggu....zzzzzzzzz
sya rindu masakan ibu juga!><

Friday, 27 July 2012

zzzzzz

1- sya sgt2 merindui suasana sewaktu mula2 memasuki unimap,waktu Semester 1 dan awal semester 2
2-tghari td baca novel "Sweet Sour" karya Nasz..cerita pasal pelajar engnring,kawan baik antara laki dan prmpuan..*tp tak bca habis lg la..bru suku..hehe....terus teringat ko..sob3..=(
 *malas la nk ungkit,buat sedih ke kan...redha je la..=,,=
3-tgh bukk puasa,mesti ingat waktu sem 1,ko ajak ak bukak puasa sama2 kt. kuala perlis mkn ikan  bakar...waktu tu,ak tak rapat dgn sape2 pun lg kcuali bella..so,ak ajak bella teman..haha..pastu tu,tak buat tarawih,just solat mgrib & isyak..then,p tgok wayang kt a.setar...pastu,balik kena tggu polis habis road block,bru balik rumah...zzzz
4-lepas tu,rindu jalan2 kt sawah,ambik gambar,makn aiskrim,coklet,jalan2 p a.setar,tgok wayang,mkn mc.d, main kt playground,..waaa..i miss u..
ok stop!..semua dh berakhir.....=)
.....................................................................................................................
wwaaaa..smua org sibuk kan???ak sibuk??tiada istilah sibuk dlm diri ak kecuali adanya mini project..ha..ha..ha...ak topup mggu lepas rm10..dan kredit tak jalan pun..=,,=
.....................................................................................................................
td adik call..
"along,adik balik td,tgok2 kt dapur ad kuih skit dgn burger 2 ketul je..pastu,ibu ckap,ibu lupe yg anaknya ni nk balik..sian adik"...
"hahahahah...."
"pastu,ibu masak nasi impit plak tuk berbuka"...=)
aku.."ibu dh biasa berdua je berbuka dgn abah"..huhu....


assalamualaikum...
hari kedua puasa yg sgt2 dahaga...b4 ni,biasa2 je..semalam dg ari ni,fuh...
Ya Allah,dahaga sungguh..dengan cuaca yg panas terik..rasa berbahang...
nk ngajar ptg2 mmg tak de semangat la,,ckap skit je,tekak kering...dugaan...
smlam dlm 4 cawan air laici ak minum..arini,pagi2 ak dh terbayang air tembikai..dsbbkan gaji pun dh dapt(tak da bonus),dgn semngat waja ak mmbeli sebiji tembikai dan mmbuat air tembikai 1 jag besar untuk diminum seramai 2 org...waaa..
puasa ni,tak lapar,tp haus nya,,,..zzzzzzzzzzzzzzzz
duk bandar ni,mmg berganda2 panas dr duk kg...kt kg,panas time tghari je,malam sejuk..tak yah guna kipas..
duk bandar,kipas tak penah tutop!smalm je ak mndi 4x..pg,tghari,ptg and b4 tido...
nak penghawa dingin!!!!!!!!!!!!!!..waaaaaaaaa

Thursday, 26 July 2012

puasa ke-6

assalamualaikum...=)
hi guys~today ak masak nasi goreng jew utk berpuka puasa...entah ape rasa pun tak tau..main taram je kan..
hausnye arini...panas gler la...kipas pun tak rasa.mandi mcm tak mandi...
tak sabo nk berbuka,nk minum air bercawan2...nyamannye tekak!..ya Allah..!
then,esok kemungkinn dpt gaji dan kemungkinn juga tidak...zzzz
dan berbahagialah mereka yg kerja kerajaan sbb dpt bonus rya rm700...=,=
ak????majikan kedekut dr dulu..bil elektrik sekolah pun tertunggak smpai dpt surat nk kena potong letrik...
lebih kurang 3 mggu je lg tuk ak keje...
kmudian prepare tuk kemasukan Tahun 3...dann..jeng3 LI  semakin menghampiri diriku...

Wednesday, 25 July 2012

hi there~

alhamdulillah,puasa pertama saya tetapi puasa ke-5 bg umat islam...
menu arini masih berunsurkan sardin iaitu roti sardin atau lebih dikenali sbgai snwch,kuih pulut udang dan air soya..simple kan??adakan diet akan berlaku???wwoooo~
alamat ak jadi master masak sardin je la..bukan tak nak masak yg lain,disebbkan pasar mini kt bwah ni terlalu "mini",so bahan2 segar tak berapa nk ada la..zzzzz~ditambah pula ak tidk mmbawa kenderaan...*jalan kaki je kan..mmg bazar,pasar tak penah ku jejak...
sian kan anak ibu ni??sob3..=(
oh!! arini ari bersejarah ak krn ak terkena Babi dan Bodoh dr seorg studnt yg mmg kurang ajar!dan tidak perlu diajar.."bijak" sgt smpai tak tau mmbaca dan mengaji.apatah lagi adap sopan dan kesedran fizik yg tidak langsung di dlam dirinya....
ceritanya begini,.......
ak mmberi latihan waktu subjct fardhu ain..then,mcm biasa latihan no tiru2 buku la....smua budak lain buat dgn baik...dan budak ni just salin soalan kemudian trus antar..ggrrrrr..."tak payah antar klu mcm ni,simpan je buku kamu,jadikan pekasam"...*hati mmg hot dr dulu,tp still sabar dgn budak ni....
then,lantak p hang la keje tak siap..malangnya budak ni p kacau smua kwan2 yg sedang khusuk mmbuat keje sperti menjelirkan lidah,berkata bodoh kpd kwan2,tolak2 kerusi dan meja shinggakan ak dan stndt lain bengang..
kamal:ustazah,tgok daniel ni..kacau je..
ak:abaikan,jgn lain...budak mcm tu abaikan je.anggap dia taak de dlm kelas ni..dh la keje tak penah buat,kacau kawan...
kamal: ok ustazah...=)
ak tak sentuh or bgun pun dr meja guru...zzz
..................................................
daniel mengoyang meja Alwan...alwan pun marah,tetibe budak daniel yg kurang ajaq ni p mengamuk ckap begini.."kau babi,bodoh"...
dan ak pun bercakap.."siapa??"
daniel: "kau la babi"..sambil hentak2 kerusi dan pndang ak.....*keji nye perangai budak ni...ops!
ak still gelak+buat bodo je...(b4 ni smua ustazah kt sini dh kena babi dgn dia,kira ak mangsa seterusnya lah)...
disbbkan tak da sape nk layan,daniel ni p sepak kamal...nsib la budak kamal ni smpat elak...
ak suruh smua murid kluar...ha..ha...ha...
then,dia balik smbil smbil nangis..
akak shamimi tegur:"knapa nangis?"
daniel: "sibuk la ko..ak nk p mati ni..sibuk..sibuk..."*nasib kak mimi tak kena babi seekor...ha..ha.....

tak lama pastu,ayah dia call,bgtau klu ank dia mengamuk lg,belasah je...
kak mimi.."tak smpat nk belasah en. dah kena babi,bodoh..belum lg kena tumbuk dgn anak en"...=,,=
.........................................................
kesimpulannya..
dr kwan2 cerita/studnt ak yg lain cerita,budak ni mmg manja..tak penah kena pukul langsung wlalupun buat jahat..tak pnah kena marah..belanja rm10 sehari..smua yg nk,dia dpt...=,,=
so,faham kan salah siapa skrg ni?????

Monday, 23 July 2012

selamat hari ke-3 umat islam berpuasa,dan  hari pun tak da keizinan tuk ak berpuasa lg..=,,=
sian k.mimi tak dpt p solat tarawih..hehe
masuk2 kelas,ingatkan puasa2 ni studnt tak aktive,diam...malangnya,anggapan ak salah...
smua hyperactive mcm biasa,ckap tanpa henti...last2,tekak ak yg sakit duk jerit2...
"ustazah,bulan puasa kita kena bersemangat"...smangat la kamu yg sekolah sesi pagi...
menjelma sek sesi ptg,zzzzz..sama je hyperactive gak...tp bila nk bagi keje,"ustazah,saya tak de tenaga nk tulis la"...ha...ha...ha....
ada lagi dlm 3 minggu tuk ak bekerja di sini..syok keje jd cikgu ni...layan ragam budak2,geram pun ad kalau yg mmg degil+kureeng ajaq skit...
i need gaji..gaji oh gaji....cpt la...
dan kemalasan mmbuat rpp..mggu lepas pya tara siap lg ma...

Saturday, 21 July 2012

selmat berbuka..

umur dipanjangkan lagi untuk kita bertemu bulan yg mulia,bulan ramadhan...
tinggal beberapa minit nk berbuka,..
arini,my mum masak murtabak,then beli satay..air cincau..makcik bg kuih+tomyam...
teruja lah 1st ramadhan dgn family...thun depan,rasanya puasa time LI kot...
pejam celik,pejam celik..waaa..nk dekat 1 thun perkenalan saya dan awak..hoh0!
kite knal waktu bulan puasa,tp dh lupe tarikhnya bila...kan..kan...^__^
selamat berbuka en.amer...=p

Thursday, 19 July 2012

home!

yeaa..finally home sweet home...
cuti sem lama,tp tak duk rumah...s0b3..
waa..i miss my mum!i miss my dad..ptg ni adik blik dr asrama..also i miss my lappy..kna antar kedai,masukkn antivirus.virus dh bersarang dlm ni..huh!
cuti pun berbaki dlm 1bulan lebih b4 ak bergelar pelajar tahun 3...euww...
sem dpan subject lagi taf..
EET301~POWER SYSTEM ENGINEERING~4JAM
EET306~ELECTRICAL MACHINES~4JAM
EET302~CONTROL SYSTEMS ENGINEERING~3JAM 
EET303~ELECTROMAGNETIC THEORY~3JAM...
ada 2 subject yg memegang 4jam kredit...Machines tu mmg killer la..bangkel susah nk mati,lab berlambak2.
klu dh 4jam kredit,tiap2 minggu at least 4 jam kna masuk lab...rasa nk tercabut hidung ak dgr...
power system plak,ak rasa mcm nak patah kaki bila dgr...ak sgt membenci makmal/bengkel yg serabut dgn benda2 besar dan machine yg membahayakan...rasa nk mati..=oo=
tp apa boleh buat,elektrik menyukai ak..alhamdulillah,ak dpt bwak kos ni lebih baik dr ak bwak kos biology yg sentiasa dpt C waktu kt matrik...
dan mulai sem depan NO MATHEMATICS!..oh no!..i love math damn so much,dan mathematics la yg membantu ak mendptkan pointer yg ok la...satu2nya subject yg boleh skor A...

talk about gaji,mggu td dah dpt gaji ajar budak mengaji...i got rm300...gaji mengajar KAFA belum lgi...
1st,ak ingat nk beli antivirus...
then,ak berkenan sgt dgn 1 jubah ni...sweet gler la..tp klu beli,bila nk pakai????
dan kalau kita ad niat nk berubah kpd yg lebih baik tak perlu takut tuk berubah kan???
ak suke sgt2 tgok jubah sejak akhir2 ni...niat nk pakai mmg ad,tp buat masa ni keadaan tak mengizinkan..
tak kan nk masuk lab machine nk pakai jubah??bju kurung pun tak leh pakai...=,,=
bestnya klu dpt study kt oversea,ki jordan ke....
mane la tau kan,nk smbung master dpt kt oversea..wahaha...*speaking pun tak lepas..zzzz

speaking tak lepas tak pe,janji lepas baca Al-Quran...=)


 

Friday, 13 July 2012

hi blog!

dah bersawang rasenya blog ak ni..maklumla,dh 2 mggu hidup tanpa lappy dan berukband ak yg comel tu kan...haha...
nsibla ad fon yg tak berapa nk smart ni.boleh la on9 kan...zzzz
pejam celik,pejam celik..lgi semggu kita nk jalani ibadah puasa.alhamdulillah...
sila ganti puasa kpd sesiapa yg tertinggal puasa thun lemas..sya sudah!..hoho
dan juga ak mendengar kabar2 angin yg mengatakan 16/isnin ni result ak sem4 bakal keluar..kecut perut le plak...kejap je..dlm 2bulan dh nk masuk thu
n 3 then thun depan umur pun 22 ma!!..zzzzzzzzz
....dan mengajr budak bandar dan anak2 org kaya ni mmg susah kan..lg2 yg dimanjakan dgn duit..ad studnt yg kureng ajaq skit la.and parents dia pun kerek gler la!"ni sek swasta,jd ustazah tak da hak nak marah or denda anak sya'...ceh!setakat kna denda enjut ketampi 5 kali pun kecoh!!tp bukan ak la yg kena sound ni.ad akak tu..anak die sumpah,bukan degil,tp jahat gler...
tp ad gak ank org kaya tp baik,hormat..ad sorng ni,ayah dia keje hakim.driver siap jemput ari2 dpn sekolah..haha..anak pemberita tv 1 pun ad gak.b4 ni,ak pnah ajar die..
dan ad gak parents yg kaya,tp die ajar ank dia hidup susah/berdikari..bgus gler la..ank die pun baik..
dr kesimpulan yg ak buat,kbyakan perangai anak2/budak berdasarkan didikan parents di rumah..kaya mcm mane pun,mati just pakai kain kafan yg sma warna,sma harga,sma saiz..kita tak da beza,mati tanam dlm tanah...
ya Allah,berikan ak seorg suami yg dpt membimbing aku dn anak2 ak ke jln-Mu...amin...

Friday, 6 July 2012

kerja2

sebenarnya mak ak tak bg pun ak keje ni..dia ckap syang nk lepaskan ank yg baik ni kan..ha..ha...dh la jarang blik rumah,bljar jauh nun kt utara,then,bila ad cuti,ak p s.alam keje kan...
puasa plak,tinggal mak dgn abah je kt rumah...sunyi la...
ikutkan ati aku pun,malas gak kje.tp nak kmpul pengalamn hidup...nk keje bhagian elektrik,mana ad kilang yg dekat dg runah ni...
aku rindu msakan mak...
dah la ak tak reti masak..ayi,ari ari la masak teluq dgn sardin..mama..
help me...