Sunday, 25 May 2014

hey~


video dia sgt cantik dan klasik...


kesimpulannya..aku suka smua video Jason Mraz...sgt klasik,music pun relex je...
sejak bila ak suka Jason Mraz???,ak pun x pasti..tp dlm thun ni la..bru2 je..mungkin sbb jiwa makin dewasa..linkin park dah slow skit dah...slah 1 sbbnye,lagu linkin park byak hilang lpas format memory fon dan skrg memory fon rosak..='(

~ini minggu terakhir utk hadir kuliah bg sem 8...heeeee...

Friday, 16 May 2014

16May

tambah lagi 1 angka...sya dah 23 tahun..
16may2014...thank you very much to my bff merangkap roomate selama 2 tahun,kwan sama ppk tapi lain course..asal selangor..SITI ASHURA BINTI MOHAMAD TOUHID.


to SITI AISHAH@ kecik...thanks bg hadiah...so,sweet u....satu2 nye kwan yg tiap kali text ak sms akn tulis..'miss u/love u'...wlaupn kecik ni tua setahun dari ak,tapi tak rasa sgt...tiap kali kluar dgn dia,mesti org ckap dia adik aku...muka lebih kurang..hahaa

Monday, 12 May 2014

11/5

2 benda yg jadi sekelip mata..tanpa dirancang..
Smlam 11/5/2014
Sya tabik sma anda sbb brani jumpe ibu bapa sya dan minta izin utk jmpa sya di sini...sgt berani dan kacak cara anda tu..dan juga fmily sya sgt suka anda..bertuah la anda klu ibu yg berkenan..hahah..=)

Today 12/5/2014
Seseorg telah menybarkan fitnah dan cuba utk memalukan aku kt fb...malas nk komen panjang2 sbb org yg beragama dan berakal waras tidak akan melakukan sesuatu bnda yg memalukan diri sndiri atau org lain..mengalah tak semestinya kalah..kpd yg memfitnah,thanks sgt sbb anda buat sya lebih dekat dgn  Allah dan kwan2 sya..waktu sya susah,sedih,sya nampak terlalu byak kwan2 yg ambil berat dan beri semangat..u all mmg bff dan moga persahabatan kita kekal smpai bila2..=)
Dan ia adalah 1 penglamn yg memngajar ak supaya lebih berhati2 dgn org sekeliling walaupn kita x mengenali mereka...akhir dunia,fitnah sgt dasyat...smoga Allah mengampunkan smua dosa2 kita.amin....
.................

My life

2 benda yg jadi sekelip mata..tanpa dirancang..
Smlam 11/5/2013
Sya tabik sma anda sbb brani jumpe parents sya dan minta izin utk jmpa sya di sini...sgt berani dan kacak cara anda tu..dan juga fmily sya sgt suka anda...=)

Today 12/5/2013
Seseorg telah menybarkan fitnah dan cuba utk memalukan aku kt fb...malas nk komen panjang2 sbb org yg beragama dan berakal waras tidak akan melakukan sesuatu bnda yg memalukan diri sndiri atau org lain..mengalah tak semestinya kalah..kpd yg memfitnah,thanks sgt sbb anda buat sya lebih dekat dgn  Allah dan kwan2 sya..waktu sya susah,sedih,sya nampak terlalu byak kwan2 yg ambil berat dan beri semangat..u all mmg bff dan moga persahabatan kita kekal smpai bila2..=)
Dan ia adalah 1 penglamn yg memngajar ak supaya lebih berhati2 dgn org sekeliling walaupn kita x mengenali mereka...akhir dunia,fitnah sgt dasyat...smoga Allah mengampunkan smua dosa2 kita.amin....
.................

Friday, 9 May 2014

9may

disbbkan kononnye ak tak de keje...dgn bhagianya update blog smbil dgr lagu baru misha omar yg bertajuk riwayat cinta..
utk this week pya cerita...
monday..i go to library to find my reference for fyp..ok,BI ak mmg mcm entah hapa2...rosak...
poyo sgt,p library just cari buku yg nk dipinjam and then gamba..mklumla,muka jarang p library...

ada gaya tak??sanggup duduk kt lantai tu demi dpt gmbaq yg mantap+poyo
then,rabu td ak hadir 1 interview dgn Plaxus..slah 1 syarikat electronic yg terkenal kt Byan lepas,Pulau Pinang.. konon nk ambik experience...btw,my resume not bad sbb diorg select ak utk 1stage interview..
ptg td plak,after class i got 1 call from SHVDC(selangor).mybe under SEDA pya tranning..ia 1 group yg nk tranning student dlm PV Solar..mklumla Solar PV is the next generation if our main petroleum habis..compare to wind,or nuclear..solar more suitable in Malaysia..(makaii,sepiking kaw)...ak boleh ckap BI dlm bhasa2 saintifik and its more to electrical,power and bla..bla..bla..but if i talk about sembang2 biasa,bapak buruk BI ak..dgn grammer mcm kangkung layu..stop taking about BI...actually,ak more interest dlm dunia power generation(high voltage) compare dgn electronic,xbrapa nk minat la...
harap sgt ak dpt msuk tranning ni sbb ak mmg xda pengalamn keje..after tranning ni hbis,kami akan dihantar ke syarikat2 solar utk bekerja.dan sewktu tranning ni berjalan,kami dpt alaun..
Ya Allah..mudah mudahan ak dpt keje trus after hbis bln 6 ni..
xnk susahkan parents lagi...terutmanya anak sulung...nk smbung Master tu,simpan jela niat tu dulu..bg adik plak smbung bljar..=)

Sunday, 4 May 2014

Monday,5may

Yooo..dh masuk bulan may..dimana bulan yg comel sbb ak lahir bulan 5..beberapa hari lagi,genap umuq aku 23thun..
Bln 5 jugak la blan pling byak asgmnt slma ak study kt sni..and yg penting is my fyp projct submition and also presentation..taraaa..ada lgi 1 mggu utk.prepare jiwa dan raga sblm hari presentation...voltage stability adalah jiwa ragaku di sini..
Bulan 5 jugak byak org yg ak syg lahir pda bulan ni..hye..my lovely father..9/5...thun ni xda hdiah lgi abah...blan 5 jugak aku masuk matrix n9 dan hbis pun pd bln 5...oh ya..in 16 may ada test managment...
Tggal beberapa bulan je lagi,ak nk duduk atas kerusi azimat ni,hadap laptop..dinding pnuh dgn note..ad kalender utk rancang aktiviti tiap2 bulan..dan kismis..
Dan sya sgt peka dlm merancang masa..dan sgt sensitif dgn masa....sgt anti dgn org yg tak tepati masa...if janji pkul 10,make sure 10 dah ad.lgi awal,lgi bagus..not 10.05...or bla..bla..bla..janji melayu....
Have fun with 'May'...daaa...

Friday, 2 May 2014

pagi sabtu yg indah~konon~

slain blog maria elina,aku suke bca blog ni...haha...blogger dia pun cantik sgt...hidung mancung..senyum manis...haha...aku suke tgok org senyum manis nmpak gigi sbb ak senyum x manis dan gigi x lawa(kna pkai pendakap gigi klu nk tunjuk gg)...Alhamdulillah,gigi ni boleh guna dgn baik,xda belubang, x penah sakit gigi slama ni...heeee..=D
salah 1 post dia yg ak suke adalah ini-->

http://nameeroslan.blogspot.com/2013/01/our-7-years-and-hope.html

cinta xkenal usia,cinta x tgok paras rupa...dan cinta tak perlu nk ungkap sayng ari2 sblum jdi yg halal...dan juga x perlu nk ajak couple...
ayat yg menarik kt post ini...dan sgt menarik ialah:
"can i be friend to your mother and father someday?"
dan aku sgt teruja klu seseorg p kenal rapat dgn ibu aku...sbb ak tau,ibu ak sgt sporting gler smpai skrg ni dah ad 3 org pnggil ibu aku ibu dan slalu msj ibu ak tya kabar dan bla..bla...bla......
tambah ak+adik,5 org...ak tau,hanya aku dan adik yg menjadi intan permata berlian dan emas kpd ibu ak..hahaha