Thursday, 27 September 2012

hujan at perlis

perlis ni,klu hujan non-stop and bila start panas pun non-stop
skrg ni mmg musin hujan,pg,tghari,malam,subuh hujan sokmo...rezeki right???=)
baju selama 4 hari tak basuh lagi...
surat kt pjabat bendahari pun tak ambik lg...yoo..byak gak bnda yg tertunggak skrg ni..
kepala pun skrg pening2 dah asyik duk kena hujan tiap2 kali p kelas...
then,hidung start tersumbat oleh bendalir yg bernama hingus...
batuk pun dh start menggedikssss...
oh,tiket balik selongor pun ak tak beli lg..dgr2 dh hampir habis..so,mmg redha je la dpt double site and duduk dgn makhluk ape...=,,=
hoh0..smlam ada org ajaq ak kluaq..tp ak telah menolaknya dgn sopan...=)
sopan kot...
dan seperti biasa,ak sgt2 lapar...dan awin ckp ak dh kurus...holaweyy!!..^__^
ak rasa gitu gak,sbb tlang kt leher ak ni tetibe muncul,pipi mcm susut skit..perasaan ak le,takut nk timbang...><

Wednesday, 26 September 2012

selamat ptg..

so sleepy..so tired..and sooooo lazzyyyy...
kelas mejor start pukul 8...so sweet ma cos mggu dpn dah start lab...ya..LAB
ak rindu nasi!!!!!!..
sejak ak langkah kaki ke taman bahagia ni, selera makan aku terus merundum...
dpt la rasakan berat aku turun..perut dh tak buncit..haha!..
rindu giler nk mkan nasi yg ada lauk tghari...
selama duk sini,ak tak penah mkn tengah ari..mcm tak caya kan??itulah kenyataan nya...zzzz
=,,=
breakfst just minum kopi 1 gelas..
klu mak ak tau,mengamuk ni..
masaalahnya kt sini mmg susah nk jumpe mknn yg boleh msuk tekak ak...

Friday, 21 September 2012

hi

tgok..pandang..perhati..kenal....dan nilai...
ha...ha...ha....
smua lelaki sama ke??
mana sama..smua lain.muka lain,berat lain,warna kulit lain dll..
tp..grrrrrrr....
ayat ak,smua lelaki sma je..mulut manis...
ak berjaga2..b4 terjadi apa2,lebih baik siasat...tgok..sejauh mana ke"playboy"an dan kemanisan lelaki..
zzzzzzzzz..
ye..ak jenis setia....XD.so,utk mengelakkan diri dr disakiti,ak kna sntiasa berjaga2.bukan bergaya k..lg2 yg hidup berjauhan kan....zzzzzzz.
slah 1 cara-u all tgok wall si dia,yg dulu2 skali...hahahhahaha..pastu tya siapa dia??siapa tu??siapa,kenapa..
fb ni byak kbaikan dan kejahatan....hoh0!
stress ckap pasal lelaki,pasal cinta ni...serabut otak ak...
ak kerek???biarla.....pemalu k...

Tuesday, 18 September 2012

morning~

mmg tak da semangat nk memulakan kelas pd minggu ni...dgn mata mcm kena tumbuk.
mata kiri membengkak..kenapakah???
sakit mata?bukan...sakit mcm luka tu...binatang benda yg menggigit tah...
atau mata ni terkejut melihat sesuatu yg terjadi pd malam td???depan koridor rumah I lg u~
tak da apa yg perlu dikomen tentang kejadian malam td..cube la berfikiran positive kan...

Saturday, 15 September 2012

when i have u as my friend..i try to be the best,funny,carry...but
sometime i know..i make u angry, hate and make u feel regret have a friend like me...
what ever u think about me, i want u know that..i thankful to Allah,have a friend like u....

and i miss you~

Friday, 14 September 2012

morning..=)

cuti yg pertama bg semester ke 5....waaaaa
so sunyi, so boring, and so bising dgn bunyi kenderaan di depan rumah....
sem ni mmg ak tak basuh baju guna mesin la..sbb???
jauh kt hujung blok dan sbelum smpai ke tempat mesin,ak kena meredah rumah2 lelaki sistem elektrik..
holaweyyy....dulu rajin gak basuh guna mesin. mesin betul2 depan pintu rumah...skrg tak le...=,,=

ha..ha...salah 1 cara nk legakan hati yg rungsing...smile!..yoo..senyum...
ak pandang dinding..ak senyum...ak pandang cermin,ak senyum selebar2nya.....^____^
benda ni mmg jadi tiap sem,..study..study...dan study..smpai tepu...hoh0
hidup aku,takdir aku..jalan hidup aku..ak kena tempuh sendiri..
tu yg DR.izzi(lecture power) cakap...berdikari dlm semua hal......cube berdikari dr sekarg..
syoookk la dr. ni....hoh0!seram giler msuk kelas dia...

Tuesday, 11 September 2012

1st class for sem 5

duduk di katil,memandang luar tingkap sambil dgr lagu najwa latif....
class system-->ok la..lecture baru,muda,lawa,lemah lembut.of course perempuan le..ada mini project
magnetic-->puan azuwa.b4 ni ajaq ak subject istrument..sgt peka pada asgment..yg best subject ni,tak da lab!!..hoh0..application dr mathemaics 3.mmg kena taf la,sbb skrg guna 3 dimensi..
mesin---->lelaki,mana dh lupa...subject ni paling menyermkan bg ak..ada lab,ada long report yg byak,ada presentation yg menyampah...lab plak,ad software and hardware..ak takut skit hardware ni,sape tak takut mati kan..dibuatnya mesin tu meletop ke,dh la mesin tu besar,dr besi..klu dr kapas tak pe gak...mcm cari naas je ambik subjct ni..
.......
mejority budak cina kelas aku dpt dekan,dan ak dgr hanya 2 org melayu yg dpt dekan(sem 3 pya result la).sem 4 ni ak tak tau..yg penting,bukan ak la..parah sungguh nk dpt 3.5 above..ak tak suke push diri ak terlalu sgt,ak nk study dgn relex..yea.."relex"....zzzzzzzzzzzzzzzz

Monday, 10 September 2012

Sunday, 9 September 2012

2nd day..

taraaaaa..hari ni secara rasminya kelas ak bermula..disbbkan kan hari isnin smua lab,so tak de klas utk hari ni..bahagia gler duk rumah ni sorng..ak cuci toilet lg 1 sampai berkilat..diorg ni,balik awal,tp malas nk cuci toilet..semlam bukan ak tak nk cuci,tp ak tak suke tunjuk kerajinn ak dpn org lain...XD
umur ak dh 21 tahun..tua dh kan,tp ak still mempunyai sifat yg gedik..ye!gedik..nak mkan,mesti ada org teman bru ak selera makan...dr smlm smpai la ni,ak tak trun pun p kefe beli mknn...tak da keyakinan tau tak...zzzzzz
mlm td,della suruh amzar bungkuskan mknn tuk ak..thanks u..
jenuh gak nunggu Na balik sabtu ni..mau kurus ak...
 selama ak duduk hostel dr form 3,tak dpt katil bwah je..bila dh tua ni,tulang dh keras,berat nak melambung..ak dpt katil atas...hollaweyy...berat sungguh nak angkat badan p baling keatas katil nu....
ibu!!!!!!!!!!!...doakan along kt sini..
ni nak uruskan surat pengesahan yuran kt jbtan bendahari...p kangaq pun ak tak tau mcm mana ni...
=(

Saturday, 8 September 2012

new hostel..new housemate

yea...akhirnya selamat jigak ak sampai ke tempat yg "menenangkan" ini iaitu perlis..
perlis,if duduk hostel lama kt kg,way,itu cukup gumbira bg ak dan semangat yg berkobar2 tuk ak study every day...study???actually main,sembang,online dan ke koperasi,kefe...smua best dan murah2...
1st ak masuk kolej kediaman taman bahagia..ak rasaaaa....
1)housemate asal..same course-sistem tenaga..but ak tak boleh tgok org yg sama kelas,study dpn ak sbb ak mempunyai kemlasan study mengikut jadual...study ikot mood walaupn exam ada..tu mmg cara ak dr dulu smpai skrg...
2)dpat aras 2...jenuh gak nak memanjat dgn brg yg byak dan berat
3)mesti ada maslah bilik-ak tukar bilik,masuk bilik Na..boleh plak 1 nama ada 2 bilik...last2,ak ambik rumah no12 dan aisyah yg ptutnya 1 bilik dgn ak ambik kunci 14...jd,klu ak nk tukar rmah no 14,ak tak sanggup nk kemas blik brg2 ni and angkut p sana...senak perut weyyy...
4)lepastu 1 rumah,12 org...ak tak suka duk ramai2....lg2 1 rumah dgn org yg bajet senior..mmg diorg tua dr ak,tp kami dlm tahun yg sma....bajet matang la sgt...puuihh,,,
5)bukan ak tak nk bersyukur,ap ak tetap nak ckap,ak suka duduk kt Kg.Way...rumah sana agak sempit,tp selesa bg ak...rumah skrg????1 bilik 4 org..sempit giler dr hostel kg.way...katil doubledkker..kipas 1...dan ia adalah kipas dinding...sure la org yg duk bwah tak rasa kipas...
6) ni lg satu,makcik Na ni,balik mggu depan..bosan ak duk rumah ni...dah la ak mmg susah nk suaikan diri dgn org baru...ak mmg malas nk bersembang or beramah mesra dgn org....berat mulut ni....zzzzzzzz
sebgai kesimpulan,sgt2 bosan...zzzzzzzzz

Friday, 7 September 2012

When a GIRL is quiet,
Millions of things are running in her mind

When a GIRL is not arguing,
She is thinking deeply

When a GIRL looks at u with eyes full of questions,
She is wondering how long you will be around

When a GIRL answers "i'm fine" after a few seconds,
She is not at all fine

When a GIRL stares at you,
She is wondering why you are lying

When a GIRL lays on your chest,
She is wishing for you to be hers forever

When a GIRL calls you everyday,
She is seeking for your attention

When a GIRL sms's u everyday,
She wants you to reply at least once

When a GIRL says I love you,
She means it

When a GIRL says that she can't live without you,
She has made up her mind that you are her future

When a GIRL says "i miss you",
No one in this world can miss you more
than that.

by Rian

Monday, 3 September 2012

fesyen??

yg penting..
1) selesa - tak ketat,org pun tak pandang kite mcm makhluk asing or nangka berbungkus
2) Simple - mudah bergerak,mudah bergolek,dan mudah berlari,look nice la..tak serabut
3) tak pelik's

semlam membeli-belah skit b4  I balik Perlis...mana lah tau,jodoh I org perlis..kena la I berfesyen skit kot..holaweyy..XD
dua T-shirt...RM 17.90 each..no money nak beli yg mahal2 lah...
kardigal bout RM20-RM40 je...
TARAAA....hijau..ok kot..zzzz

another one...blue..simple mcm cekodok.."good time"...i like!

bila org pemalas nk bergaya..*konon la bergaya...I sarong kardigal..taraaaaa!!!..dh boleh bawak p tgok wayng kt Alor Setar. jalan2 kt cp,pasific..

kardigal lagi...boleh bwak p padang besar..p dating dgn kawan2...

changed the kardigal..taraaaaa...boleh bawak p Kangar, mkan KFC sambil usha2 student baru UniMap yg hensem...

red cardigal..kombinasi warna??ak hantam je...taraaaa..boleh bawak p kefe..makan keuh teuw kung fu and air teh o ais

kardigal warna guni buruk...taraaaa...boleh bawak p library. makan nasi kandar kt kedai mamak  


agak bosan dgn gaya I???ha..ha..ha....
ni "fesyen" I...I rasa dh cukup comel la dr gaya Yuna yg peliks tu..ha!tp I minat gler gaya maria elena yg mmg peliks tu...^__^
tdung I bantai warna kelabu kot,sbb I tak minat tudung warna biru/hijau or selendang yg merimaskan....klu nk ckap I tak de taste dlm fesyen,ye..I mengaku u~...zzzzzzzzzzzzzzz

Sunday, 2 September 2012

mesti rindu lah!

start hari ni,ak dh tak mengajar..tp aku dh terasa rindu yg amat sgt kt budak2 tu terutamanya kelas yg ak pegang,tahun 3...rasa sunyi giler skrg ni...
mohd kamal mukhlis-
ank murid ak paling bising dlm kelas...and sometimes,ak panggil dia bluehippo sbb suke menguap tak tutop mulut and berbunyi..disbbkan kebisingan yg melampau,ustazah b4 ni meletakkan dia duduk diseblah perempuan yg sgt ciwek(suke menangis)...so,bila ak masuk kelas,dia mesti tarik kerusi duk kt meja guru buat keje...kamal mmg bising,tp tak kurang ajar...mesti ak rindu giler dgn budak ni...paling kuat gelak,paling kuat ckap,pling kuat main game handpon ak...=,=
nafizh-ketua kelas..hobi die melukis.ak suke budak ni sbb bila nk ckap somthing,dia akan dtg kt kita..klu senyum,comel gler...pipi mcm kuih pau...=D
aman-pling senyap kt kelas.duduk plak sebelah nafizh...budak pling baik kt kelas,mmg tenang la klu pandang muke dia...
alwan-kwan2 panggil dia suke menunjuk,suke bwak duit byak2,suke mkan byak...klu menghafal,selalu tak dpt..smpai ak ckap.."dtg bwak perut je yea"...ha..ha...ha...
izat-budak ni sgt2 pandai mengaji..tajwid betul....tiap2 hari bwak bekal letak atas meja..klu nk dekat waktu rehat,dia peluk je bekal tu sambil tenung....org 1st,yg mkan bila waktu rehat smpai...badan kurus kering je....
ammar-mmg suke bercerita,smpai ak tak larat nk layan..no 2 bising,after kamal...
syarifah athirah-perangai sebijik kakak dia,cume byak ckap skit...mengaji mmg sedap..pandai..comel,ada lesung pipit..smua adik beradik dia,ak pnah ajar dan smua bagus2...=)
damia-manja skit..tak reti sebut huruf R...hahha
nurin-budak suke nangis,suke ponteng...zzzzzz
daniel-budak agak kurang ajar,sbb smua ustazah kt sini,dia penah panggil babi...ak ingat sunggh la!...zzzzz

dr dulu smpai skrg,cita2 aku nk jd cikgu mmg tak penah luntur....pling best,ajar budak sek rendah..senang nk didik tapi mmg kena byak kesabaran..compare dgn bdak sek men,mmg susah nk bentuk...
aku suke budak!!...geram2...hoh0!!..

mat luthfi,ak mmg minat hang la...sempoi,idea terabuk kt otak...hahahahaha...><