Friday, 28 August 2015

Henpon

Tadi terbca post kt fb berkenaan si suami rimas bila si isteri membaca setiap mesj/bnda2 yg ada di fon si suami. Konon tiada privacy...
Topik ni mcm hot sikit lah kan bg 1. Komen ak ialah
1.sekrg zaman teknologi canggih.bukan zaman p.ramli yg penuh dgn hitam putih.klasik.fon tak da. Internet lagi xda. Lani smua dihujung jari.internet laju.
Group wasap ni mmg bahaya..konon group wasap kawan sek lama2.nnti ada je la post bukan2..tak pasal2 org yg tak bersalah tertengok jugak.. dah dosa kt situ. Lapas tu fb pun sama. Gambar org skrg mcm2 post menggoda. Iklan produk pun boleh tahan hot nya..
Dah free free dpt dosa mata sbb pandang yang bukan2.
2. Kawan2 lama ni bhya gak..duk jejak kasih,jumpa kekasih lama. Ni pun kes wasap.
3. Byak la benda buruk klu tak guna dgn betul.
Kesimpulan yg ak boleh buat, dh kawen tak da istilah privacy. smua benda kita kena kongsi. Barulah kepercayaan dpt diterapkan. Bila kita prcya,hbugan makin kukuh,sayang makin brtambah.
Ak yg bujang pn,seumur hidup ni tak pernah letak pasword kt fon. Family nk cek hp,ak tak kisah pun sbb ak tak da buat bnda yg salah.. dari gmbar,smpai ke msj...
Tula,kadang2 panas jugak bce post org yg x berapa bijak mcm ni.rimas si isteri cek hp sampai tmbul rse benci.
Somthing wrong somewhere...
Tak salah,knapa perlu takut....

No comments:

Post a Comment