Saturday, 8 September 2012

new hostel..new housemate

yea...akhirnya selamat jigak ak sampai ke tempat yg "menenangkan" ini iaitu perlis..
perlis,if duduk hostel lama kt kg,way,itu cukup gumbira bg ak dan semangat yg berkobar2 tuk ak study every day...study???actually main,sembang,online dan ke koperasi,kefe...smua best dan murah2...
1st ak masuk kolej kediaman taman bahagia..ak rasaaaa....
1)housemate asal..same course-sistem tenaga..but ak tak boleh tgok org yg sama kelas,study dpn ak sbb ak mempunyai kemlasan study mengikut jadual...study ikot mood walaupn exam ada..tu mmg cara ak dr dulu smpai skrg...
2)dpat aras 2...jenuh gak nak memanjat dgn brg yg byak dan berat
3)mesti ada maslah bilik-ak tukar bilik,masuk bilik Na..boleh plak 1 nama ada 2 bilik...last2,ak ambik rumah no12 dan aisyah yg ptutnya 1 bilik dgn ak ambik kunci 14...jd,klu ak nk tukar rmah no 14,ak tak sanggup nk kemas blik brg2 ni and angkut p sana...senak perut weyyy...
4)lepastu 1 rumah,12 org...ak tak suka duk ramai2....lg2 1 rumah dgn org yg bajet senior..mmg diorg tua dr ak,tp kami dlm tahun yg sma....bajet matang la sgt...puuihh,,,
5)bukan ak tak nk bersyukur,ap ak tetap nak ckap,ak suka duduk kt Kg.Way...rumah sana agak sempit,tp selesa bg ak...rumah skrg????1 bilik 4 org..sempit giler dr hostel kg.way...katil doubledkker..kipas 1...dan ia adalah kipas dinding...sure la org yg duk bwah tak rasa kipas...
6) ni lg satu,makcik Na ni,balik mggu depan..bosan ak duk rumah ni...dah la ak mmg susah nk suaikan diri dgn org baru...ak mmg malas nk bersembang or beramah mesra dgn org....berat mulut ni....zzzzzzzz
sebgai kesimpulan,sgt2 bosan...zzzzzzzzz

No comments:

Post a Comment