Friday, 30 November 2012

perasaan ingin makan DURIAN semakin membuak-buak..
klu ak dpt mkn,4bijik tu sebelah mata je...
nak durian!!!!!,,nak durian!!!!!!!!!!!!!!

Wednesday, 28 November 2012

doa

Doa adalah cara terbaik...berdoalah kpd Allah
aku ad terbaca 1 post kt fb,..
klu rindu seseorang,baca Al-FAtihah..letak tgn kt dada dan berzikirlah...
harap rindu kita smpai kat dia...amin..=)
dan sentiasa berdoa yg terbaik utk org yg kita sayang...
"perigi cari timba??"....ak tak rasa ia salah...
tak salah utk kita pinang lelaki sbb kita yg berhak memilih siapa imam kta..
..................................
hati tak de sape boleh paksa kan...
so,kesimpulannya..klu sya dh suka,sya suka..
hensem macam mne pun,klu hati tak suka,mmg tak leh paksa...hoh0!

Thursday, 22 November 2012

good night!

ha..ha...mcm bosan dgn perkataan ni,tp ak tak penah bosang pun...heeee
asgmnt sumpah bertimbun2..
-BI U report,presntation
-engnring society report
-lab power report(ad 8 graph+tiap2 graph ad 4 graf lg)..nk kna analysis
-magnet..2 asmgmt,teory bout application magnet then kna buat experimnt bout coil bla..bla..bla...dan all materials kna beli sendiri...dgr2 dlm rm200 utk set lengkap...
-control assmnt-MATLAB ada lg 2 lab..
-soalan mini projct tuk control dh kluaq,1 bnda pun ak tak faham....
skrg ada masa lebih kurang 4 minggu lagi..tolak,makan,tido,berak,berangan,on9,movie ad la dlm 5 hari kot lg....semkin tua,smkin malas...sejak cuti depavali smpai hari ni,ak mmg tak penah bukak buku..just dtg kelas,bwak note(selalu tak bwak)..dgr lecture membebel..bla..bla...bla..menguap dlm kelas..muke cekodok!....
skrg ak mmg dh start rasa TENSION,STRESS....down...ya...rasa down.....dtg kelas tanpa perasaan yg teruja...mcm zombie...waaaa..(makan otak org)..
ok rasa nk tido,walaupn asgmnt mmg tak penah siap...
someone,please support me!!!..
ak stress tahap maksimum sbnarnya,tp tgh tahan gler2..mmg ak nk meletop bila org sekeliling bising,bila org byak tanya,bila org tak faham2 ape yg ak explain..sbb ak ad sifat malas tuk bercakap(kadang2)...ya!.

Wednesday, 21 November 2012

Monday, 19 November 2012

najwa latiff-kosong..
thanks dik,lagu ni mmg best!...0__0
kosong..kosong...kosong....
mcm nk remove dr frinds list sbb.............bla..bla..bla...
ya!alasan tak kukuh...k fine...
mybe huda ni perompak,tak pun pembunuh bersiri..tak pun seludup senjata api dr negara Thailand...

Sunday, 18 November 2012

1 mesej or 1 chat dr anda dh boleh buat sya happy utk seminggu..^__^
hoh0...mu~

Friday, 16 November 2012

sabtu kembali lagi!

taraaa...kejap je cuti seminggu nk habis..ak tak menyesal duk sini selama seminggu sbb ak dh rehatkan diri dgn secukupnya..cume pemakanan ak je tak teratur...dan cuti ni,ak target nk habiskan beberapa juzuk Al-Quran.topup aritu pya,..tp i can't...pmpuan pya masalah...
-bangun pagi2,basuh baju,telekung bla.bla..bla...
-cuci toilet.bilik malas sapu sbb bru je buat aritu...
-bukak lappy,bukak portal UniMap..dload note...loadingg...waitingg....ok done!
-on printer.print note 2 minggu lepas. mggu test aritu,ak tak print sbarang note,masuk klas zero.
"ye adik najwa,ak tau lagu kosong mmg tuk ak.."
-tgh print,dakwat pulak habis...
-inject ink...
-print semula...amaran kluar!!..ink printer 0..*bru je ak inject td..ayoyo...apa masalah ni....
-della antar maknn tuk lunch...thanks baby..XD
-pandang tangan,penuh warna warni di sbbkan inject ink td...=..=
-sedut teh 0 ais sambil on9 skrg ni....
.................................................(habis aktiviti tuk pgi ni)
ptg ni..(mybe)
-p joging kt cenderawasih
-malam ni ingat nk p Kangar..byak brang habis.
-bedak compact haritu jatuh,berderai...
-kena perah otak nk bg hadiah birthday kpd seorg manusia..*bajet rm10 ringgit..
..............................................(back to last night)
-16.11.12, 8.30pm, kuala perlis...
buat msa ni,3 org laki,tiga-tiga 1st date ajak p k.perlis...benda tah ada kt situ...aku rimas bila org ajak byak kali...finally ak p kluar dgn pakaian selekeh giler(+seliper jamban ak) tuk kali pertama,dan tak kan kluar2 lagi dh..heeeeeee..XD...
sbb sampai skrg ak tak nampak mcm mane seorg lelaki tu ikhlas dgn kita..terima kita dgn ikhlas,sbb Allah...terima kelemahan kita,bukan lihat kelebihan kita...klu lelaki tu betul2 nk kt kite,mesti die usaha mati2an lah..*call my parents la pling hensem bg ak..confrm ak suke!..woha!
target ak,bukan nk kapel gatal2...saya mencari my future husband,my future dad utk anak2...
or im waiting someone??sbb tu ak tak nampak org lain...bla..bla..bla......
doa senjata terhebat org mukmin...s0,jgn putus doa pada Yang Esa..amin..=)

Thursday, 15 November 2012

perut kenyag..toilet!!!..
then now,perut tersangat kosong...i need toilet too...benda ak buang pun ak tak tau.perut bunyi2 sbb lapar,boleh plak tetibe rasa nk berak yg membuak2...mlm td dh 2x ganda lapar,arini lapar punca kuasa 10 la plak kot...mmg tahap gigil la lutut ni...ibu tak leh tau smua ni.nnti die sedih sbb ank ksayangn die dlm keadaan yg sgt dasyat...mama,papa!MISS U!..mlm td ak x leh tidur,gler guling2 sbb lapar.maggie mmg ad,tp tekak ni dh tak mampu nk sumbat mggie dgn roti...bla..bla..bla...
tet!dh jumaat..kejap je cuti...

Wednesday, 14 November 2012

salam maal hijrah...

waktu magrib telah tiba..maka buku amalan kita telah diangkat dan ditukar dgn yg baru...berapa byak dosa yg kita lakukan??berapa byak pahala yg kita telah lakukan...
huda,pleeassee..tolong la berubah.sedikit demi sedikit...ya Allah,bantulah hamba-MU ini....amin...

Tuesday, 13 November 2012

lapar

tak tau la brape keping roti dh ak bantai..tp,im still veryy veryyyy hungry...='(
1hari tak mkn nasi. mne nk dpt nasi ni???!!..ni rse nk nangis ni...duk rumah sorng2 ok lg..Odah dh blik penang..disbbkan bdan yg besar,ak perlukan nasi..lauk telur goreng pun jadi...huh~susah gak jd org kuat makan ni..ak makan sikit,tp perlukan mkknn yg berterusan...=..=

Monday, 12 November 2012

morning...
hari ni,buat gile skit..p jalan kaki dr kolej kediaman smpai bukit cenderawasih...xdela jauh sgt klu ikut shortcut..masuk2 celah perumahan sampai sesat dgn syura.pusing tempat yg sama 3x...akhirnya sampai juga tempat yg di tuju...hoh0..
dlm perjlnn tu,lalu depan hotel sri malaysia. ada la pakcik tu tgur,"slalu tempat joging kt mane yea???"nasib la syura ad,die yg jwap semua...*ank pakcik tu hensem..hoh0...
dh sampai kt situ,ad byak plak monyet bergayut atas pokok..so,kami matikan niat nk p panjat bukit tu...ha..ha...ha...
bile balik,perut lapar..kedai makan kt sini tak bukak..so,kami nk p kangaq naik bus..just for breakfast...
tetibe pakcik bus tu ckap,nk p sarapan,jom pakcik bwak tempat best.kt kangar tak de ape..pakcik pun nk sarpan...yahoo..pakcik bus tman bhgia mmg baik..terima kasih pakcik...
kenyang makan nasi lemak sepinggan td...alhamdulillah...=)
dan kaki ni rasa sengal2 sbb lama tak exercise kan...=,,=
pilihlah yg beragama..=)

Friday, 9 November 2012

cuti lagi..

arini ini,bermulalah cuti secara rasmi smpena depavali and awal muharam..mcm biasa la,UniMap bg cuti seminggu...dan ak bercuti seminggu ini di bumi Perlis nan indah ni sorng2...Tahniah la,sbb ak x balik kan..
otak tgh pikiq,ape yg ak nk buat cuti 9 hari ni??terperap dlm rumah slama 9 hari tanpa keluar???
kefe comrfm tutop..s0,kooperasi je yg bukak..bila di pnggil koperasi,sah2 mknn yg ada cuma roti dan maggie....tp di sbbkan bdan ak yg besar,ak memerlukan nasi at least sekali sehari...dan bgaimana sekrg???
mlm td ak duk pikiq gak,,selamat ke duk kt taman bahagia ni???dgn pintu rumah yg x de kunci..bersyukur skit sbb rumh ak ad pintu bilik compre dgn rumah aras 1 yg x de pintu...=..=
bla..bla...bla...bla....bla...
hati mmg nak balik,tp tak mau sush kan my family sbb mggu lepas bru je blik cuti sem kan...
nk kena anbik,antar ak ke klang..bukan senang..lain la ad kereta sendiri..thanks to Allah,sbb bg ak rasa kesusahan dan disbbkn ksusahan itu kita sntiasa bersyukur dan menghargai ape yg kite miliki sekarang...=)
   ada gak kwan2 ak yg tak blik cuti,but mereka mempunyai boyfrnd yg boleh bwak berjalan dan mkn kesana dan ke sini..aku????..ZzZZzz~
   syukur test1 smua dh habis mggu lepas..4 hari berturut2,tiap2 malam..ad test..klu subject bahasa melayu tak pe lg..ni core sub.magnet,mesin,power system..dan BI U...otak penat..ni,mmg dpt rehat secukupnya selama seminggu...
Ya Allah,lindungilah aku dr segala kejahatan..amin..
Allah ada,dan sentiasa jaga hamba2-Nya....you are not alone..Huda...=)
 
 

Thursday, 1 November 2012

MY ADIK~

"ANUGERAH PELAJAR TERBAIK KOKURIKULUM"..
ni la anugrah ke-3 yg die dpt rupanya..lawan kakak nampak....><
dh la adik dpt kek td..kwan lelaki yg bagi...xleh bla,malu2 je ckap kt Ibu..
klu murah tak pe,bg moist choclte kek,siap ad lapisan keju lg..
dh la adik ak p usha harga kek tu,dlm rm16 la..
teruskan kejayaan anda..jdlah lebih baik dr kakakmu yg baik ini..LOL


ak mmg menggilai KAMAL ADLI...
dia sgt2 sweetttttt...tgok plak die belakon dgn yana samsudin,she so cute!
yana mmg cute..perangai die..aaaa...comel la cite ni...

sweet 17..

HAPY BIRTHDAY TO My adik's...
~AIN SHAHIDA
mmgu depan dh start SPM.good luck dan buat yg terbaik...=)
dia ni mmg adik yg sgt2 manja+gedik kuasa 10...itu mmg tidak dinafikan lagi,apabila Ibu pun ckap die sgt2 manja bila duk rumah...tp alhamdulillah,bila duk asrama die jd matang sgt2!..
TAHNIAH,smlam die call ibu,suruh ambik 2 bjik hamper besar sbb dpt 3 anugerah:
1)pelajar terbaik asrama 2012
2)peljar terbaik-kehadiran sekolah...another 1,ak dh lupe..hehehe
adik mmg berlawanan perangai dgn ak...ak cepat panas,tp dia sgt2 sejuk...tp bila die mengamuk,Ya Allah hya Allah je yg tau..bebel tak reti branti...adik mmg suke aktiviti kemasyarakatn dan die sgt2 ramah berbanding dgn ak yg agak "pendiam"...
bila jalan dgn die.."adik,sape tu??pesal die gelak"..."entah,adik main senyum je"..."ayooo"..
dia lah satu2 adik yg ak ada.satu2 harta yg sgt berharga...she's everything to me...
sya sgt2 berbangga mempunyai adik sperti dia...=)