Sunday, 30 December 2012

30/12

esok 31/12/2012..
tamat sudah tahun 2012..kejap je masa berlalu...
1/1/2013 yg 1st paper...doakan huda berjaya dunia dan akhirat.
sekrang ni mmg lemau gler,stress..tekanan baca theory berlambak2...bukak plak BI U skrg ni,mmg lagi stress...klu dpt kerusi urut syok ni..mata tak ngantuk,tp badan sakit gler la..dr pukul 9 smpai skrg ak duduk kt kerusi..mandi,solat lain la...td after magrib,ak baring sat,luruskan tulang blakang..tp hati tak sedap sbb byak gler bnda yg tak study lagi...
ya..ya..study week sem ni mmg tak memberi apa2 pada ak..berlalu macm tu je..xsempat nk study..waaa!!!..
mulut dh muncung,mmg rasa teruk gler la..fuh!!!!!..tenangkan diri anda..=D
ibu!!!!..='(

Tuesday, 25 December 2012

pagi rabu..

study week berbaki 4 hari lagi...
otak mmg tengah jem sekarang ni...td pagi2 pening2 lalat..skrg dh pening gajah...
pepagi ak bangun,mandi wangi2...tetibe skrg ak rasa mcm tak mandi seminggu,otak berat gler....
ni bru study control system,subject yg ad tips baik pya...belum lg bukak power,magnet,mesin yg harapn nk dpt tips final sgt2 tips...hope sgt,lecture tu terbuka hati nk bg hint kt kami walaupun last minit..
dah la test 1 dgn test 2 hancuq berkecai seperti kaca jatuh terhempas diatas batu..adoii...
sem ni dh tak da math...subject ape yg ak kna skor A???..at least 1 subjct kena skor A solid..klu tak,habis pointer ak...
fuh!..kna cool...study slow2..tenangkan diri...=)

Monday, 24 December 2012

otak kna cerdas!

weee...ingtkan ptg td just nk p joging je..tp tetibe ak rasa joging tu tak mencabar..s0,kami batalkan niat joging and pegi panjat bukit cenderawasih utk kali ke-2...
3 harini mmg ak tak study la..jadi,ptg td ak ambik kputsn utk mencergaskan badan dan otak..
weee..serius,mmg pancit gak.tp tak seteruk mula2 naik aritu..hidung tetap kembang kempis mcm tak cukup oksigen..maklumla,bdan makin berat..degup jantung ni boleh rasa sampai anak tekak..punya la kuat...
akhirnya berjaya gak ak smpai atas bukit yg tak berapa nk tinggi ni...=)

kasut dr 1st sem smpai sekarg...
muke penat gler..terus terduduk...
teman makcik asyura la ni..budak ni mmg giler2 nk diet!..hoho
ak suke tgok pokok2...natural....lama dah tak masuk hutan..
meja study!!...smua ketebaln buku dan fail perlu dihabiskan dlm masa 1 minggu(tolak 3 hari ak dh tak study)..

Friday, 21 December 2012

kelas dh habis!

hari ini secara rasminya,berakhirlah kelas bg semester 5...
and WELCOME TO STUDY WEEK....
blik kelas td,bakul baju penuh,tgok loker,smua bju gantung kt hanger dah tak de lipat2...meja bersepah dgn paper...bla..bla..bla..mggu ni hidup mmg tak terurus lah..makan pun tak berapa nk betul.alhamdulillah, ptg td smua dh clear....baju cuci(pakai mesing basuh RM2.00)..rumah dh mop+sapu,meja dh kemas...
rommate:"pergghh,rajin ko"..
aku: "latih diri nk jadi isteri solehah".. ha..ha..ha...
FINAL lagi seminggu...
tgh tggu pkul 8,ad kelas ganti BI la plak mlm ni,and now im feel hungry...
lepas test(selama seminggu ni),harini bru ak rasa lapar...betapa beratnya TEST2 bg kami..sob3..
.........................................................
byak org tya ak,terutamaya roomate kesyangan ak(Na)..berusaha nk tau..
"siapakah org yg aku suka"
jwapan senang je.."yg tenangkan hati ak,yg buat ak ingat Allah,yg memahami ak,dan ak sgt2 selesa bila "berckap" dgn dia."..=D

I miss my MUM..very very much!!!='(

Monday, 10 December 2012

today

selamat malam semua..
harini ak tak de kelas tp disebabkan keje yg sgt banyak,ak memaksakan diri utk pergi ke main library kt Pauh tu tuk pinjam beberapan jenis buku...dan juga baca thesis.woo..mcm budak 4rd year,nk buat kajian pasal final year project kan??
No la..start dr 3rd year ni,my lecture dh latih kami dgn sgt GANAS supya kami biasa dgn kehidupan tahun 4 nnti..report dlm format IEEE,then,all lab report dlm long report..means kna buat dr intro,theory,methodology bla..bla..bla..smpai la reference...
ha..ha...my new asgmnt,long report about Induction motor..10 page,hand writing...
BEROTOT LA lengan ak..xyah dah p gim....
ak dh rasa stress yg terlampau....nak gelak mmg tak berapa nk mampu skrg ni...=,,=
esok lab power..then,rabu lab mechine..hardware plak kan..long report lg.siap kna presentation..
and then,next week TEST 2 pulak...oooooooooooooooo

Friday, 7 December 2012

hellowwww

akhirnya!!...harini ak berjaya siapkan 2 asgmnt yg melampau tu..magnet and mechine...eeuww...
bila dh siap smua asgmnt tadi,new asgmnt masuk lagi..taraaa...kejutan tiap2 hari dr lecture2 yg tersayang..muahhh2!!!!!...sakit giler tulang belakang dgn  kerusi yg keras ni..
and mggu ni ada lab...long report lagi...yaya! ada 2 minggu lagi b4 study week..then FINAL!!
ha,,ha..ha...dgn test 1 yg tak berapa memberangsangkan,adakah ak mampu mempertahankan pointer lepas??..nk bebel skit,ak menyampah sgt2 org yg ingat ak pandai. then bila die tgok markah test ak berbunyi suara sumbag dr mulut mereka sprti ini....
"ko dpt tu je ke??bukan ko pandai ke?sma pulak markah dgn ak"...
ni mmg ak mencarut dlm hati..hati panas lg terbakar..ak ni manusia dan manusia yg ada nilai2 malas di dlam diri.atau lebih tepat,ak memerlukan kegembiraan dan keberkatan dlm menuntut ilmu.bukanlah markah yg tinggi di dlaam test..just sederhana dlm semua bnda....lg 1,mcm korng penah tau je markah ak seblum ni..bru sem ni je ak buat baik dgn budak klas..b4 ni tak de sape tau markah ak yg mmg skit dr dulu...bla..bla..bla...
dan aku mengalami stress yg terlampau minggu ni...utk kawal kemarahan,utk kawal tekanan,utk kawal semuanya bila berhadapn dgn org2 yg sgt tak memahami kita sgt2 sukar....
I miss Home!!..
kawal perasaan anda huda..fuh!!!!.......tarik nafas...lepas.....~~~

Tuesday, 4 December 2012

hati..

sejak dua menjak ni..hati ak kurang tenang la...

Ketika seorang sahabat bertanya kepada Rasulullah SAW: "Apakah itu dosa?." Rasulullah menjawab bahawa dosa itu sesuatu yang meresahkan hatimu.

berubah sikit demi sikit huda!..jihat2 memperbaiki diri,memperbaiki penampilan,..
 biar buruk dimata manusia,tetapi tetap cantik dimata Allah s.w.t...
biar baju besar,biar tudung pin lurus..tak yah belit2 klu tudung tu pendek!!..gogo
aku suka tgok Diana amir..cara pemakaian dia,cara pakai tudung..she so sweet...=D

Sunday, 2 December 2012

Istanbul..

Istanbul aku datang!..
nice movie..ni bru je habis tgok..xde wayang2 ni..tggu kwan2 dload,dan sebarkan2 kpd student UniMap tuk tontonan dikala stress..wweeeee
Beto adalah hero kedua yg ak minat gler2..yg 1st mestilah kamal adli..=D
dua2 tak hensem,gelap kan??muke melayu u~ =p
haha..amer,tgok cite ni!!!..promote plak kan...hoh0..
skali anda dh tgok..lalala~whatever...esok dh start sekolah...malas nk buat homework malam ni..
esok berebut2 nk tiru homework orang...

Saturday, 1 December 2012

zzzz

disbbkan tidur yg terlampau hari ni,so skrg 1.30am..ak still tak ngantuk lg...tp dh tak leh buat asgmnt/lab coz otak mmg tepu gler...so,ak on9 je smbil dgr mp3...*smbil nyanyi dlm hati.suara tak sdap nk nyanyi kuat2...=p
minggu ni asgmnt mencurah2 ke ladang gandum....so sweet...<3<3<3
seriusly otak tgh serabut gler ni...ak ni jenis cepat rimas...dan sgt mengikut mood(depends kt org gak la)...klu ak tak nak,ak tak nak la...
mamat sorg ni,mmg menyerabutkan ak..so,ak hide die dr chat kt fb...kire untung ak tak blok fb...zzzzzzzz..
bla..bla..bla.....ak tak suke pun laki hensem,kulit putih,muke mat saleh...hidung mancung...
biasa2 sudah..sedap mata ak memandang...pakai speak bingkai hitam..kt unimap ni,ad 2 org mmg tak hensem,tp ak suke tgok..malangnya mereka ada aweks..tiap2 mggu dating kt library..hahahhaha....*gurau je..
2.00am...mata still bulat...chat kt skype dgn kwan matrik dulu...cik Erin...haha..senasib dgn ak..kna ambik kos elektrik gak...hoh0!..so dgr die membebel..byak keje..ye!kite senasib..cume budak ump agak bertuah sbb subject just 3jam kredit pling tinggi dan UniMaP 4 JAM kredit...ia sgt membawa maut!!..


my life!love..love..love!

hidup sebagai seorang pelajar kejuruteraan elektrik sistem tenaga..taraaa!

via blackberry...(gambaq x syok)..heeeee...  


at Malakof power plant,Perai..they use gas to produce power electric..and also diesal for backup...=p
with Dr.Izziani and Cik Syafawati