Friday, 31 August 2012

merdeka!..

bersyukur sbb negara Malaysia still aman dan tenteram,smpai byak org luar nk duduk negara kita ni kan..
tp ak tgok,byak rakyat Malaysia yg tak reti bersyukur atas keamanan yg dh dikecapi ni...masing2 nak tunjuk hebat...mengulas bab politik ni,..oh!ak sgt membenci politik..ada yg tunjuk hebat,ada yg tunjuk alim,ada yg tunjuk kepandaian...bestnya hidup pada zaman Nabi..pemerintahan berteraskan Islam...
Sejarah subjct kegemaran ak waktu sekolah menengah...A1 sudah semestinya wktu spm..(belagak di sini)...

"Ya Allah,kekalkan lah keamanan di negara Malaysia ini..lindungilah,dan peliharalah umat Islam dan tetapkan lah Iman kami,supaya sntiasa beriman kepada-Mu dan sentiasa berada di jalan-Mu yg benar"..amin

stop talking bout merdeka...now,UniMap...kejap je cuti selama 2 bulan hampir sampai kemucaknya dimana cutiku hanya tinggal seminggu je lagi...alhamdulillah,ak dh berjaya menghabiskan 2 tahun di UniMap dgn ok la..tinggal 2 tahun je lg tuk ak merempuh dunia kejuruteraan..
dan kali ni,balik Perlis my mum hantar..lalalalala~ tak payah naik bus..al-maklum la, I kena pindah bandar Kangar kan...=)
klu naik bus,smpai sana pukul 5/6 pagi..tak da sapa nk ambik..rumah pun tak da lg...lain la kwan2 yg ad bf,mmg best la bf jemput...bf tolong angkutkan barang....ha..ha..ha..ha.....ak??ak mesti la macho sbb buat keje selalu sorg2 je,tak pun dgn family...^_^

talking bout bf (again and again)...byak org cakap ak "demand" sbb still tak da bf...
baru2 ni,kak No yg cakap...ak ni,mesti memilih kan..nk yg perfect...
jawpan-"bukan mcm tu la..klu kite tak suka,buat ape nk terima org..nak mainkan perasaan org kan...dan siapa yg tak nak lelaki yg baik..skrg ni,hanya berdoa je pada Allah..yakin je dgn jodoh yg Allah tetapkan sbb hnya Dia yg tau apa yg terbaik tuk kita"
dan perlu ke kapel b4 kawen???perlu ke kapel bertahun2,bru kawen???bg ak,tak kot..just tau skit2 pasal someone,kenal siapa family dia..kerja,latar belakang...dan yg penting agama...pandai baca Quran,solat tak tinggal..agama baik,insyaallah smua akan baik kan...
kadang2 bosan gak ckap pasal ni,tp fb,tv,blog dan org keliling byak bangkitkan isu ni...--->couple

ak terbaca kt 1 post,ckap pasal MALU...perasaan Malu,bila Allah dah tarik..mmg rosak la diri kita..
buat maksiat tanpa rasa malu,tanpa rasa bersalah..sbb tu skrg ni,byak org bangga bila buat salah..isap rokok sana sini,kain singkat...perempuan tunjuk benda yg tak sepatutnya..kita sbgai permpuan yg tengok pun malu bila terpandang benda2 gitu....

dan aku akan merindui saat2 bersama student2 ak di sek ren agama sri suria,taman desa subang,shah alam...=)
ni la antara kenangan paling best la..ak mmg suke budak2...dr kecik la senang nk didik,nk jaga..tp mmg kena byak kesabaran la...
berapa la anak ak nnti kan....hoh0!...

No comments:

Post a Comment