Thursday, 28 February 2013

ibu

im feel so soooo bad and very2 miss my Ibu,abah and adik..
too much bnda yg kena fikir..fikir..dan fikir...di dunia ni,duit mmg maslah yg terbesar la
masalah sntiasa dtg,dan bgaimana kta nk hdapi??
after magrib,I called my mum..try to be happy,bla..bla...but finally i can't cntrol my felling
tear's drop...again..and again....
so,ak cuba mghabiskan perbualan dgn pntasnya..dan tut..talian terputus tp ayaq mata tak putus2...
xsabar nk kerja,nk tolong fmily..yela,skrg ni perblnjaan lebih kpd ak...duit...duit...duit...
lg tggi belajar,lg byak duit yg diperlukan...
actually,ak x tau nk luahkn kt sapa bnda2 ni...i feel very2 down now..
please wke up huda...!

Tuesday, 26 February 2013


life...life..life

finally,harini kluaq gak matahari...dh 3 hari perlis mendung,hujan...nasib tak banjir mcm dlu..habis tggelam kangar ni...so,boleh dh bsuh baju yg bertimbun2 ni..tp disbbkan arini dh hari rabu,so kite kumpulkan lah terus smua bju2 smpai ari jumaat..heeeee,.klu malas lg,terpaksalah guna machine..=D

btw..ak mmg tak leh kena marah,xboleh kena tengking,xboleh org tinggikan suara..
sbb my abah and my ibu xpenh buat mcm tu...klu ak buat salah,my parents akan tegur dgn cra yg sgt2 penuh kasih syang..tu pun,ak boleh mengalirkan air mata..(*sgt sensitif sbnarnya)..
sbenarnya,ak x sedia lg nk masuk alam pekerjaan or Intra..yela,b4 ni ak kerja mengajar(jd cikgu).ak x pernah kna marah dgn bos dan kerja ni plak mmg ak suke2 gler..tgok budak2,hati ak jd hapy,senang hati..
bila berpijak pd dunia yg nyata,kerja ak sgt kontra dgn semua ni..ak kena hadap machine,programing,wayar..bla..bla..bla..yg berkaitan dgn benda yg bukan idup tp sgt berbahaya pd bnda hidup(manusia)...10 list syarikat yg ak mohon for Intra..peratus utk dpt sgt ..... sbb too much pesaing..mmg ikut nasib je skrg ni..hope,dpt tmpat yg terbaik la..
1) khind mistaral.sekinchan
2)TNB,sg.besar
3)JKR, sg.besar
4)TM point,k.selngor
5)SIRIM, s.alam
6)samsung electronic, port klang
7)hicom engeneering, s.alam
8)proskill machinery, k.selangor
9)majlis daerah k.selangor
10)puspakom,s.alam

Monday, 25 February 2013

malas"ing"

jadual class,not too pack..kcuali hari khamis lah,8.00am to 6.00pm..all kuliah..
jumaat no class,selasa also no class kcuali klu ad perjmpaan utk team group projct..rabu plak klas plk 12.00pm...only mondy and thursday la,ak bangun awal...so,dgn jdual mcm ni,mmg syok xde klas pg..tp ia sedikit sbyak melatih diri ak menjadi malas..
tambah plak 2 arini,asyik hujan je...so,MALAS mandi pun dh termasuk dlm dri ni..=,,=

Sunday, 24 February 2013

to much work in dis semester...
harini je,1 hari p dgq ceramah psal intra (7 pillrs)...
this week,2x ak sakit kepala..ni tanda2 migrain ak bakal kembali mghantui diri..
makan mmg tak de selesa dr hari 1st ak dtg sini..ptg ni,ak telan maggie kari+kopi..
ak harap,ak dpt mengawal emosi dan tekanan dgn baik pada semester ini..=D

Tuesday, 19 February 2013

sem6 is so nice!

smlm taklimat pasal new subject,enginering team project yg memegang 3 jam kredit and no final paper..
bla..bla..bla...taklimat dijalanka...each group,6 or 7 members..group telah di tetapkn oleh lecture..
and each group akn dicampukan dr 3 course yg berbeza iaitu:
1) sistem elektrik
2) elektronik industri
3) elektrik sistem tenaga(my course)..
so,each group have 2 mmber from each course..bout 8.00pm,list name telah dikeluarkan di portal..ak group yg kedua..so bertuah,nama sgt cepat kna pick..selain course yg berbeza,mereka mencmpurkan kaum dan juga cgpa setiap group..means,each group kna ad yg low,middle and high cgpa utk bantu antara 1 sma lain..
disbbkan this course 3/4 is lelaki..so,2 org prmpuan dlm setiap group..nasib baik,klu sorg2???kena sawan ak..every week,kmi kna buat minit masyuarat..mggu ni,kna hantar tajuk,mggu depan kna antar draf proposal,and next week nya,kna present proposal..nk senang ckap,tiap2 mggu mmg kna ada kerja kena submit dan smua ni kna siap dlm masa 2 bulan...
ak pun tgok list nama..oh,semua tak kenal yg lelaki..nasib pmpuan(amy) ak kenal..
about 1.30am,i got msj..fuh!finally,ad gak salh sorng dr group ak yg mesj,and ptg ni kmi kna buat meeting..ada gak seorg lelaki yg bertnggungjwap dlm group ak..sgt2 berharap,projct ni berjalan dgn baik dan lancar...
klu tgok basic pndidikn ak b4 msuk kos letrik,ak kosong..xtau ape2...maklumla,klu budak lepasa matrik cnfrm x tau ape2 pasal kerja praktikal,xtau pasal dunia luar,dunia kerja..tambah palk ak dulu kos sn hayat..
Allah tak kan bg,klu kite tak mmpu kan..btw,cita2 nk jadi cikgu still tak penah pudar lg dlm diri ak..
ak tak nk jd jurutera!
niat diorg tubuhkan subject baru i mmg baik la,nk latih student dgn dunia sebenar bg seorg jurutera..but ak x nk jd jurutera!..ggrrrrr

Sunday, 17 February 2013

pagi isnin,18.2

7.55am-bangun
8.30am-melabur
8.45am-tgok baju kt loker.ambik kemeja oren,tudung biru..ok kot!..
9.00am-sarapan..
11.15am-tunggu bas
12.00pm-my 1st class pada semestr 6
*harap permulaan hari ini,hari yg baik,semestr yg baik dan semua bertambah baik..amin..=)

Saturday, 16 February 2013

bosan itu subjctive

masa yg TERLALU LAPANG mnybbkan ak boleh buat bnda yg org angap bosan slama berjam2..
start 9.00am until 11.44am,ak melepaskan gian(hobi la konn) dgn membaca blog2 org yg sewel gler dan memberi kesan yg agak dasyat iaitu gelak sperti ank gajah memanggil ibunya ketika lapar..
*sian housemate2 ak yg sedap diulut mimpi yg indah..
ak tak kisah semua tu,janji ak dh buat 1 senaman pagi iaitu senaman mulut (makan dan gelak seorng2)
oh terlupa,1 lg senamn ak dh buat pagi2 lagi iaitu membasuh 3 pasang kasut dan sehelai baju...
senamn ini,mgkin telah mmebakar beberapa gram lemak di bdn ini..dan ak rasa slim skarg

*mood : lapar.lunch time is coming..where's my food??!!!!...=..=


Friday, 15 February 2013

hye...

saturday MORninG~~~WEeee
-basuh cadar..done!
-minum kopi..done!
-makan biskut...done!
-mandi...done!...so rajin I hari2 wake-up early morning..buat kopi for my sarapan everyday..I need brakfst everyday!!must...=D...perlukan tenaga utk kekal aktif sepnjang hari...auummm!!
....back to long2 time ago..memories...frinds...anything gila"ing" yg ak buat...it's so klakar and agak memalukn actually...=,=
mybe dulu kan..belum matang..skarng dh 22..heeee..but all nice dan boleh buat ak gelak tahap gajah..hahahahaha!!..klu xde bnda gila2,x sronok la hidup sbgai remaja dulu kan...haha..nk cite kt anak cucu..perghh...
"nenek dulukan,dating bwak pokok tauge,tepi pntai"...ini bukan ak yea..ni ayat yg sgt2 popular yg digunkn oleh ustaz ak,waktu sek men..

Thursday, 14 February 2013

hostel...

taraaa..secara rasminya,ak telah melangkah ke semester ke-6...2 semester lg yg tinggal..hopefully,dpt grad pd tempoh yg ditetapkan...Insyaallah..
bila melangkah kaki ke rumah ni,mula la...rambut start gugur,otak serabut,timbulnya perasaan menyampah terhadap sesetgh manusia yg gediks tahap cipan...
ak bkan smpurna pun..tp jiran2 rumah ak ni..perghh!..xreti nk hormat privasy org lain ke??
memekak no 1..pot..pet..pot..pet.....mmg pmpuan kuat ckap but im also girl..dan ak benci org yg terlalu kepoh..sem ni,geng2 mulut bising smkin bertmbah..2 org pindah sebelah je blik ak..klu kluaq bilik, xde mood langsung nk buat ape2...
ptg2 ni,ak suke on9 kt meja study,sbb bilik mmg panas gler..matahari memancar2..tp disbbkan geng2 mulut kepoh melepak kt luar rmah ak,ak lebih rela berpanas di bilik ni..=,,=
persekitaran sgt2 meninggalkan kesan yg teramat pd diri ak..ak suke tmpat yg aman,damai..thats why,bila cuti(sabtu,ahad)..ak suke bangun awal2,then bancuh kopi smbil menikmati suasana pagi yg sunyi..
al-maklumla,student....time cuti,ramai yg qada' tidoq...heeeee..masa mcm ni la,ak tenangkan diri dan ak rsa sgt2 hapy..hanya pd masa ini shaja...=)
dulu waktu dduk kt k.perlis,ak lebih suka cmpre skrg ni kangar..bilik plak betul2 dpn jalan raya..so,bunyi kenderaan sgt2 bingit and non-stop..after 10pm,bru la kurang skit..ni pun,mengganggu mood ak sbnarnya..

saya suka pokok..saya suke daun..saya suka tmbunh-tumbuhan...saya suka kehijauan alam smula jadi..
pandang..tarik nafas..lepas..pejam mata...Ya Allah..sungguh indah alam ciptaan-Mu...
smua bnda ni,boleh buat kita senyum dgn lebar...dimana ak boleh dpt suasana begini?? sgt jarang kan??huhu..=D

Sunday, 10 February 2013

result!

result semkin menurun!!..yaayaa..sem ni turun 0.3 dr sem lepas..
Alhamdulillah..all subject lulus and mcm biasa my BI U got C(cacing)..alhamdulillah coz went I got C- in English,i need to repeat this paper..Ya Allah,syukur sgt pass this paper...=)
dan 2 subjct yg memegang 4 jam kredit,ak lepas..dpt B...thanks Allah...klu dpt C,ponter msti bwah 3 dh..
core subject all got B..but mechine got B-...
control system I got pure A...Alhamdulillah,ada gak dpt A sem ni walaupun seketul je...
klu compare dgn kwan2,mesti la kite tak puas hati dgn apa yg kita dpt..
latih diri utk terima seadanya. Alhamdulillah syukur dgn apa yg ak dpt..sem ni,cube buat yg terbaik...
subject sem ni ak tgok,lg dasyat dr sem lepas...
kesihatan adlh 1 rezeki/nikmat yg paling besar Allah s.w.t kurniakan pada kita..
tanpa badan yg sihat,byak bnda yg kita tidak mmpu lakukan...betapa hebatnya kuasa Allah..
bersyukur dan berdoalah supaya kita tidak lalai di dunia ini,dan ingatlah bhawa Allah Maha Berkuasa..=)
........................................
3am-ak tak leh tidoq,perut mmg sakit gler mcm kna hiris..
6am-sakit still tak surut..dlm pkul 7.30am,p rumah nenek..suruh nenek urut..mybe angin yg terlampau dlm perut..dh nenek urut pun,still sakit x hilang...siap kna cirit birit+muntah gler2 la..pastu Ibu p beli ubt kt farmasi..mkn roti 2 cubit,makan ubat...skrg alhamdulillah,sakit smkin beransur...after solat zohor smpai asar,mmg tido je...mmg angin dlm perut ak.ak makan nangka smlm,,tu la punca ak jd gini...
...................................
ingatlah, jgnlah kita bongkak atau lupa diri dgn nikmat dunia..bila2 sja kita boleh sakit dan boleh smbuh dgn izin-NYa..bila2 sja Allah boleh tarik smua kekayaan,kesenangan yg kita ad..
muhasabah diri..=)

Friday, 8 February 2013

JADUAL??

jalan2 kt portal,usha2 mane tau result dh kluaq kan..tp belum lg..mmg seram la nk tggu result sem ni..mana tak nya,subject smua giler!!..tekanan tiap masa..
oh,arini jadual dh kluar..b4 ni tajuk "jadual waktu ijazah sistem elektrik"..tp sem ni jadi "jadual waktu ijazah zon Pauh"...bangga ak jd pelajar elektrik..kampus baik pya!!..baru gitu..=D
dgr2 ni la subject yg perlu ak ambil sem ni..
- power system analysis 1
 (ini bermakna,ada power system 2..brape byak la subject power yg ak kna ambik ni =..= )
-power electronic..(see....power lg kan??)
-communication system eng
-eng team project..(kami kna cipta somthing in group..persediaan utk final year projct kot)
-eng economic..
-EE (subject wajib U)..

tak sabaq nk hbis belajar....zzzzzz

Thursday, 7 February 2013

i still remember the first time u talked to me..
 
"its funny how something so small can make me smile so big"
klu kita bersyukur seadanya,perkara yg biasa pun jadi luar biasa...=)
setiap yg kita lakukan,bila ikhlas,smua jadi senang,tenang,dan gembira..hoh0!
kita ni manusia,kadang2 bila ad masalah,pasti mengeluh,tekanan lah..mcm2 lagi termasuklah aku..heeee
ak skrg ni berasa kemurungan sbb xlama lg nk blik perlis kan..dh xde tempat nk bermanja,bergurau-senda,makan sedap2..='(
btw,hobi masa yg terlalu lapang ni ak suke cari wallpaper yg mempunyai kata2 hikmah..tak kisah la pasal ape,..kadang2 suke sbb background lawa,kdang2 sebab kata2 itu sgt manis utk dibaca..kadang2 kata2 yg sgt memberi motivasi pada diri ak..dan kadang2 kata2 yg jiwang..euuwww..=,,=
*mula la dpt batuk bila nk blik sana..uuhukk2!!

Wednesday, 6 February 2013

haiiss!

tak pasal2,hari ni ak menipu lagi..rimas!!rimas!!!..
ak x smpai hati nk ckap,"ak tak suka ko"..so,ak smpaikan dgn perbuatan ak..
ak x reply msj dr dulu smpai skrg..ak ignore evrything yg berasal dr ko..ak hide ko dr chat ak..nk blok fb?tggu masa je lg...tak faham lg ke???=,,=
rimas gler!!rasa nk cekek2 je manusia yg tak fham bhasa ni..kt sini,bukan nk ckap ak HOT,
tp ak perlu tmpat nk luah smua..perlu diulang ke??
1) ak x suke bg harapan kt org...biaq p la org nk ckap sombong,bla..bla..bla....
arini tipu sunat..ad ke tipu sunat???zzzzz
tak slah kot yg kite tipu yg "kita ad bf,syang gler kt die..he is evrthing to me..bla..bla..bla..."love2..love..love
mmg syang sgt kan...ha..ha..ha...
haiisss..klu manusia ni kacau ak,mmg ak kna upah sesorng supaya jd bf ak...stress!!!

Monday, 4 February 2013

gedik's cat~

sedap je tidoq atas katil aku..=,,=

Sunday, 3 February 2013

bla..bla..bla...

ha..ha..ha..patut la smlam rasa mcm ad org rindu ak..tetibe terfikir beberapa org kwan2 waktu kt matrik..
tipu lah kalau tak rindu kwan2 dulu..lg2 klu sntiasa dgn kita,byak kenangan plak tu kan..
tapi tak semestinya diam bererti benci...
diam utk kebaikan kita bersama..
tak sakitkan hati sesiapa..
dan tak menyakitkan hati org...
dan ak tak sggup sakitkan hati sendiri..
ko happy,dh cukup la bg ak..hati ak still berat lg,dan susah nk terima ape yg terjadi antara kita..
tu la,terlalu percaya org,terlalu setia pd persabahatan..
tp selepas kejadian itu,jujur ak ckap,ak sgt2 susah nk percaya org..lelaki atau perempuan
waktu kini,kbyakan manusia hya menggunkn kesemptn ke atas org lain..
doa,supaya kwan2 sekeliling kita,org2 yg kita syang skrg ikhlas menerima kita seadanya..amin..
=D