Sunday, 31 August 2014

September~

Barang2 dh siap kemas..awat mcm byak gler ni..tp ak dh rse ni la se'minimum' yg ak cube bawak...so...
2/9/2014-my 1st day,utk ak bekerja.
Macam2 rasa dh ni...xsenang duduk..pikiq mcm2...
Boleh ke ak berdikari?
Boleh ke ak duduk jauh dr fmily,cri duit sndiri?
Boleh ke ak cri duit makan sndiri?
Dan boleh ke ak bg ibu&abah duit seperti mana diorg bg ak selama ni?..
Ini perjuangan...utk hidup di bumi Allah.berbkti kpd ibu bapa..
Rase nk nangis sgt...='(
Risau pada diri sndiri....risau sgt....

Friday, 29 August 2014

Thank you....

Thank you for everthing dear....
Selain ibu,andalah org yg sentiasa ada masa utk saya..
Terima kasih sntiasa bg sya smangat dr mula kite knal smpailah hari ini..
Terima kasih sntiasa ada dgn saya wktu saya susah,waktu saya sedih,waktu saya bermasalah...wktu sya rse down gler..
Walaupn anda sibuk,anda penat,anda sntiasa ad utk sya...
Layan karenah sya yg entah apa2 ni...
Sya rasa selamat dan selesa bila anda ad dgn sya..
Selama 3 thun lebih kite kenal,smlm bru kli ke 3 kite jumpe...dan 3 kali juga anda jmpe family sya...
Anda terima sgala kekurgn sya..
I hope u are always with me forever...
*i want to cry,when write this post..='(
Thank you for everything my dear...

Wednesday, 20 August 2014

Real life become start...

Mula masuk tadika,apa pn x ingat..
masuk sek rendah,fikir nk duduk kelas pandai,nk dpt no1 tp xdpt no1 pn...
Masuk sekolah men,cita2 masih kabur..paling senang,nk jadi cikgu..konon!..another target,university...saya mesti masuk ipta..
Masuk ipta,1st kt otak,xsabar nk hbis bljar sbb subject smua susah gler nk mati...so,aim ak dlm 4 thun ni,at least sekali naik pentas nk dpt anugerah dekan..pulun dan pulun..alhamdulillah sem ke 7 ak dpt naik pentas...wktu blajar xyah fikir ape2 selain belajar..beljar dan belajar..buat asgmnt,buat homework,test dan exam...
Habis blajar..?????...
Otak mmg free..xyah push utk study..tp....
Hye!.khidupan sbnar anda bermula..smua kna lakukan sndiri..
Duit,kerja,rumah,makan,minum,shooping,masa depan....apa langkah yg perlu ak lakukn skrg utk msa depan yg cerah???..ak ad terbaca 1 ayat..lbih kurang mcm ni lah..
"kita sibuk merancang kehidupn,trutamanya masa depan..tp kita xsedar yg kdupan itu adalah yg kita sedang lalui skrg"...hari ini...
Rezeki ada di mana2..bersyukur dan gunakan sebaikknya....sape yg x nk gaji 10k sebulan?..bgimana usaha,dan sumber yg kita perolehi itu penting..keberkatan yg paling penting....
Dan kita sedar,yg hidup kita akan bergntung pda org lain wlupn sedikit..klu ckp boleh hidup sendiri,sorg2 sumpah menipu...keluarga,kwan2,..smua pnting pda kita...
Terima kasih sgt pda ibu..terima kasih kpd yg sntiasa menolong wktu ak susah..terima kasih sntiasa ad dgn ak..terima kasih sbb bg sokongan sntiasa...
Rasa serba slah bila kita mnta tolong seseorg..tp sstgah perkara kita x mmpu buat bersendirian...
Nk belajar,guna byak duit...
Nk kerja pn,guna byak duit....kerja xmula pn lgi..duit kluar mcm air mengalir..tu pn rezeki dpt keje kt negeri sndiri..klu jauh?..lagi parah..=,=
Inilah kehidupan...dugaan mmg byak dan dtg pelbagai cara..terpulng pd diri sndiri nk pilih jalan mana..
Pastikan berada pada jln yg diredhai Allah..hidup anda pasti bhagia..
*merpek,merapu...abaikan..=.=