Tuesday, 28 July 2015

part 1

*makan kerepek ubi+dgr lagu raya+sambil kerja sorang2
so, ak isi masa lapang dengan perkara berfaedah dan menggunakan kemudahan internet dengan sebaiknya..
disebabkan ada masa sebulan lagi,jadi kena bertindak cepat skit sbb ak tak suke buat keje last minit.
benda baik selalunya dipermudahkan oleh Allah s.w.t. contoh terdekat kejar bas aritulah...=D
aku suka benda yg simple tapi kemas dan cantik. Lagi satu ,mudah dan elakkan pembaziran...perancagan kewangan tu penting dlm hidup(raya oh raya dah tak dpt duit raya..sob3)
klu terlalu bergaya ni,nampak over sgt mcm datin2 plak kan..malu satu hal..membazir lagi..amalan syaitan....
lagi satu,tak perlu membazir nk p kedai yg kelas sgt...membazir byar service dgn aircond je sbnarnya sstgah org cakap,baju mahal giler ni kain bagus sgt u ollsss...sedap pakai.tak macam kain biasa2 ni..
alah mak jemah oiii, byak je kain yg murah tapi selesa dipakai...
kite pegi usha kedai2 biasa je.lgi2 yg usahakan org melayu.
kalau dekat dgn perlis+kedah syok ni..baju murah2 dan senang nak cari..huuuuu~~~
simple,terutamanya pakaian, rasa lebih selesa..
oleh krn ak susah nk cari baju yg dah siap,so kena usha baju awal2.. klu tak jumpa,kna lah tempah. klu dh tempah,slalu ambik masa la kan nk siap...


baju tunang hanis zalikha. 


byak2 artis,ak berkenan dengan baju tunang hanis zalikha ni(buat baju kawin pn lawa jugak).. design baju pun lawa. baju artis,msti bajet ehem..ehemmm kan..warna mmg lawa. lembut je..utk kulit hitam yg amat manis mcm ak ni,ok la kan...kerawang2 dekat baju pun cantik.tak serabut. selendang pn lawa..simple...very nice!..

to do list for engagement!
- baju
-7 dulang hantaran utk pihak lelaki
-makanan(serah pada ibu dan makcik2 i yg meletopss)

pecahan2 kpd list di atas masih dlm perancangan.. sama ada dulang perlu gubah sndiri,atau hantar kedai..pasal gubahan dan makann akan dibincang lepas kenduri abg ngah..
beruntung jugak cuti waktu org lain keje. jadi,tak sesak la sg.besar tu...
esok bermulalah sesi mencari baju....sehari belum tentu jumpa...




*jumpe plak baju ni,cantik...boleh jadikan baju raya tahun depan ni...XD
+bila nk service kerete ni..zzzzzzz~~


No comments:

Post a Comment