Wednesday, 30 September 2015

campak balik-KT


untuk kali kedua ak sampai ke Terengganu. bukan ak saja.dengan RL skali sampai ke sana. dulu slalu mengidam sgt nk jejak kaki ke pantai timur,alhamdulillah dah dua kali.. lepas ni,harap berkali2...huhu
raya haji kt sna. disebabkan jem yang terlampau, pagi raya baru sampai. dalam pkl 8.30am.
dengan kegilaan yang teramat dengan keropok lekor dan keropok keping akhirnya dapat beli sendiri..slalu kirim kt orang je.

pantai batu buruk
lama tak main air pantai. sekinchan ada pantai bakau je..xde pasir warna putih. bila blik kampung jauh2,bru rasa teruja yang teramat sgt. badan penat tak terasa (sbb ada driver)...huuuuuu~~
dulu kawan slalu tag kt ak gambar2 yg dia snap sekitar kuala terengganu.. bila tgok balik arini, hoyeee ak dh penah sampai.

terima kasih sbb byak bg kenangan manis... =D

Saturday, 12 September 2015

Yuhooo..

Good evening..
Cuti raya haji cuma dpt satu hari(raya pertama) berdsarkan jadual yg telah ditetapkan...diriku sgt kiciwa...nak apply AL pun tak lepas sbb raya ke2 mmg giliran am ak cuti(jadual)...next cuti ak pada hari isnin dan selasa lpas rya haji tu...oh sgt kiciwa...
Ak mmberanikan diri utk meminta cuti ganti dgn am...dan berjaya...
Raya pertma mmg cuti,raya ke2 cuti ganti dgn am,rya ke3 bru ak apply cuti...ahad baru kerja kembali..(mata bersinar2)..
Jadi la kan dpt cuti 3 hari kan...alhamdulillah..
Hai terengganu...saya nak dtg lagi..=)
Hai syg,gembira x dgr berita ni?..
Gigih fikir nk dptkn cuti rya haji ni...😘

Thursday, 10 September 2015

E-day,5sept2015

5 SEPTEMBER 2015,

persiapan untuk hidangan tetamu
menanti kedatangan dari pihak lelaki

hantaran dari pihak perempuan  kpd pihak lelaki

perbincangan pihak lelaki dan perempuan dan bacaan doa selamat
cincin tanda ikatan
sarung cincin


majlis petunangan ini, Alhamdulillah dipermudahkan. Perbincangan berjalan dengan lancar. betul ckp Dilla,paling seram bila kluar dari bilik nk sarung cincin. kaku kaki ku. Alhamdulillah, keluarga sebelah pihak lelaki sangat ramah. tak da rasa kaku atau janggal walaupun ini baru pertemuan kali kedua. yang pertama pada raya aidilfitri 2015.
tak da pelamin atau bantal gebu mcm org lain buat. jangan pelik ok!...sbb zaman skrg ni tunang je dh mcm wajib ada pelamin bagai...

jamuan
 hidangan makanan kami buat cara dulu2 iaitu makanan dihidangkan di dalam talam. terima kasih kepada adik2 saudara yang gagah krn tukang layan,angkat dulang,kemas dulang.
untuk kanak2 dan orang muda, kami sediakan makanan dengan cara layan diri.

pihak lelaki beransur pulang
 memang tak da langsung gambar kami berdua. ni je ada., tu pn kak shila yang tolong ambik. mmg nyak gambar spontan...
bff-asyura

thanks to my bff asyura. tukang make up. satu2 nya kawan yang ak jemput. yang lain mmg family kami je. tu pun dah ramai..
moga semuanya berjalan lancar hingga hari pernikahan. amin....