Sunday, 2 September 2012

mesti rindu lah!

start hari ni,ak dh tak mengajar..tp aku dh terasa rindu yg amat sgt kt budak2 tu terutamanya kelas yg ak pegang,tahun 3...rasa sunyi giler skrg ni...
mohd kamal mukhlis-
ank murid ak paling bising dlm kelas...and sometimes,ak panggil dia bluehippo sbb suke menguap tak tutop mulut and berbunyi..disbbkan kebisingan yg melampau,ustazah b4 ni meletakkan dia duduk diseblah perempuan yg sgt ciwek(suke menangis)...so,bila ak masuk kelas,dia mesti tarik kerusi duk kt meja guru buat keje...kamal mmg bising,tp tak kurang ajar...mesti ak rindu giler dgn budak ni...paling kuat gelak,paling kuat ckap,pling kuat main game handpon ak...=,=
nafizh-ketua kelas..hobi die melukis.ak suke budak ni sbb bila nk ckap somthing,dia akan dtg kt kita..klu senyum,comel gler...pipi mcm kuih pau...=D
aman-pling senyap kt kelas.duduk plak sebelah nafizh...budak pling baik kt kelas,mmg tenang la klu pandang muke dia...
alwan-kwan2 panggil dia suke menunjuk,suke bwak duit byak2,suke mkan byak...klu menghafal,selalu tak dpt..smpai ak ckap.."dtg bwak perut je yea"...ha..ha...ha...
izat-budak ni sgt2 pandai mengaji..tajwid betul....tiap2 hari bwak bekal letak atas meja..klu nk dekat waktu rehat,dia peluk je bekal tu sambil tenung....org 1st,yg mkan bila waktu rehat smpai...badan kurus kering je....
ammar-mmg suke bercerita,smpai ak tak larat nk layan..no 2 bising,after kamal...
syarifah athirah-perangai sebijik kakak dia,cume byak ckap skit...mengaji mmg sedap..pandai..comel,ada lesung pipit..smua adik beradik dia,ak pnah ajar dan smua bagus2...=)
damia-manja skit..tak reti sebut huruf R...hahha
nurin-budak suke nangis,suke ponteng...zzzzzz
daniel-budak agak kurang ajar,sbb smua ustazah kt sini,dia penah panggil babi...ak ingat sunggh la!...zzzzz

dr dulu smpai skrg,cita2 aku nk jd cikgu mmg tak penah luntur....pling best,ajar budak sek rendah..senang nk didik tapi mmg kena byak kesabaran..compare dgn bdak sek men,mmg susah nk bentuk...
aku suke budak!!...geram2...hoh0!!..

mat luthfi,ak mmg minat hang la...sempoi,idea terabuk kt otak...hahahahaha...><

No comments:

Post a Comment