Wednesday, 25 July 2012

hi there~

alhamdulillah,puasa pertama saya tetapi puasa ke-5 bg umat islam...
menu arini masih berunsurkan sardin iaitu roti sardin atau lebih dikenali sbgai snwch,kuih pulut udang dan air soya..simple kan??adakan diet akan berlaku???wwoooo~
alamat ak jadi master masak sardin je la..bukan tak nak masak yg lain,disebbkan pasar mini kt bwah ni terlalu "mini",so bahan2 segar tak berapa nk ada la..zzzzz~ditambah pula ak tidk mmbawa kenderaan...*jalan kaki je kan..mmg bazar,pasar tak penah ku jejak...
sian kan anak ibu ni??sob3..=(
oh!! arini ari bersejarah ak krn ak terkena Babi dan Bodoh dr seorg studnt yg mmg kurang ajar!dan tidak perlu diajar.."bijak" sgt smpai tak tau mmbaca dan mengaji.apatah lagi adap sopan dan kesedran fizik yg tidak langsung di dlam dirinya....
ceritanya begini,.......
ak mmberi latihan waktu subjct fardhu ain..then,mcm biasa latihan no tiru2 buku la....smua budak lain buat dgn baik...dan budak ni just salin soalan kemudian trus antar..ggrrrrr..."tak payah antar klu mcm ni,simpan je buku kamu,jadikan pekasam"...*hati mmg hot dr dulu,tp still sabar dgn budak ni....
then,lantak p hang la keje tak siap..malangnya budak ni p kacau smua kwan2 yg sedang khusuk mmbuat keje sperti menjelirkan lidah,berkata bodoh kpd kwan2,tolak2 kerusi dan meja shinggakan ak dan stndt lain bengang..
kamal:ustazah,tgok daniel ni..kacau je..
ak:abaikan,jgn lain...budak mcm tu abaikan je.anggap dia taak de dlm kelas ni..dh la keje tak penah buat,kacau kawan...
kamal: ok ustazah...=)
ak tak sentuh or bgun pun dr meja guru...zzz
..................................................
daniel mengoyang meja Alwan...alwan pun marah,tetibe budak daniel yg kurang ajaq ni p mengamuk ckap begini.."kau babi,bodoh"...
dan ak pun bercakap.."siapa??"
daniel: "kau la babi"..sambil hentak2 kerusi dan pndang ak.....*keji nye perangai budak ni...ops!
ak still gelak+buat bodo je...(b4 ni smua ustazah kt sini dh kena babi dgn dia,kira ak mangsa seterusnya lah)...
disbbkan tak da sape nk layan,daniel ni p sepak kamal...nsib la budak kamal ni smpat elak...
ak suruh smua murid kluar...ha..ha...ha...
then,dia balik smbil smbil nangis..
akak shamimi tegur:"knapa nangis?"
daniel: "sibuk la ko..ak nk p mati ni..sibuk..sibuk..."*nasib kak mimi tak kena babi seekor...ha..ha.....

tak lama pastu,ayah dia call,bgtau klu ank dia mengamuk lg,belasah je...
kak mimi.."tak smpat nk belasah en. dah kena babi,bodoh..belum lg kena tumbuk dgn anak en"...=,,=
.........................................................
kesimpulannya..
dr kwan2 cerita/studnt ak yg lain cerita,budak ni mmg manja..tak penah kena pukul langsung wlalupun buat jahat..tak pnah kena marah..belanja rm10 sehari..smua yg nk,dia dpt...=,,=
so,faham kan salah siapa skrg ni?????

No comments:

Post a Comment