Friday, 13 July 2012

hi blog!

dah bersawang rasenya blog ak ni..maklumla,dh 2 mggu hidup tanpa lappy dan berukband ak yg comel tu kan...haha...
nsibla ad fon yg tak berapa nk smart ni.boleh la on9 kan...zzzz
pejam celik,pejam celik..lgi semggu kita nk jalani ibadah puasa.alhamdulillah...
sila ganti puasa kpd sesiapa yg tertinggal puasa thun lemas..sya sudah!..hoho
dan juga ak mendengar kabar2 angin yg mengatakan 16/isnin ni result ak sem4 bakal keluar..kecut perut le plak...kejap je..dlm 2bulan dh nk masuk thu
n 3 then thun depan umur pun 22 ma!!..zzzzzzzzz
....dan mengajr budak bandar dan anak2 org kaya ni mmg susah kan..lg2 yg dimanjakan dgn duit..ad studnt yg kureng ajaq skit la.and parents dia pun kerek gler la!"ni sek swasta,jd ustazah tak da hak nak marah or denda anak sya'...ceh!setakat kna denda enjut ketampi 5 kali pun kecoh!!tp bukan ak la yg kena sound ni.ad akak tu..anak die sumpah,bukan degil,tp jahat gler...
tp ad gak ank org kaya tp baik,hormat..ad sorng ni,ayah dia keje hakim.driver siap jemput ari2 dpn sekolah..haha..anak pemberita tv 1 pun ad gak.b4 ni,ak pnah ajar die..
dan ad gak parents yg kaya,tp die ajar ank dia hidup susah/berdikari..bgus gler la..ank die pun baik..
dr kesimpulan yg ak buat,kbyakan perangai anak2/budak berdasarkan didikan parents di rumah..kaya mcm mane pun,mati just pakai kain kafan yg sma warna,sma harga,sma saiz..kita tak da beza,mati tanam dlm tanah...
ya Allah,berikan ak seorg suami yg dpt membimbing aku dn anak2 ak ke jln-Mu...amin...

No comments:

Post a Comment