Friday, 31 August 2012

merdeka!..

bersyukur sbb negara Malaysia still aman dan tenteram,smpai byak org luar nk duduk negara kita ni kan..
tp ak tgok,byak rakyat Malaysia yg tak reti bersyukur atas keamanan yg dh dikecapi ni...masing2 nak tunjuk hebat...mengulas bab politik ni,..oh!ak sgt membenci politik..ada yg tunjuk hebat,ada yg tunjuk alim,ada yg tunjuk kepandaian...bestnya hidup pada zaman Nabi..pemerintahan berteraskan Islam...
Sejarah subjct kegemaran ak waktu sekolah menengah...A1 sudah semestinya wktu spm..(belagak di sini)...

"Ya Allah,kekalkan lah keamanan di negara Malaysia ini..lindungilah,dan peliharalah umat Islam dan tetapkan lah Iman kami,supaya sntiasa beriman kepada-Mu dan sentiasa berada di jalan-Mu yg benar"..amin

stop talking bout merdeka...now,UniMap...kejap je cuti selama 2 bulan hampir sampai kemucaknya dimana cutiku hanya tinggal seminggu je lagi...alhamdulillah,ak dh berjaya menghabiskan 2 tahun di UniMap dgn ok la..tinggal 2 tahun je lg tuk ak merempuh dunia kejuruteraan..
dan kali ni,balik Perlis my mum hantar..lalalalala~ tak payah naik bus..al-maklum la, I kena pindah bandar Kangar kan...=)
klu naik bus,smpai sana pukul 5/6 pagi..tak da sapa nk ambik..rumah pun tak da lg...lain la kwan2 yg ad bf,mmg best la bf jemput...bf tolong angkutkan barang....ha..ha..ha..ha.....ak??ak mesti la macho sbb buat keje selalu sorg2 je,tak pun dgn family...^_^

talking bout bf (again and again)...byak org cakap ak "demand" sbb still tak da bf...
baru2 ni,kak No yg cakap...ak ni,mesti memilih kan..nk yg perfect...
jawpan-"bukan mcm tu la..klu kite tak suka,buat ape nk terima org..nak mainkan perasaan org kan...dan siapa yg tak nak lelaki yg baik..skrg ni,hanya berdoa je pada Allah..yakin je dgn jodoh yg Allah tetapkan sbb hnya Dia yg tau apa yg terbaik tuk kita"
dan perlu ke kapel b4 kawen???perlu ke kapel bertahun2,bru kawen???bg ak,tak kot..just tau skit2 pasal someone,kenal siapa family dia..kerja,latar belakang...dan yg penting agama...pandai baca Quran,solat tak tinggal..agama baik,insyaallah smua akan baik kan...
kadang2 bosan gak ckap pasal ni,tp fb,tv,blog dan org keliling byak bangkitkan isu ni...--->couple

ak terbaca kt 1 post,ckap pasal MALU...perasaan Malu,bila Allah dah tarik..mmg rosak la diri kita..
buat maksiat tanpa rasa malu,tanpa rasa bersalah..sbb tu skrg ni,byak org bangga bila buat salah..isap rokok sana sini,kain singkat...perempuan tunjuk benda yg tak sepatutnya..kita sbgai permpuan yg tengok pun malu bila terpandang benda2 gitu....

dan aku akan merindui saat2 bersama student2 ak di sek ren agama sri suria,taman desa subang,shah alam...=)
ni la antara kenangan paling best la..ak mmg suke budak2...dr kecik la senang nk didik,nk jaga..tp mmg kena byak kesabaran la...
berapa la anak ak nnti kan....hoh0!...

Wednesday, 29 August 2012

jamuan raya~

ni lah budak kelas ak...tak ramai pun..tp pening gak nk handle..byak laki...huhu

like BOS...

bdak pmpuan kelas I..tahun 3..

pelakon cite nenek kebaya ni...dh besar,mesti hensem budak ni..hoh0!
SELAMAT HARI RAYA.....

Monday, 27 August 2012

1) jerrypah-aizat


2) mana oh mana - aizat

Tuesday, 21 August 2012

selamat hari raya...

selamat hari raya..maaf zahir dan batin dr saya...
mmg tak da mood nk update blog time2 raya ni..lagi2 sibuk skit...
dan semakin tak da mood bila ak mengetahui bahawa,ak terpaksa berpindah kolej kediaman dr kuala perlis ke kangar...ya,just for sistem electric studnt
streessss ak...macam mana mau angkut itu barang2????buku je 1 bagasi yg paling besar..berat tahap bangkai bapak gajah...then baju???barang2 keperluan lg???
TERTEKAN LAH...dah la ak tak reti bawak kete..kalau reti pun,mana ada kereta sewa time2 smua org nk berpindah ni.....contohnya,1tahun yg lepas..mmg terseksa la cari kereta sewa..nasib la ada abg senior ni bg sewa kt kami...jenuh mengangkut brang...
alang2 mood tgh tak baik.....terungkitla kisah seorang manusia mnghantar msj di bulan syawal yg mulia ni...
disbbkan kesakitan hati ak yg melampau,ak mmbaca msj sekali imbas dan trus delete bg mengelak virus2 ini merebak di telefon baru ak ni....
ia berbunyi seperti berikut..."selamat hari raya...blablablabla....terima kasih sbb bg aku kebahagiaan"...tu je yg ak ingat....
ak bg kebahagiaan????sejak bila tah.ak tak berapa nk baik,bg org bahagia lah!..sedangkan byak org yg sengsara dia atas kebahgiaan ko???
klu ak la,malu nk bg msj macam tu..keji dowh...
*perkataaan "keje" diajar oleh kwan ku,lylis...haahhaha....
dan ko mmg menghancurkan mood raya ak...sampai hati kan....
dah "BAHAGIA" tu,duk la diam2....tak yah nk tunjuk sgt la kt ak....

Thursday, 16 August 2012

selamat hari lahir ibu...

semlam,15 ogos birthday my mum...
tp tak beli lg hadiah..nk bg ape yea???esok ak dgn adik bru nk kluar p cari hadiah...
tp nk bg ape???baju??dh byak...jam??dh ad..tudung??mggu lepas bru ak belikan...
*sedanggg berfikir......
alhamdulillah,lg 2 hari je nk raya...mudah-mudahan kita semua bertemu ramadhan akan dtg...=)
 ak tak da mood sgt nk update blog pnjang2...
just nk ckap..
"IBU,SELAMAT HARI LAHIR..I LOVEEEEE U VERY MUCH..U ARE THE BEST MUM IN THE WORLD".....muuaaaahhhhhhhh~

Friday, 10 August 2012

shopping

kasut serbaguna dan kegemaran ak..







-murah...rm20
-simple.....look perfct..
-warna coklet..
-b4 ni,i dah ad warna hijau dan ungu...><

taraaaa......
diskaun 70% ma...
harga asal RM139.90 kot...diskaun 70%...so,ak perlu byar dlm RM41.00
ha..ha...ikutkan,mana mampu beli jeans harga ratus2 ni..tp td p The Store sg.buloh,nampak plak seluar jeans ni...sbnrnya,ak nk beli seluar GA blue..diskaun 50% je..after dskaun,bout Rm 60 somethnig la..malangnya tak da saiz ak..huh!!..saiz ak??rahsia meh...
this jeas,kain sedap..but "cawat" pendek...ceh..kna pakai baju panjang ni...bhaya2..=,,=
'low rise"..ak rabun tentang perkataan ini kot..
dan
baju kurang td..so lawa la...warna biru muda+pink air cincau bandung....
malangnya lagi,saiz tuk ak tak da...
nampak sgt kan???saiz susah nk cari..so......thats means????
g...e....m....u.................k...

Tuesday, 7 August 2012

ya Allah,tabahkan lah hatiku...

Sunday, 5 August 2012

selamat berbuka

alhamdulillah,arini rezeki berbuka di rumah sendiri lagi..esok dh tak..=(
satay,cempedak goreng,nasi impit bersama kuah kacang,daging masak kurma,kuih, laksa...
mewah mknn arini..tp smua skit2 je..alhamdulillah,separuh dh habis adik sedara berbuka di rumah ni td..kalau tak,alamat membazir la jawabnya...bukan apa,sedara2 bg byak mkaknn..laksa,acu yg buat....><
  esok pg,dh kena balik taman desa subang..org byak gak tya di mana itu tempat??ala,dia ni jiran subang bestari,jiran dgn kg melayu subang gak...dekat2 situ jew~kwasan rumah org2 kaya....banglo harga juta2 berlambak area2 situ.....zzzzzz..tp malangnya,duk bandar kan..rumah besar,tp bg ak jiwa tak aman la..sibuk dgn kereta,pencemaran,panas tak usah ckap la duk bandar..zzzzz..boleh mandi 4 kali sehari duk sana...klu ad aircond lain cite la kot...
tidur kt rumah kg gak yg best..lena je walaupun tidoq atas toto...kipas kejap je guna..sejuk siap gigil,cari selimut....sekinchan is the best lah!!...<3
*sekarang tgh melantak kuih popia yg ak ikat semalam...zzz

tak da keje...zzz

"waa..bhagianya kalau ada duit 5juta di dalam bank.dpt beli volkswgen"...
ya..ya...sbb bosan,ak mengedit gambar yg disnap pagi td b4 p shoping raya..><
gambar dulu kala yg berkulat di lappy menjadi mangsa..edit guna my semat pon..=,,=
terbakar2...canggih gak hp murah ak ni..boleh buat gmbar terbakar...
motif gmbar diambil???
perut dibulan puasa..ramping....

Saturday, 4 August 2012

pittss~

pejam celik,kelip2 mata dah puasa ke-15..tinggal lg 15 hari je lg..tp rasanya tahun ni just 29 hari je puasa...kalau tak silap lah..
alhamdullillah,harini dpt berbuka puasa di rumah nenek yg tercinta,..cuma abah je tak da td,p kenduri rumah jiran...dan yeaaa!akhirnya dpt gak makan lontong my mum..sedapnya!!!...
acu plak masakkan daging masak merah,jelatah timun..klu tak,siap nk masakkan nasi minyak,tp mak ckap tak pyah le..hehehe....
esok nk p shoping2 raya skit..nk cari kasut raya lah...bju raya smua dh siap..
tema ungu lagi ma~sbb bju melayu abah ungu,so kami ikut warna baju abah..just beli kain kosong,dan kain batik ungu dijadikan baju kurung..simple je..tak mmpu nak beji baji yg berbatu2,bermanik,bersulam mcm datin2 pakai tu..ahakzz><
ha..ha...ha...dan belum lagi raya,dh ad yg mintak duit raya kt ak.bru keje sementara...
1st yg mintak,student ak la..kelas thun3....."ustazah2,nnti nk duit raya.30sen pun tak pe"...
sampai rumah..my adik yg gediksss.."along,kena bg duit raya kt adik"...
setakat rm1 tu boleh la..ha..ha...ha......
ooooooo..1 bulan sebelum semester ke 5 bermula dui UniMap...good luck tuk diri sendiri...
bersiap sedialah anda untuk menyerabutkan otak,men"stresss"kan diri,dan menggemukkan diri anda kembali..
skarg ni rasa mcm dh kurus or seluar jeans tu yg mengembang???????????