Wednesday, 26 August 2015

part 3

Counting days...😘
Tinggal lagi 9 hari... untuk dulang hantaran 80% dah siap. 100% hasil air tangan sya..
Tema kami biru dan ungu.
5 dulang bagi pihak lelaki dan 7 dulang dari pihak perempuan.

tak siap pun lgi+tak kemas sbb tak gam dgn betul+susunan masih bersepah.
sebenarnya ak nak buat warna ungu keladi, tp tak da kain satin yg lawa. so jadi la ungu gelab mcm ni.. tema biru plak mmg pilihan pihak laki (pandai awak pilih warna kan)..
kami ambik masa 1 hari untuk beli semua barang2 ni di sungai besar. smua barang dibeli atas persepakatan dan persetujuan bersama. idea kasar telah ada sebelum beli barang2.
dulang kami beli, tak sewa..kami pilih dulang berukir kayu sbb nampak unik dari yg lain. apa asalnya kami nk dulang yang sama,tp malangnya dulang yg kami nk cuma ada 6 shja. jadi,pihak lelaki ambik dulang tu dan ak beli dulang yg lain, tetap ukiran kayu tp sedikit berbeza dari segi ukiran dan bentuk.
dulang ni berharga rm29.00-rm29.90. mmg kluar bajet lebih sikit dekat dulang ni..
kedudukan bunga dan barang ak belum gamkan lagi. mggu depan baru nak kemaskan dan gam mana yang patut, hantaran yang ak gubah simple je.
disbbkan ak minat sgt dlm bnda2 mcm ni,lepas beli brang trus nk buat. bila hadap benda ni,rase tak nak berenti selagi tak siap..secara kasar ak siapkan dlm masa 4 hari je..
isnin/selasa depan nak tempah kek dan beli coklet. jumaat ambik kek dan beli buah2.
klu beli awal2 layu plak kan buah2 tu..=D
moga dipermudahkan segala urusan.
*untuk awak, be strong my dear~
sokongan dan doa sentiasa ada untuk awak..




No comments:

Post a Comment