Thursday, 31 January 2013

one in a million..=D


music,lyrics,klip video..ak ska..walaupun lagu ni bukn the latest...smlm bru dgr.tu pun dr kwan ak,syura..=D
"There's a million girls around
But I don't see no one but you...

peredaran masa~


waktu bayi..tak tau la umuq brape ni..
ni 3/4 tahun kot..
tadika
darjah 1
darjah 4
form 1 rasanye..(selekeh giler,mcm makcik)=,=
 *gambaq waktu form 4 hilang

*gambaq waktu umoq 19 thun tertinggal kt perlis

umoq 22 (bru ambik pagi td)

 *gambaq pasport smua mmg klakar......=,,=

dr kecik smpai sekrang,kami 4 sedara mmg rapat...=D (dr kiri :adik,abu,aku,rina)


Friday, 25 January 2013






Love is missing someone whenever you're apart, but somehow feeling warm inside because you're close in heart. 


by Kay Knudsen

Thursday, 24 January 2013

1st novel for this year..

tak baca lg pun novel di atas..tjuk jiwang gler...main beli je smlm..dh la beli jeans,boleh tak muat kan...zzzz..nsib la ad adik sedara muat sluaq tu..so,bg je la..=..=
adakah itu tanda2 GEMUK???..

Wednesday, 23 January 2013

hang~out

nabila,yusniza,juhana...ayu snap this pic..XD
cuti sem ni,kmi mesti cara masa utk jumpe2 supya fndship kami tetap mcm dulu..waktu sekolah2..jiwa tetap giler2+muda...dgn berbajet kan tak sampai rm50, kami dpt bersosial la di kuala selangor yg skrg ni mmg sedang pesat membangun...makan2,tgok wayang cite "minyak dagu"..guna studnt card,dpt la rm 7.00..
bowling 1 round..rm6.50..gne stdnt card...jalan2 p tesco....
singgah Bukit Melawati, kuala selngor tgok2 monyet....=D
sebenarnya,ni 1st time ak p bukit malawati..hoh0!
mmg lawa pemandgn dr atas bukit ni...=D  

bla..bla...bla...i like this pic..muke blur2+mintak kaki

Monday, 21 January 2013


google wallpaper,i found this!!
like this photo 200%,simple..tp sgt menarik perhatian ak.....
seni selalunya menyampaikan benda yg tersirat.xnampak pd mata kasar,tetapi boleh ditafsir dgn pemikiran yg kreatif dan jiwa yg jiwang...hoh0...gambar,lukisan,nukilan, smua bwak maksud yg tersendiri bg org yg menciptanya...thats why..i love..love...love...love art very2 much!!..
tenang..no stress....berjiwa lembut...XD

Sunday, 20 January 2013

belang..

rumah ak pasti ad seekor kucing..mati je,ibu  cari ank kucing lain..dan syaratnya pastilah kucing jantan sahaja..ia bg mengelakkan kucing beranak pinak dan membiak dgn jayanya di rumah ini..dan Ibu sgt2 pandai jinakkan kucing smpai kucing paham beberapa bahasa kite..
beberapa tabiat Belang..
1) tidur atas tilam klu org dlm rumah ni tak perasaan..kdang2 die p masuk kt celah2 tilam toto..mcm pagi td..waaaa..Belang pling takut dgn ak la..hahah
2) suke tidur atas syiling rumah..okla.rumah kg,ada plak sawah..so,kucing sgt diperlukan utk menakutkan dan meghalau tikus2 yg berkeliaran di sekitar sawah.
3) suke makan durian..OMG!!2 hari lepas,kami p beli durian..so,mlm tu ak mkn la durian dpn tv..tetibe Belang bangun,dtg2 mintak kt ak..relex le mkn durian seulas..=..=
4) suke makan jajan..keropok,biskut,kuih,.dan aiskrim...ape2 yg kami mkan,pasti die makan...
5) dulu2 la,klu Belang nk mintak makann,die hulur tgn kiri..then,my adik marah..sekrg ni,ape2 smua tgn kanan...
6)hanya minum air di dalm bilik air...die msuk bilik air,paham2 la..kite ambikkn air dlm bekas b4 die panjat tong air..
7)kucing paling bersih..
8)tak pandai berak berata-rata...kami pun jarang jumpe sisa najis die...heeeeee....
9) suke tidoq kt tepi2 kite..tghari tido la kt dpn tv..bgun2 tgok pasti ad Belang kt tepi..=,=


Thursday, 17 January 2013

im home!!

alhamdulillah,selamat smpai di rumah yg tersayng,teraman,terbahagia..
alhamdulillah..final telah berjaya ak tempuh dgn ganasnya...smpai je rumah,kemas2 pastu qada' tidoq sehabisnya...mata mmg tak leh tahan..2 week,tido mmg tak teratur langsung..mkan lintang pukang..
h0pe,this sem result baik2 mcm yg lepas..
semalam bwak adik dgn cousin jln2 kt sg,besar..adik plak blnje kfc..1st gaji die mmg nk blnje ak..hoh0!
then,tolong adik isi kan UPU..ya!adik rupanya boleh berdikari walaupun manja yg teramat...
tp ibu siap ckap.."adik tu,dpt poly sabak ni senang skit.dekat..tak yh jauh2"..
nampak di situ..hahaha.."maklumla,along dh jauh.tak kan smua nk jauh2"...oh mama!!..<3<3<3
..........................................
InTra,LI..practical...nama yg sama,dan akhir sem depan ak kna hadapi..taraaaa!!..
dimana ak nk InTra ni???? =,,=

Tuesday, 1 January 2013

2013

setahun dah berlalu(2012)...
umur pun bertambah lagi...21+1=22 tahun dah weyy..
1st pepagi buta,adik ak antar msj..
"hapy new year!dah tua pun..22 tahun,sedar skit semkin tua ye along"...omg!omg!omg...
im 22 years old...dah semakin matang...harap la...tp dpt rasa gak la,semakin matang..
bukti????
(*tetibe lagu raya kluaq plak kt list lagu ni...=..=)
sambung balik..bukti???
- ak sgt rimas,+++menyampah dgn kapel2 yg melekat kt UniMap ni dan berkeliaran kt Kangar...sooooo...bla..bla..bla...geli!..mcm kapel ni 1 keperluan utk berseronok+gedik2+...stop!lagi2 bila mereka adalah adik2 junior UniMap...
- fokus nk cari bakal suami yg caring+bertanggungjwap bukan bf yg menyusahkan hidup kita..ha..ha..ha...
- dah rancang,after gradute...ak nk beli kereta,rumah,...bla..bla..bla...kawen!kawen???semakin matang??omg!omg!omg!!!!
aku bukan sombong ataupun bla..bla..bla..but maruah kita sgt mahal,perlu sifat malu dan malu sgt penting la..
dan jgn ambil kesempatan ke atas kelebihn/kesenangan seseorg..
for exmple: dia ada kete..so nk kapel la..boleh dating...=..=...leleh hingus ak...jauhkan lah dr smua ni
dan aku tak suke la beri harapan2 palsu dan kecewakan org...s0,sya tunggu bakal suami yg Allah s.w.t tetapkan dr aku dlm perut lagi..doa..doa...dan doa.....=D
dan awak buat sya tenang...doa..doa...doa...=)
for this new years,mmg tak tak de sebarang azam...coz sibuk dgn final paper..so sweet u~~..<3<3<3