Friday, 23 September 2016

Skrg ni makin kuat rase baby gerak.. 😄
Rse halus + kecik. je. Mungkin tangannye.. Perut pn dh rse makin padat sgt...
Nk bergerak ambik masa.. Nk jalan pn dh rse mcm penguin.. 🐧
Tangan dh rase mcm makin gemok.. Lenguh2 dh..
Kaki tak yh ckp la.. Haaaaa..
Drive kerete ulang alik 40min mmg mencabar sgt.

Tuesday, 20 September 2016

Scan for 35weeks....
Harini scan kt kk.. Org tak ramai pun.. Org pertama jmpe dokter... Scan mmg lama sgt.. DR. ni pn bagus.. Td cek kepla baby dh kt bwah.. Air ketuban smua ok.. Tak lebih, xkurang.. Berat baby pun dh 2.5kg..doktr ckp, normal.... Uri smua ok.
Alhamdulillah.. Dr.  Ckp insyaallah boleh bersalin normal ni.. Doa byak2 baby keluar b4 24/10..sbb tak de masalah.. Baby smua ok..
klu tak kna p hosptl sg. Bloh la jwalnye sbb ad gdm.. Takut baby lemas.. Kena bersalin paksa la klu tak kluar jugak wktu tu..klu paksa pn xmau, kena bedah la..
Allah.. Minta la bersalin normal.. Dipermudahkan semua..
Makin dekat hari, makin takut plak.. Mcm mne la sakitnye bersalin...

Saturday, 17 September 2016

Hari selasa ni, genab la minggu ke 33 mengandung.. Sejak masuk 8bulan ni, dh mule rse sakit blakang, pinggang..
Dlu sakit kaki je..
Skrg ni, nk tido mmg dh xboleh telentang.. Rse nk patah pinggang..tiap2 30min,msti kena tukar kdudukan tido smaada mngiring ke kanan atau ke kiri..
Kaki plak mmg tiap2 mlm wajib suami urut.. Klu x,mmg tak tido la mlm tu..
Ulng alik keje plak..40min pegi,40min balik..😭
Jalan p keje x sama suami..klu tak,ad la jgak tukang bwak kete..
Duduk xkena,baring xkena,jalan x kena..hahaha...
Gosok baju pun kena duduk..
Mcm ni rupanya rse mengandung..sbb tu syura bawah tapak kaki ibu..
Seharian serba x kena tp tggngjwp kna buat jugak..
Ni blum lgi rse sakit nk bersalin..Allah...
Boleh menangis bile terbace post2 org pasal bersalin..
Kadang2 ni pun air mata mengalir sndiri sbb sakit satu badan..lenguh teramat..
....baby.....jadilah anak yg soleh/solehah..
Tapi bile rase baby gerak2 dlm perut, tendang, aktif... Smua sakit badan tu hilang sekejap.. Rse seronok.. Happy. 😍
Yg best, baby tendang aktif sgt, tp bila papa dia pegang, trus diam.. Nyorok 😁
...

Wednesday, 14 September 2016

Malam td dh siap kemas2 brg mne yg patut.. Masuk dlm kerete..barg baby smua dh lgkap 100%..
Seram, sejuk, takut, gemuruh.. Smua ada. Bila2 baby boleh kluar...
Teruja tu mmg ada sgt sbb 1st time nk dpt baby.. Tp bile bce post2 org mcm takut je nk bersalin..
Semoga smua dipermudahkan urusan..
My hubby smlm dgn kemhirn yg dia ad, potong rmbut si isteri yg comel ni..
Boleh la... Nsib la tak senget benget.. Hoho...
34weeks...

Friday, 9 September 2016

33weeks dah usia kandungan...
Gerakan baby mmg terasa sgt.. Siap nampak perut berombak2😂
Disebbkn ujung bulan ni dh masuk 36minggu, jadi kite dpt pelepasan dari pegi kursus 3 hari.. Hoyeeeeeee...
Dengan perut yg sarat ni, mmg tak berapa nk larat la p kursus...
Moga semua sihat dan dipermudahkan sehingga baby selamat dilahirkan.. Aminnn...